LISTA E RASTIT CITROËN RACING

GJATË GJITHË GARAVE, CITROËN FITOI 16 TITUJ PËR PRODHUESIT DHE 12 TITUJ PËR DREJTUESIT (WRC DHE WTCC).

LISTA E RASTIT CITROËN RACING

From the first competition department of the brand to Citroën Racing, Citroën teams write a story full of triumphant victories and many sports successes.

Two important records for the brand : 97 victories in WRC and 38 consecutive podiums between the rally of Mexico in 2008 and that of Great Britain in 2010.

Që nga fillimi i tij në 1919, Citroën gjithmonë ka qenë i njohur për aftësinë e tij për t’u përballur me sfidat sportive.

Nga gara e parë Citroën për Citroën Racing, skuadrat  po shkruajnë një histori për fitore triumfale dhe shpërblime të shumta sportive.

LISTA RREGULLORE NGA NUMRI KRYESOR

600x430_RALLYE RAID OK_258398_75

RALLYE-RAID (1990-1997)
36 fitoi 42 gara, 4 prej të cilave fituan në Dakar
25 fitore për Péter Lartiga, 10 për Ari Vatanena dhe 1 për Timo Salonena
5 tituj për ‘Prodhuesit’ në FIA Rallye-Raid World Cup (1993-1997)
5 tituj për ‘Drivers’: Pijer Lartig 1993-1996 dhe Ari Vatanen

 

 

600x430_wtcc_258397_75

WRC I XSARA (1998-2005)
97 fitore, nga të cilat 11 në Gjermani, 10 në Argjentinë, 9 në Spanjë dhe 7 në Monte Karlo; 238 podiume
1484 fitore në speciale
78 fitore për Sebastian Leba, 7 për Sebastian Ozija, 3 për Kris Mika, 2 për Carlos Sainz dhe Filipa Bugalski, 1 për Dani Sordo, Miko Hirvonen, Franso Divala dhe Jesus Puras.

 

600x430_WRC AVEC C4

WRC I C4 (2004-2010)
36 fitore për C4 VRC, 32 për Xsara VRC, 26 për DS3 VRC, 2 për Xsara Kit-Car Rekord: Fitore Për Prodhuesin (96) dhe podiume të njëpasnjëshme (38 në Meksikë 2008 dhe në Britani të Madhe në 2010) 8 tituj “Prodhues” në Ligën Botërore të FIA Champions (2003-2005 dhe 2008-2012)
9 tituj për ‘Shofer’ dhe ‘Passenger’ për Sebastian Leba dhe Danijel Elena (2004-2012)

 

 

600x340_c4_WTCC

WTCC (2014-2016)
31 pozicione pole në 35 kualifikime
50 fitore, 45 gjirot më të mira  dhe 119 podiume në 69 gara
28 fitore për Jose Maria Lopez, 11 për Ivana Milera, 6 për Sebastijan Leba, 2 për Ma Čing Hua, 1 për Medi Benanija dhe Tom Čiltona
3 Titujt e producentëve në FIA WTCC (2014-2016)
3 shoferë titujsh në FIA WTCC për Jose Maria Lopez (2014-2016)