GLOSSARY

A e njihni përkufizimin e dyfishtë të WRC-së? Çfarë është një shakedown? Për çfarë është një park shërbimi? Kontrolloni zgjedhjen tonë të 11 fjalë kyçe për të kuptuar më mirë WRC-në.

FLEX SERVISI

WRC-Glossary-1_308x176

I përdorur gjatë dyzet e pesë minutave në fund të ditës, ky proces lejon që ekipet të kenë një periudhë mjaft të gjatë në mënyrë që të mund të punojnë në një makinë pas tjetrës, në krahasim me kryerjen e punëve në dy makina në të njëjtën kohë. Kjo u mundëson atyre të shpërndajnë në mënyrë efektive të gjithë mekanikën që atyre u lejohet të kenë duke punuar në veturë (maksimumi tetë për një ekip me dy automobila si Ekipi i Gjithsej Rally i Citroënit).

SHËNIME

WRC-Glossary-2_308x176

Ky është kodi i përdorur nga ekipet për të përshkruar karakteristikat e fazave të kohës të kontestuara gjatë fundjavës në gara. Gjatë kontrollit, shoferi përcjell pikëpamjen e tij për rrugën për bashkë-shoferin e tij, duke përdorur terma dhe gjuhë që janë specifike për to. Bashkë-shoferi i shkruan këto udhëzime në një fletore. Gjatë tubimit vetë, bashkë-shoferi i kthen këto vërejtje të ritmit tek shoferi, me qëllim që ta udhëzojë atë dhe të përshkruajë rrugën përpara, prandaj i mundësojë atij të shkojë sa më shpejtë që të jetë e mundur.

 

MJETET E SIGURISË

WRC-Glossary-3_308x176

Në katër rellyt në asfalt të përfshir në kalendarin e WRC (Monte Carlo, Korsikë, Gjermani dhe Katalonjës), ekipet prioritare mbështeten nga një ekuipazh i sigurisë, i përbërë përgjithësisht nga shoferët e mëparshëm dhe bashkë-shoferët. Të armatosur me një kopje të notave të ritmit të ekuipazhit për të cilin punojnë, ata përfundojnë fazat përpara konkurrentëve dhe raportojnë për çdo ndryshim në sipërfaqen e rrugës dhe kushtet që kanë ndodhur që nga fillimi. Ata gjithashtu bëjnë të njëjtën gjë në mes të garës së parë dhe të dytë në fazat gjatë garës.

 

 

SHËRBIMI PARKINGUT

WRC-Glossary-4_308x176

Kjo është ajo ku ekipet e ndryshme që konkurrojnë në kampionat krijuan pajisjet e tyre teknike dhe mikpritëse. Makinat kthehen këtu në intervale të rregullta në mes të fazave për të ndryshuar gomat, të ndryshojnë cilësimet në makinë dhe t’i nënshtrohen riparimeve mekanike. Ndonëse ekuipazhet mund të kryejnë punë në makinën e tyre me pajisjet dhe mjetet e disponueshme në bord, asnjë ndihmë e jashtme nuk lejohet përtej kufijve të jashtëm të parkut të shërbimit. Në ditët e sotme, mitingjet kanë tendencë të kenë vetëm një park shërbimi. Në mënyrë tipike, makina ka një shërbim pesëmbëdhjetë minutash në mëngjes para se të përballet me fazat, duke u kthyer në mes të këmbës për një shërbim 40-minutësh dhe më në fund duke kaluar 45 minuta në shërbim në mbrëmje pas përfundimit të aksionit të ditës. Mekanika lejohet të punojë në makina kur mban një armband (katër për makinë).

FUQIA E SKENES

WRC-Glossary-5_308x176

Ky term përshkruan një fazë të mitingut, përgjithësisht në fazën finale dhe transmetohet drejtpërdrejt në televizion, në të cilën pikat bonus u jepen ekipeve kryesore. Shoferi më i shpejtë fiton pesë pikë, shoferi i dytë i mbledh katër pikë dhe kështu me radhë, deri në shoferin e pestë më të shpejtë, i cili shënon një pikë.

 

RALLY 2

WRC-Glossary-6_308x176

Një ekip që është i detyruar të dalë në pension gjatë një dite, mund të ribashkohet në tubim ditën tjetër, pasi të shtojë një dënim prej shtatë minutash për secilën fazë të humbur (10 minuta nëse daljes në pension ndodh në fazën përfundimtare të këmbës).

 

 

 

RREGULLIMI (RECCE)

WRC-Glossary-7_308x176

Të martën dhe të mërkurën para çdo tubimi, ekipet e kompletojnë zbulimin, më shumë të njohur si recce. Gjatë dy ditëve, ata kalojnë nëpër dy faza kohore dy herë në një makinë të prodhimit të përmirësuar (kafaz, rrotull, pezullim, frenim etj.) Me shpejtësi të reduktuar (maksimumi 80kph) gjatë së cilës ata mund të marrin shënime për karakteristikat e rrugës , këndi nga këndi.

 

SHAKEDOWN

WRC-Glossary-8_308x176

Ky është termi që përdoret për të përshkruar seancën e testimit të organizuar të enjten para fillimit të mitingut. Faza është mbajtur në rrugë që supozohet të jenë të ngjashme me ato të përdorura gjatë ngjarjes. Të gjithë ekipet duhet të përfundojnë të paktën tre shkojn në skenë.

 

 

FAZË

WRC-Glossary-9_308x176

Ky term përdoret për të përshkruar pjesët e rrugës të mbyllura për publikun e gjerë, ku ekipet konkurrojnë kundër njëri-tjetrit për të provuar dhe vendosur kohën më të shpejtë, duke u nisur në intervale dy ose tri minutëshe. Për të marrë mes fazave të ndryshme kohore, ekipe përdorin ato që njihen si seksione rrugore. Këto seksione jo-konkurruese mbahen në rrugë normale, të hapura për publikun, kështu që ekuipazhet duhet të pajtohen me ligjet lokale të trafikut. Ata gjithashtu duhet të përfundojnë këto seksione brenda një kohe të caktuar (koha e synuar). Kontrollimi i rezultateve të vonuara ose të hershme në ekipet që u janë dhënë dënime kohore. Një tubim është pra një seri seksionesh me kohë dhe në rrugë, dhe renditja përfundimtare përcaktohet duke shtuar së bashku kohët e vendosura në fazat e kohës dhe çdo ndëshkim kohë.

FAZA SPECIJALE

WRC-Glossary-10_308x176

Këto janë faza të shkurtra kohore, shpesh të mbajtura në qendrat e qendrës së qytetit në fillim të tubimit si një mjet për t’u afruar tifozëve të ndryshëm për ata që zakonisht ndjekin mitingjet.

 

 

WRC

WRC-Glossary-11_308x176

Ky term i referohet edhe kampionatit vetë, “Kampionatit Botëror Relly”, dhe makina të shtyrë në seri, “Rally Cars Botërore”. Makinat më të sofistikuara që përdoren në mbledhje, WRC-të janë mundësuar nga një motor turbo 1.6 litërsh që po zhvillohet afër 400 kuaj fuqi dhe peshon vetëm 1.190 kg. Ato janë të pajisura me një kuti të shpejtësisë gjysmë-automatike, të vazhdueshme dhe të pajisur me karakteristika të konsiderueshme aerodinamike.