FIA WRC

Kampionati Botëror i Rally (WRC) u themelua në vitin 1973 nga Federata Ndërkombëtare e Automobilave (FIA). Titulli i kampionatit botëror për prodhuesit u dha tashmë në vitin 1973.

KALENDARI I WRC 2019

Large-photo-0-FIA_555x318
14 GARA
Sezona e FIA WRC 2019 u nis më 24 janar në Monte Karlo. Ajo do të përfundojë më 19 nëntor në Australi.
Këtë vit, një ngjarje e re ka integruar kampionatin: tubimin e Kilit.
Ndiqni të gjitha lajmet e Citroën WRC në faqen tonë të internetit ose në rrjetet tona shoqërore.

TE GJITHA LLOJET E TERENIT

NGA MALET TE MBULUARA ME BORRE DERI TE RRUGET ME GURRE

Large-photo1-FIA_555x318Gjiro 1 : Relly Monte-Carlo (24 – 27 Januar)
Nga rajoni i Hautes-Alpes në kodër mbi Nice, raca më e vjetër në botë është hipur përgjatë rrugëve të bukura në jug të Francës. Vështirësia më e madhe është koha, e cila është e paparashikueshme në këtë kohë të vitit.
MË SHUMË

Small-photo2-FIA_308x176Gjiro 2 : Relly Suedia (14 – 17 Februar)
Megjithëse garonte në fushë të akullt, Rally Suedia është një nga sezoni më i shpejtë falë gripit të ofruar nga gomat e studjuara. Ndërsa shoferët mund të “mbështeten” në mure të borës së thekur, është gjithashtu e lehtë për t’u mbërthyer në to …
MË SHUMË

 

Small-photo3-FIA_308x176Gjiro 3 : Relly Mexico (7 – 10 Mars)
Me rrugët e shumta malore dhe një atmosferë fantastike, Rally Meksika gjatë viteve u bë një klasik WRC.
MË SHUMË

Small-photo4-FIA_308x176Gjiro 4 : Tour de Corse (28 – 31 Mars)
Në kalendarin e ngjarjeve të FIA WRC që nga viti 2015, Tour de Corse është një garë kryesisht në asfalt. Tubimi na bën të zbulojmë peizazhet e bukura të “Ishullit të bukurisë”.
MË SHUMË

Small-photo5-FIA_308x176

Gjiro 5 : Relly Argjentina (25 – 28 Prill)
I vlerësuar për peizazhet e saj të bukura dhe ambientin e krijuar nga “aficionados” të motorsportit, Rally Argjentina është pjesa e pestë në Kampionatin Botëror të FIA-s.

Small-photo6-FIA_308x176

Gjiro 6: Chile Relly (9 – 12 Maj)
Me rrugët kryesore në terren, kjo ngjarje e re e WRC-së ka shumë surpriza për ne.

Small-photo-7-FIA_308x176Gjiro 7 : Relly Portugalia (30 Maj – 2 Qershor)
Me shumë zhavorr dhe një dozë të fortë të spektaklit, Rally de Portugal është padyshim një nga ngjarjet më të njohura të sezonit.

Small-photo8-FIA_308x176

Gjiro 8 : Relly Italia Sardenja (13 – 16 Qershor)
Rrugët e shpejta dhe të ngushta, të veshur me shkurre, pemë dhe gurë, nuk lënë fare hapësirë për gabim nga ana e shoferëve që garojnë në Sardenjë

Small-photo9-FIA_308x176

Gjiro 9 : Relly Finland (1 – 4 Gusht)
Shpejtë dhe shumë teknike, emblematike Finlanda e Relly-t është një nga më të vështirat e vitit, ku nuk tolerohen gabimet e bashkë-shoferit.

Small-photo10-FIA_308x176

Gjiro 10 : Relly Gjermania (22 – 25 Gusht)
E parë si garën më të vështirë të asfaltit të fundit të sezonit, Rally Deutschland dhe kushtet e paparashikuara të motit të saj zgjedhin gomat e duhura një detyrë të vështirë..

Small-photo11-FIA_308x176

Gjiro 11 : Relly Turqi (12 – 15 Shtator)
Në buzë të Detit Mesdhe dhe në rrugët malore, konkurrentët e WRC do të përballen me terrenin e “përafërt” të tubimit kryesisht në zhavorr.

Small-photo12-FIA_308x176

Gjiro 12 : Uells Relly GB (3 – 6 Tetor)
Uells Rally BM është në përgjithësi një ngjarje e ftohtë, e lagësht dhe e mjegullt, gjë që e bën atë një spektakël vazhdimisht interesante.

Small-photo13-FIA_308x176

Gjiro 13 : Relly RACC – Relly Spanje (24 – 27 October)
Me dy ditë në asfalt dhe një ditë të specialiteteve në zhavorr, Rally de España është një ngjarje e vetme që imponon një stil të veçantë drejtimi në ekipe.

Small-photo14-FIA_308x176

Gjiro 14 : Relly Australia (14 – 17 Nëntor)
Rally Australia është qartë më “ekzotike” e sezonit, duke mbajtur shumë surpriza për shoferët. Është raundi i fundit i sezonit 2019.

SI PUNON NJË RALLI WRC?

Large-photo-15-FIA_555x318

Dallimi kryesor midis Kampionatit Botëror të Rellyit është lloji i sipërfaqeve. Në varësi të gjendjes, ngjarja zhvillohet në një sipërfaqe toke, në asfalt ose në dëborë.
Përveç kësaj ndryshimi, çdo tubim ndodh në këtë mënyrë:
. Këto Marti DHE Të Mercury: DY dítěte e para Të Jane dedikuara për “njohjen” DHE lejojnë i TE përgatisin shënime DHE TE vlerësojnë Rruga.
. E enjte: “shkurorëzim”: testi i sesionit në terma realë, para fillimit të garës.
. E premte, e shtuna dhe e diela: një garë, me yë gamë para rreth 15 deri në 25 specialitete mbi të cilat konkurrojnë garues.
Vecor dhe referohet pjesës SE itinerarit – Ne Të Mbyllur trafikut – ato cilat shoferët, Nje Nga saj duhet Te Me AKP kalojnë me Kohei Te Jete e Mundur. Koha mat me një të dhjetën e sekondës.
Per Te shoferin ndihmuar, pasagjeri Lexon shënimet e tij – ata shkruara të Gjatë rrjedhës SE njohjes mua Kete Fushi – und njofton shoferin Rruga per ne Kushta.
Specialitete Ndėrmjet shkuarjes DHE nË Zonen e Ndihmës, konkurrentët duhet Të përdorin QE Jane Rruga PËR Të Hapur trafikut DHE respektojnë Rregullat e zbatueshme NE autostrada.
Qasja në “parkun për ndihmë” rregullohet rreptësisht (orari i punës, koha e mekanikëve …). NESE kërkohet Riparo aks rregull Jashtë hapësirës SE PËR ofruar ndihmë, Vetem Shoferi DHE pasagjeri Kane Drejta Te Te zbatojnë ATO Vetem me pajisjet QE KANE NE JTD.

 

EKIPI I CITROËN WRC NË RRJETET SOCIALE

# C3WRC LIVE SHFAQET NJË HERE NË DITË, E ENJTE DERI TE DIELEN GJATE GJITHE KOHES 

Small-photo16-FIA_308x176Na ndiqni në Facebook

Na ndiqni në Instagram

Na ndiqni në WhatsApp

Na ndiqni në YouTube

Na ndiqni në Twiter