November 8, 2019

CITROËN tashmë u përqëndrua në 2020

RallyRACC i 55-të Katalonia Costa Daurada Rally i Spanjës (24-27 tetor 2019)

Pasi shpresa e Sébastien Ogier dhe Julien Ingrassia për një përfundim të pikave të forta u ndërprenë nga një çështje hidraulike në SS2, Ekipi i Rally World Citroën Total Rally - ndërsa WRC-ja e tij C3 pa dyshim tregoi përparim domethënës në tarmac - nuk ishte në gjendje të parandalonte shoferët dhe bashkudhëtarët 'tituj botërorë që pretendohen nga rivalët e tyre këtë fundjavë.

Pas një fillim shumë të mirë për garën e së premtes në zhavorr, duke fituar fazën e parë, Sébastien Ogier dhe Julien Ingrassia pastaj shikuan shanset e tyre për fitore dhënë një goditje fatale nga një amortizer në fazën e ardhshme. Më pas ata u përqëndruan për ta bërë atë deri në fund të tubimit në pozicionin më të mirë të mundshëm. Pasi u zhvendos deri në vendin e tetë, dje duke konfirmuar përparimin e C3 WRC në tarma me disa periudha të forta, ata vazhduan të kryejnë teste brenda konkurrencës që synojnë daljet e ardhshme në këtë sipërfaqe.

Përpjekjet e tyre, për fat të keq, nuk ishin të mjaftueshme për të parandaluar titullin botëror për shofer dhe bashkë-shofer nga Ott Tänak dhe Martin Järveoje. Ekipi i Rally Botërore Citroën Total Botërore tashmë është përqendruar në vitin e ardhshëm dhe është i vendosur të lejojë Sébastien Ogier dhe Julien Ingrassia të marrin vendin e 1-të. Kjo skuadër do të luftojë (e cila e karakterizon atë) për të përfunduar garën e fundit të sezonit, në Australi (14-17 nëntor), dhe ka për qëllim të përfundojë, me stil, fushatën e vitit 2019, e cila tashmë është zbukuruar me njëmbëdhjetë podiume. ndër të cilat janë tre fitore.