CITROËN RACING RIKTHEN FITOREN

CITROËN RACING RIKTHEN FITOREN

Me fitoren e Kris Meeke / Paul Nagle dhe me vendin e gjashte te Stephane Lefabvre / Gabin Moreau, Citroen Total Abu Dhabi WRT kan arritur suksesin me te mire kete vikend qe prej fillimit te vitit. Me rastin e gares te vetme te perzier per kete sezone, ekipi i udhehequr nga Yves Matton ka arritur te demonstroj potencialin e C3 WRC ne te gjitha terenet dhe te konfirmoje meritat e punes qe jane bere muajve te fundit

Tubimi i Spanjës filloi të premten në mëngjes, me një fazë të parë të diskutueshme mbi tokën. Në këtë kontekst, ndikimi i urdhrave të nisjes dhe spastrimi i trajektores në hierarkinë përbënte panjollën e madhe.

Ky ekuacion i ndërlikuar, në varësi të llojit të tokës, temperaturës, lagështisë apo gomave të përdorura, nuk u është përgjigjur, dhe gara shpejt ra në një betejë mes shume pilotëve!

757x426_WRC_Espagne_VISUEL 1

Brenda këtij grupi udhëheqës, Kris Meeke ishte i pranishëm. Pas nënshkrimit të kohës më të mirë të Botit (ES2), ai zuri vendin e pestë në mesditë, pavarësisht gomave qe kishin vuajtur me nxehtësinë dhe pjesët e asfaltuara të Terra Alta (ES3). Në pasdite, britaniku ishte përsëri më i shpejti në ES5 dhe u kthye në vendin e tretë në renditjen e përgjithshme, 3 sekonda pas udhëheqësit.

Pas kthimit ne gare pas një pushimi të gjatë,u përball me një kurs që ai e dinte pak deri atëherë, Stéphane Lefebvre ishte duke përjetuar një fillim të punës së rëndë. Pa bërë ndonjë gabim, francezi i ri arriti të zvogëlojë kohen me pilotët e referencës në të dytin
Prandaj, ai pati mundesi të lejonte veten të kufizonte rreziqet në pjesët më tragjike. Pjesa tjetër e ditës u shënua nga koha tepër e ngushtë e kohes ndërmjet konkurrentëve për fitore. Megjithatë, grupi kryesor u mënjanua në ES12 dhe Kris u kthye në servisin e mbyllur me 13 sekonda diferencë në Sébastien Ogier dhe 14,5 sekonda në Ott Tänak

Ashtu si ditën e kaluar, Stéphane Lefebvre ishte në mënyrë të zbulimit gjatë fazes se pare te gares. Pastaj ai mori avantazhin e përvojës së fituar për të rritur nivelin e lojës, të gjithen pa bërë ndonjë gabim. Në fund të kësaj faze të dytë, ai ishte i teti.

Të dielën, dita e tretë u nda në gjashtë faza, të pashoqëruar. Në errësirën e L’Albiol (ES14), shoferi i C3 WRC Nr 7 paralajmëroi kundërshtarët e tij duke nënshkruar zeroja. Ai përsëriti në dy fazat pasardhëse për të bërë një kopje të patëmetë, me një udhëheqje 23”9 para perfundimit të tre fazave te fundit.

Mëngjesi ishte gjithashtu i favorshëm për Stéphane Lefebvre, nisur në ndjekje të Mads Østberg. Baraz me norvegjezin në ES14, ai ishte më i shpejtë në dy fazat pasuese për t’u kthyer në 16 ”. Në të njëjtën kohë, pikat e Lappi dhe Neuville e shtynë atë në vendin e gjashtë në përgjithësi.

Stéphane nuk do të ishte në gjendje të vazhdonte sulmin e tij, për shkak të një problemi të vogël hidraulik dhe pastaj një dështimi në lidhje me radio në fazën e parafundit të shtegut special. Ai prandaj vendosi të sigurojë vendin e gjashtë të përfundojë

Pas nënshkrimit të dy gërvishtjeve të tjera – për të sjellë totalin e tij në tetë nga nëntëmbëdhjetë specialitete – Kris Meeke gjithashtu u lirua në fazën e energjisë. Ai ende nënshkroi herën e dytë para ngjitjes në çatinë e C3 WRC e tij për të festuar