December 13, 2021

CITROËN DORËZON Ë-JUMPY E PARË MBI HIDROGJEN PËR TESTIM TË GRUPIT SUEZ

•Zhvillimi i teknologjisë së qelizave të karburantit në CITROËN tani po merr një dimension tjetër pasi i pari e-Jumpi Hydrogjen largohet nga linja e prodhimit.

• Me një distancë prej mbi 400 km * dhe një kohë mbushjeje të rezervuarit prej vetëm tre minutash, teknologjia e baterisë dhe e qelizave të karburantit do të plotësojë nevojat e klientëve që udhëtojnë në udhëtime të gjata, si dhe të klientëve, aktiviteti i të cilëve kërkon karikim të shpejtë për të përfituar sa më shumë nga automjeti.

• Hidrogjeni i parë ë-Jumpy do t’i dorëzohet së shpejti Grupit Suez, i cili po përgatitet të testojë plotësisht modelin në vendndodhjen e tij në Carcassonne, një vend pilot ku Suez po investon në prodhimin e hidrogjenit të gjelbër – i cili do të bëhet një çështje kyçe në vitet e ardhshme.

• CITROËN po zgjeron kështu gamën e zgjidhjeve të furgonëve të elektrizuar për t’iu përshtatur përdorimit të bollëkut profesional dhe së shpejti do të ofrojë gamën më të plotë në treg.

• CITROËN dhe Grupi Suez ndjekin angazhimin e tyre ndaj vlerave të përbashkëta: risi në mbështetje të klientëve të tyre dhe një dëshirë për të ndërtuar një botë të përgjegjshme ndaj mjedisit.

2-1024x648

* Në pritje të homologimit WLTP

“Zgjidhja e hidrogjenit në qelizat e karburantit tani po bëhet realitet me hidrogjenin e parë e-Jumpy që del nga linja e montimit. Duke plotësuar portofolin tonë të energjisë elektrike, ai do t’u sigurojë klientëve një distancë më të gjatë drejtimi (veçanërisht në rrugë më të shpejta) dhe do të optimizojë kohën e funksionimit të automjetit falë karikimit ultra të shpejtë. E gjithë kjo duke ruajtur aftësinë dhe prakticitetin e automjetit për të mbetur i rëndësishëm në tregun e automjeteve të lehta komerciale. CITROËN është krenare që është në gjendje të kombinojë të gjitha cilësitë që i kanë bërë automjetet e tij termike kaq të suksesshme, ndërsa shton paqen në një drejtim më të përgjegjshëm ndaj mjedisit dhe me shikim përpara. Me planet aktuale për zhvillimin e hidrogjenit, kjo është një zgjidhje e re e mrekullueshme që plotëson gamën më të gjerë të automjeteve komerciale elektrike në treg. Kemi kënaqësinë t’i ofrojmë Suez, një partner të privilegjuar të angazhuar fuqishëm për të reduktuar ndikimin tonë mjedisor, automjetin e parë që do të testohet plotësisht dhe në kushte reale. Laurence Hansen – Menaxher i produkteve dhe strategjive të CITROËN

CITROËN është një nga prodhuesit e parë që industrializoi një zgjidhje të re energjetike për të ardhmen, duke plotësuar energjinë elektrike tradicionale, e cila aktualisht është objekt i programeve të mëdha investimi në Francë dhe Gjermani dhe pa dyshim së shpejti edhe në vende të tjera. Në këtë mënyrë, CITROËN mbetet e përkushtuar ndaj risive që ka krijuar gjatë 100 viteve të fundit dhe ekspertizës së saj në fushën e automjeteve komerciale, në mënyrë që të ofrojë zgjidhje të personalizuara për çdo profesionist, tani dhe në të ardhmen..

