Citroën Inspired By You

NJË FILM QË SJELL FIRMOSJEN E MARKËS NË JETË

Citroën po lançon një fushatë të re të markës me mesazhin “Vizioni ynë i lëvizshmërisë pasqyron kërkesën tuaj për liri”. Ky film i ri ndërkombëtar paraqet nënshkrimin CITROËN INSPIRED BY YOU. Një nënshkrim i markës i frymëzuar nga jeta e njerëzve dhe nga kërkimi i tyre për lëvizshmëri dhe liri në çdo brez gjatë një periudhe pothuajse 100 vjeçare. Filmi tregon historinë e Citroën, duke u kthyer në qendër të vëmendjes vetëm në disa prej mjeteve portreti që përbëjnë trashëgiminë e markës.

INSPIRUAR NGA KËRKESA JUAJ PËR LIRI QË NGA VITI  1919!

Nga 2CV në CX, Traction Avant në Méhari, Tipi H në Visa, CX në C4 Kaktus, nëpërmjet konceptit të makinës Cxpérience, C3 Aircross dhe C4 Cactus, Citroën ka qenë duke vëzhguar njerëzit për shumë vite. Duke u frymëzuar nga ëndrrat e tyre të aventurës, ekskursionet me familjen, ose me  miqtë, markë synon të zhvillojë automjete që pasqyrojnë inteligjencën e mënyrave të jetesës së tyre. Fushata e re e korporatës që ilustron këtë histori fillon në vitin 1919: “Vizioni ynë i lëvizshmërisë pasqyron kërkesën tuaj për liri”. Filmi na çon në një udhëtim nëpër epoka të ndryshme në të cilat modelet e markës bëhen pjesë e një kërkimi të autostopit për liri. Ai merr në çdo model nga ana tjetër … Dhe çdo automjet është pjesë e një epoke.
Autostoppeur2CV_1400X800

2CV DHE TIPI H: PREJ 1948

2cv
I zbuluar në Moto Show në Paris në vitin 1948, 2CV shpejt tërheq një turmë. Ajo përshkruhet si “katër rrota nën një ombrellë” të aftë për të “përzënë nëpër një fushë që mbante një shportë vezësh pa thyer asnjë”. TPV ose Très Petite Voiture (makinë shumë e vogël) shpërthen në treg. Janë ndërtuar gjithsej 3,868,634 shembuj.
2CV_747X400
Lloji H
Një mjet i njohur global, i njohur shpesh në ditët e sotme në formën e një kamion ushqimor, Tipi H është një mjet portreti. Gjatë një periudhe prej 40 vjetësh, ajo demonstroi një dizajn efikas që ishte veçanërisht novativ për një LCV në atë kohë. Lloji H u ndërtua në 473.289 shembuj gjatë karrierës së saj të lavdishme.
TypeH_747X400

 

MEHARI, CX DHE VISA: PREJ 1968 DERI NË FILLIM TË 1990s

Mehari
Automjeti emblematik, me trup plastikë e të cilit është rezistente ndaj gërvishtjeve dhe korrozionit, Méhari fiton famë si një model i dobishëm ekonomik dhe i hapur. Janë ndërtuar gjithsej 743.740 shembuj.
Mehari_747X400
CX
Makina e votuar e vitit në vitin 1974, CX përfaqëson dizajnin e automjeteve ekzekutive nga Citroën gjatë viteve 1970. Veçanërisht inovative, ajo është pioniere e konceptit të kontrolleve që mund të arrini pa i hequr duart nga rrotat. Ajo shitet në 1,169,695 shembuj gjatë 15 viteve.
CX_747X400
VISA
Visa është një hatchback i habitshëm i vogël. E disponueshme përmes serive speciale dhe automjeteve që rrjedhin, kryesisht për motorsport, Visa krijon një emër të fortë. Gjatë dhjetë vjetëve të saj në treg, u ndërtuan 1,254,390 shembuj. Në vitin 1988, versioni GTi yjet në një reklamë të paharrueshme që paraqet aeroplanmbajtësin Clémenceau.
Visa_747X400

C3 AIRCROSS, C4 CACTUS, CEXPERIENCE: NGA VITI 2016

C3 AIRCROSS
Zbulohet në 2017 Frankfurt Motor Show, C3 Aircross, vendos veten larg nga SUV të tjera në treg për hartimin e standardeve të saj, komoditetin dhe paraqitjen modulare. Një mjet i lidhur me 12 sisteme të asistencës së shoferit, C3 Aircross ka shitur tashmë në 60,000 shembuj.
C3Aircross_747X400C4 CACTUS
Një portë ultra-rehatshme nga Citroën, New C4 Cactus është automjeti i parë i markës në Evropë për të shfaqur pezullimin e Citroën me Progressive Hydraulic CushionsTM.
C4Cactus_747X400CXPERIENCE
I shpalosur në 2016 Paris Motor Show, koncepti i makinës CXPERIENCE reinvents cues e design sallon upmarket, duke bërë të mundur Citroën për të shfaqur krijimtarinë e saj në aspektin e dizajnit, rehati dhe teknologjive.
CXperience_747X400

HISTORIA E CITROEN LOGOS

Në vitin 1900, André Citroën me sukses shfrytëzon një patentë për ingranazhet me një shtrirje të hekurit. Ai vendos të përdorë këtë simbol në vitin 1919, kur krijon firmën e tij të prodhimit të automjeteve.
Midis 1921 dhe 1936, ovali është zëvendësuar nga një gjashtëkëndësh në një sfond blu, duke treguar chevronsat e verdhë. Më pas shfaqet emri i Citroën.
Në fillim të viteve 1930, një tjetër logo hynë në përdorim së bashku me versionin ekzistues: një not me mjellmë në Citroën Chevrons, që simbolizon motorët e rinj të lundrimit.
Në 1959, chevronsat e verdhë janë vendosur mbi një elips të bardhë pastaj, në 1966, emri i Citroën duket në një shesh blu.
Që nga viti 1985, për të modernizuar imazhin e markës, Citroën miraton një logo me shirita të bardhë në një shesh të kuq.
Në vitin 2009, logoja e re përmban shirita të rrumbullakosura 3D me një fund të kromuar dhe emrin e Citroën nën të kuqe. Në vitin 2016, marka zbulon një version 2D të thyer, bazuar në konceptet e projektimit të sheshtë.
Logosavecdates_597X500