June 9, 2021

CITROËN Ë-JUMPY HYDROGEN

  • Duke kombinuar bateritë dhe qelizat e karburantit të hidrogjenit, Citroën ë-Jumpy Hydrogen siguron një autonomi më të madhe në mënyrën elektrike, pa zvogëluar kapacitetin e automjetit.
  • Me më shumë se 400 km autonomi dhe një ngarkesë hidrogjeni në më pak se 3 minuta, Citroën ë-Jumpy Hydrogen lë të kuptohet për furgonët elektrikë të ardhshëm.
  • Gjatë vitit 2021, 100% e gamës së furgonëve të Citroën do të elektrizohen, me: ë-Jumpy, My Ami Cargo, ë-Berlingo Van, ë-Jumpy Hydrogen dhe ë-Jumper.
  • Në këtë mënyrë, Citroën demonstron aftësinë e saj për të ofruar zgjidhje moderne, teknologjike dhe të përballueshme për të përmbushur të gjitha nevojat e klientëve. Më shumë se kurrë më parë, Citroën paraqitet si një zgjidhje për profesionistët.

«Hyd-Hidrogjeni i hidhur plotëson gamën tonë të automjeteve të shpërndarjes së lehtë. Kombinon një qelizë karburanti me një bateri dhe ofron më të mirën nga këto dy teknologji. Komponentët e ndryshëm janë të dizajnuar në mënyrë të shkëlqyeshme në mënyrë që madhësia e tyre të mos ndikojë në ngarkesën e automjetit, i cili është një parametër kryesor për profesionistët në këtë segment. Hidrogjeni ë-Jumpy plotëson nevojat dhe mënyrat e ndryshme të përdorimit të profesionistëve, sepse siguron autonomi më të madhe se 400 km, më pak ndikim të temperaturës së jashtme në autonomi, kërkohet kohë ngarkimi prej vetëm 3 minutash, aftësia për të rinovuar energjinë kur ngadalësohet. ” – Lorans Hansen – Drejtor i Strategjisë së Produkteve dhe Citroën

INOVACIONI NË SHËRBIM PROFESIONAL

Që nga viti 1928, Citroën nuk ka ndaluar së inovuari për t’u përshtatur me zhvillimin e shoqërisë dhe për të ofruar siguri dhe lehtësi të përditshme për profesionistët. Përballë sfidave të reja sociale dhe mjedisore, Citroën po aplikon energji të reja me hidrogjenin ë-Jumpy dhe mjetin e ri konceptual My Ami Cargo për të prezantuar gamën më të plotë të elektrizuar në treg këtë vit..

ENERGJI E RE 

Teknologjia e qelizave të karburantit plotëson gamën e automjeteve të shpërndarjes elektrike për të përmbushur nevojat e 8% të kompanive që përshkojnë më shumë se 300 km ose që nuk kanë kohë për të karikuar automjetin gjatë ditës. Në këtë mënyrë, oferta e Citroën do të plotësojë të gjitha nevojat e këtij segmenti.

ë-Jumpy Hydrogen, një furgon elektrik me një qelizë karburanti dhe bateri të rimbushshme, është modeli i parë Citroën që prezantoi këtë teknologji të re. Megjithatë, duke përqafuar teknologjinë e re, ajo ruan vëllimin e dobishëm dhe kapacitetin e saj të ngarkimit. Praktik dhe me një autonomi prej më shumë se 400 km * ai mund të shkojë në qendër të qytetit ku zbatohen kufizimet. Ka tre rezervuarë hidrogjeni në 700 bar fibra karboni, të cilat janë ngjitur me baterinë nën sediljen e përparme dhe të cilat mund të karikohen në vetëm 3 minuta. Me 0 emisione CO2.

* Autonomia e përcaktuar në bazë të procedurës WLTP (R (EC) Nr. 715/2007, R (BE) Nr. 2017/1151)

ë-Hidrogjeni i hidhur është një automjet plotësisht elektrik dhe ka 2 burime energjie: një qelizë karburanti 45 kW gjeneron energji elektrike duke konsumuar hidrogjen të ruajtur në një rezervuar të përbërë nga 3 cilindra me një presion prej 700 bar, dhe një bateri prej 10.5 kWh, e cila është një rezervë prej 50 km dhe e cila kalon automatikisht kur rezervuari i hidrogjenit është bosh. Qeliza e karburantit siguron autonominë e automjetit dhe bateria është e nevojshme në përshpejtime të larta dhe në ngjitje ku nevojitet më shumë energji. Këto dy burime energjie drejtojnë motorin dhe motorin. Bateria, e cila rikuperohet gjatë ngadalësimit, karikohet automatikisht në sajë të energjisë elektrike të prodhuar nga qeliza e karburantit për të siguruar një nivel të mjaftueshëm të karikimit, dhe gjithashtu mund të karikohet duke lidhur kabllon me një stacion publik për automjetet elektrike..

Jumpy është prodhuar në fabrikën tonë SevelNord dhe do të transformohet në Qendrën e Kërkimit dhe Zhvillimit të Qelizave të Karburantit në Rüsselheim, Gjermani.

Do të jetë në dispozicion në dy madhësi: M (4.95 m) dhe XL (5.30 m)).

GAMA MË E PLOTË E TREGJEVE, E ELEKTRIFIKUAR KREJTËSISHT QË NGA VITI 2021

Në Evropë, tregu i automjeteve elektrike është në rritje: + 132% në 2020 krahasuar me 2019. Në vitin 2020, afërsisht një në dhjetë automjete të shitura ishte elektrike. Në vitin 2021, ky treg duhet të regjistrojë një rritje të re prej 53% me më shumë se 2 milion automjete të regjistruara dhe me një rritje të fortë të tregut të automjeteve të shpërndarjes elektrike (+ 127%), në të cilën Citroën synon të jetë një lojtar kryesor. Në vitin 2025, ambicia e markës është të arrijë një pjesë të modeleve elektrike më të mëdha se 25%.

Përveç dëshirës për të zvogëluar gjurmën e karbonit, versionet Citroën të furgonëve elektrikë janë të domosdoshëm për profesionistët, aktiviteti i të cilave shpesh çon në qendër të qytetit, e cila është gjithnjë e më e kufizuar në vozitje, ose në vendet e ndërtimit. Përveç kësaj, elektrifikimi lejon modifikimin e flotës së automjeteve, dmth optimizimin mjedisor dhe ekonomik (çmim i reduktuar i përdorimit: p.sh., ë-Berlingo Van ka një konsum mesatar të energjisë elektrike prej 18 kWh për 100 km, që korrespondon me një kosto prej 3 € dhe kostoja e mirëmbajtjes së tij është , mesatarisht, zvogëluar me 30% krahasuar me versionin e motorit me djegie të brendshme). Elektrifikimi gjithashtu u siguron përdoruesve komoditetin e shtuar të shoqëruar me një udhëtim të qetë dhe të butë, ndërsa performanca e provuar për produktivitetin optimal të modeleve të dorëzimit ë-Berlingo Van, ë-Jumpy dhe ë-Jumper është akoma e ruajtur.