ZGJIDHJE PLOTËSUESE, E PËRSHTATUR PËR PËRDORIM TË SPECIFIKUAR

Zgjedhja e teknologjisë së hidrogjenit është plotësisht në përputhje me strategjinë e elektrifikimit të CITROËN dhe dëshirën e saj për të ofruar përgjigje të ndryshme teknike në varësi të përdorimit. ë-Jumpy Hydrogen plotëson gamën e automjeteve të lehta komerciale, më të mëdhatë në tregun europian. Elektrifikimi bazohet në aksiomën e CITROËN: mos bëni kurrë kompromis kapacitet apo komoditet. Këto janë karakteristikat që e bëjnë secilin furgon tonë standard në segmentin e tij.

Zgjidhja me bazë hidrogjeni është menduar për ata që kanë nevojë për një distancë prej më shumë se 300 km, për udhëtime të gjata dhe që kanë nevojë për një automjet që karikohet shpejt për të maksimizuar kohën e përdorimit. Gjithashtu për ata që kanë nevojë për qasje në qendrat e kufizuara të qytetit. Me këtë përdorim të hidrogjenit, profesionistët mund t’i bëjnë aktivitetet e tyre më të qëndrueshme.

Ekziston një gamë e gjerë klientësh të synuar që ndajnë dy pika të përbashkëta: një përkushtim për tranzicionin e energjisë dhe nevojën për të hyrë në qendrat e qytetit. Ata mund të jenë furnitorë, autoritete lokale, operatorë, prodhues, etj.

3-1024x648

ARKITEKTURE EFIKASE QE PLOTETSON PRITJET (Redaktuar) Rivendos origjinalin

“Ne kemi zgjedhur një arkitekturë të fuqisë mesatare për automjetin tonë me qeliza karburanti me hidrogjen, duke kombinuar më të mirën e energjisë elektrike me një bateri litium-jon 10,5 kWh, një qelizë karburanti 45 kW dhe 4,4 kg ruajtje të dobishme hidrogjeni për të ofruar një gamë totale drejtimi prej më shumë se 400 km për cikël WLTP. Bateria siguron veçanërisht një furnizim të gatshëm me energji gjatë nisjes dhe përshpejtimit dhe mundëson rikuperim të mirë të energjisë. Ndërkaq, qeliza e karburantit i jep automjetit një distancë mbresëlënëse. Madhësia e përdorur dhe integrimi që rezultoi na lejuan të propozojmë një gamë pa kompromis të automjeteve të lehta, pasi ne kemi ruajtur në mënyrë të konsiderueshme një nga karakteristikat kryesore, dhe atë është vëllimi i ngarkimit (identik me ekuivalentët e tij elektrike dhe me naftë). “Christian Maugi, specialist në qelizat e karburantit me hidrogjen

AFTËSIA E ZGJERUAR E VOZITJES

Ë-Jumpy Hydrogen ka dy sisteme shtytëse plotësuese: një bateri për ruajtjen e energjisë dhe furnizimin me energji dhe një qelizë karburanti, e cila konverton hidrogjenin dhe oksigjenin në ajër në energji elektrike, ujë dhe nxehtësi. Për sa kohë që furnizohet me hidrogjen, kjo njësi punon vazhdimisht. Motori elektrik, i cili fuqizohet kryesisht nga një qelizë karburanti hidrogjeni 45 kW, mund të ofrojë si rrjedhim një rreze të gjatë drejtimi prej gati 350 km. Bateria litium-jon 10,5 kWh shërben si rezervë, e aftë për të mbuluar 50 km në ciklin WLTP. Ai gjithashtu siguron fuqi shtesë për motorin, i cili është thelbësor për performancën dinamike të automjetit, veçanërisht kur përshpejton. Gjithashtu lejon rikuperimin e energjisë gjatë ngadalësimit dhe frenimit. Kombinimi i këtyre dy komponentëve siguron një distancë prej mbi 400 km.

