TË dhënat

Që kur u themelua në vitin 1919, Citroën gjithmonë ka qëndruar për aftësinë e tij në gara WRC dhe për të trajtuar dhe tërhequr sfida më të guximshme sportive.

100 VITET E ARTA TË SFIDAVE SPORTIVE


Që kur u themelua në vitin 1919, Citroën gjithmonë ka qëndruar për aftësinë e tij në gara WRC dhe  për të trajtuar dhe tërhequr sfida më të guximshme sportive. .

100 VITE NGA PERFORMANCASPORTIVE

Large-photo1-Records_555x318
Për përvjetorin të saj,Citroën botoi një katalog të koleksionistëve të veçantë duke na kapur përmes karakteristikave dhe historisë së 30 modeleve ikonike.
Nga Autochenille filluar në vitin 1922 e deri në Desert Sahara në C3 WRC-n e fundit, duke zbuluar tonë 10 ikonat e automjeteve të Citroën Racing. Një udhëtim i vërtetë në kohë!

Shkarkoni broshuren

FIGURAT KRYESORE

Large-photo2-Records_555x318

RALLYE-RAID (1990-1997)
. 36 fitore nga 42 gara, duke i përfshire edhe 4 në Dakar Rally.
. 25 fitore për Pierre Lartigue, 10 për Ari Vatanen dhe 1 për Timo Salonen
. 5 Titujt e prodhuesit më të mirë të FIA Cross Country Rally World Cup (1993 deri 1997)
. 5 Titujt e shoferëve të Pierre Lartigue from 1993 to 1996 and Ari Vatanen in 1997
MË SHUMË

Large-photo3-Records_555x318

WTCC (2014-2016)
. 31 Pozicione të poleve nga 35 kualifikuara në sezone
. 28 fitore për José María López, 11 për Yvan Muller, 6 për Sébastien Loeb, 2 për Ma Qing Hua dhe 1 për secilin Mehdi Bennani and Tom Chilton
. 45 gara të shpejta lap dhe 119 mbarim të podium in 69 gara.
. 3 Titujt e prodhuesit në FIA WTCC (2014 -2016)
. 3 Titujt e shoferëve më të mirë në FIA WTCC për José María López (2014 to 2016)
MË SHUMË

Large-photo4-Records_555x318

WRC (Since 1999)
. 100 fitore në Monte-Carlo në Janar 2019
. 8 Titujt e prodhuesit në FIA World Rally Championship (2003-2005 dhe 2008 -2012)
. 9 Titujt e shoferëve dhe bashkë-shoferëve për Sébastien Loeb dhe Daniel Elena (2004-2012)
MË SHUMË

MË SHUMË SE 100 FITORE NË KAMPIONATIN WRC  

WRC-Infographic_081219_555x318_EN (1)

 

 

Në Janar 2019, Sébastien Ogier dhe Julien Ingrassia fituan Rellin Monte-Carlo. Kjo ishte fitorja e 101 WRC për Citroen Racing në të cilën brendi feston përvjetorin e saj.