Ekuipazhi i C3 WRC

Viti 2019,dhe ende besnik ndaj kampionatit të WRC, Citroën rrethon vetën me dy çifteve më të reja të ekipeve.

LUFT PËR SHOFERËT’ TITULLI I BOTËS

Large-photo-1-Teams_555x318

Kur të punësoni kampionët e raundit të botës dhe ekuipazhin që ka fituar gjashtë titujt e fundit, ju nuk keni zgjidhje tjetër përveçse të synoni titujt botërorë të shoferëve dhe bashkë-shoferëve. Duke pasur parasysh garën shumë të ashpër në këtë kategori, megjithatë, nuk kemi asnjë iluzion në lidhje me shkallën e detyrës që duhet bërë përpara. Ne do t’u japim rivalëve tanë respektin që ata meritojnë ndërsa gjithashtu tregojnë me shumë këmbëngulje dhe vendosmëri. Do të duket e logjikshme të mendojmë menjëherë për Sébastien kur flasim për luftën dhe për titullin e drejtuesve, por jam i bindur se Esapekka do të jetë e vendosur të mos mbetet jashtë. Ai me siguri do të marrë disa mundësi të mira gjatë sezonit … »

Pierre BUDAR, Citroën Racing Director

SÉBASTIEN OGIER & JULIEN INGRASSIA

SÉBASTIEN OGIER & JULIEN INGRASSIA

Small-photo-2_Teams_308x176SÉBASTIEN OGIER
Data dhe vendi i lindjes: 17 Dhjetorë të vitit 1983 në Gap të Francës
Debutimi i parë ne karrieren e tij: 2006
Gara e parë WRC rally: Meksika 2008
Numri i garave startuese të WRC : 136
Rezultatet më të mirat në WRC: Gjashtë here rreshtë kampionë i rally (2013, 2014, 2015, 2016, 2017 and 2018), 44 wins

Small-photo-3_Teams_308x176
JULIEN INGRASSIA
Data dhe vendi i lindjes: 26 Nëntor 1979 në Aix en Provence në Francë
Debutimi i parë ne karrieren e ti: 2002
Gara e parë WRC rally: Meksika 2008
Numri i garave startuese të WRC: 136
Rezultatet më të mirat në WRC: Gjashtë here rreshtë kampionë i rally (2013, 2014, 2015, 2016, 2017 and 2018), 44 wins

ESAPEKKA LAPPI & JANNE FERM

Small-photo-4_Teams_308x176

ESAPEKKA LAPPI
Data dhe vendi i lindjes:: 17 January 1991 në Tampere (Finland)
Debutimi i parë ne karrieren e tij: 2007
Gara e parë WRC rally: 2011
Numri i garave startuese të WRC: 42
Rezultatet më të WRC: të parët(Finland 2017)

 

Small-photo-5_Teams_308x176

JANNE FERM
Data dhe vendi i lindjes:: 29 Gusht 1980 në Tampere (Finland)
Debutimi i parë ne karrieren e tij: 2007
Gara e parë WRC rally: 2011
Numri i garave startuese të WRC: 42
Rezultatet më të WRC: të parët(Finland 2017)

 

Partneret e vitit 2019

Large-photo-6-Teams_555x318

  TOTAL

2019 shënon 51 vjetorin e partneritetit midis Citroënit dhe Totalit. Më shumë se gjysmë shekulli i bashkëpunimit që është bazuar në katër themele: R & D, prodhim, shitje dhe marketing dhe motorsport. Nga fabrikat e prodhimit të markës në seminaret specialistë të Citroën Racing, artikulli i famshëm “Citroën preferon Totalin” përmbledh këtë lidhje të pathyeshme!

Large-photo-7-Teams_555x318

MICHELIN

Citroën dhe Michelin ndajnë aq shumë histori së bashku në të dyja garat prodhuese dhe motorike. Së bashku, të dy kompanitë kanë marrë pesë tituj FIA World Rally Championship dhe pesë FIA Cross-Country Rally World Cups.

Large-photo-8-Teams_555x318

RED BULL

Dietrich Mateschitz themeloi Red Bull në mes të viteve 1980. Ai krijoi formulën Red Bull Energy Drink dhe krijoi konceptin unik të marketingut të markës. Tashmë i implikuar në sportet motorike, pija e njohur energizuese është partneri i Citroën Racing në 2019.