MBUSHJE E SHPEJTË

Mushja e ë-Jumpy Hydrogen është 20 herë më i shpejtë se mbushja e një automjeti elektrik (bazuar në mbushjen në një stacion karikimi publik prej 100 kW). Vetëm tre minuta janë të mjaftueshme për të mbushur tre rezervuarë hidrogjeni, të cilët kanë një kapacitet të dobishëm magazinimi deri në 4.4 kg, gjë që kursen kohë dhe rrit produktivitetin për të gjitha kompanitë që nuk janë në gjendje t’i lënë automjetet e tyre të palëvizshme gjatë mbushjes dhe u lejon atyre përdorim më të gjatë..

KAPACITETI DHE PRAKTIKA E PANDRYSHUAR

Ashtu si furgonët e tij elektrikë – ë-Berlingo Van, ë-Jumpy dhe ë-Jumper – CITROËN ka siguruar që vëllimi i ngarkimit të ë-Jumpy Hydrogen të mos ndikohet nga bateritë dhe rezervuarët e hidrogjenit, kështu që klientët mund të përfitojnë nga vlera e shtuar e kësaj teknologjie të re pa ndikim negativ në kapacitetet e dobishme të automjeteve – kërkesa kryesore e profesionistëve të këtij segmenti. Për të ruajtur funksionin parësor të automjetit tonë komercial ë-Jumpy Hydrogen, i cili përfshin transportin e shpeshtë të sendeve të rënda dhe të rënda, bateria vendoset nën sedilje dhe tre rezervuarë hidrogjeni nën dysheme. Prandaj, vëllimet e dobishme të dy modeleve janë të pandryshuara në krahasim me versionet elektrike: 5,3 m3 për madhësi mesatare dhe 6,1 m3 për KSL. Në mënyrë të ngjashme, ngarkesa dhe kapaciteti tërheqës mund të arrijë deri në 1000 kg, si me versionet me benzinë/naftë.

Suez Group dëshiron që lëvizshmëria me karbon të ulët të bëhet një komponent kyç i strategjisë së tij të karbonit, e cila synon të reduktojë emetimet e CO2 të Grupit me 45% deri në vitin 2030. Duke zhvilluar zgjidhje për të rikuperuar energjinë nga uji dhe mbeturinat, Grupi është në gjendje të optimizojë klientët e tij konsumi i energjisë, promovimi i përdorimit të burimeve të rinovueshme të energjisë me potencial të lartë dhe konsolidimi i ekspertizës së Suezit në prodhimin e hidrogjenit si një lojtar kyç në këtë sektor. Me më shumë se 200 automjete elektrike, Suez dëshiron të përshpejtojë zëvendësimin e flotës së saj me emetime të ulëta të gazit serrë për të siguruar lëvizshmërinë mjedisore të automjeteve të lehta dhe të shërbimeve dhe kamionëve të hedhurinave.

Hidrogjeni i parë ë-Jumpy do të dorëzohet në fillim të vitit 2022 për testim në kohë reale për dy javë. Ai do të ofrojë një zgjidhje praktike për nevojat e linjave të biznesit të degës së Suez Group në Carcassonne, duke iu përgjigjur përdorimeve të shumta të përditshme të mbikëqyrësve operacionalë që duhet të vizitojnë vendndodhje të ndryshme. Vendi po mbikëqyr projektin si pjesë e një marrëveshjeje midis Carcassonne Agglo dhe Suez për të mbështetur autoritetet lokale në ambiciet e tyre të tranzicionit energjetik, veçanërisht përmes vënies në punë të një fabrike vendase të prodhimit të hidrogjenit të gjelbër për automjetet elektrike të agjentëve të Suezit. Ky stacion është i aftë të furnizojë gjithsej katër automjete me 2 kg hidrogjen në ditë.

Testi do të jetë gjithashtu një mundësi për CITROËN për të konfirmuar zhvillimin e kësaj teknologjie në kushte të botës reale. Bashkëpunimi në testimin e këtij automjeti të parë ishte një vendim i natyrshëm në dritën e marrëdhënies së besimit që është krijuar midis CITROËN dhe Suez Group në vitet e fundit. Partneriteti tregtar bazohet në vlera të përbashkëta, me qëllim që të inovojë dhe të krijojë një mjedis më të qëndrueshëm