October 18, 2023

CITROËN PREZANTON MODELIN E RI Ë-C3, MAKINA E PARË ELEKTRIKE E PËRBALLUESHME NË EVROPË

 • KOMFORI MË I MIRË I KLASËS: Modeli i ri ë-C3 prezenton për herë të pezullimin Citroën Advanced Comfort® të kombinuara me stil të ri të ulëseve Citroën Advanced Comfort®. Modeli komplet elektrik ë-C3 shkon më tej me zero zhurmë dhe zero dridhje për udhëtim pa stres.
 • JETË E LEHTË ELEKTRIKE falë baterisë 44kWh që siguron deri në 320km (199 miles) WLTP game të ngasjes, dhe 100kW DC mbushje të shpejtë nga 20 në 80 përqind kapacitet në vetëm 26 minuta.
 • PLOTËSISHT I PAISUR, modeli i ri Citroën ë-C3 suprizon me portofolin gjithëpërfshirës të pajisjeve, zgjedhje të menqura duke përfshirë C-ZEN LOUNGE pultin e ri inovativ.
 • VLERA E PARASË: me gamë 320km, ë-C3 do të ofrohet me çmim neto duke filluar nga 23,300 Euro në këtë mënyrë Citroën përforcon në mënyrë agresive misionin e tij për ta bërë lëvizjen tërësisht elektrike të aksesueshme për të gjithë. Citroën premton version edhe më të përballueshëm me gamë 200 km ë-C3 në vitin 2025, duke startuar nga 19,990 Euro.
 • Projektuar që nga fillimi në mbarë botën BEV-native Citroën ‘Smart Car Platform’, ë-C3 debuton gjuhën e re të dizajnit Citroën dhe nënshkrimin e markës.

ezgif.com-webp-to-jpg

Nga 17 Tetori, 2023 – Citroën sfidon rregulloren për makinat e segmentit B të dizajnuara dhe të ndërtuara evropiane me zbulimin e gjeneratës së katërt karakteristike C3. Modeli elektrik ë-C3 ofron komoditet më të mirë në klasë, përvojë e lehtë elektrike, niveli i jashtëzakonshëm i pajisjeve dhe vlera e pabesueshme për paratë e prodhuara në Evropë.

Modeli i ri ë-C3 kryeson me krenari linjën e gjeneratës së katërt të makinës më të njohur të Citroën’it, e cila ka shitur më shumë se 5.6 million njësi që nga lansimi i gjeneratës së parë në 2002. Modeli C3 është modeli më popullor i markës dhe përfaqëson 29 për qind të vëllimit të shitjeve evropiane të Citroën. Në vitin 2022, modeli C3 kapi 11 për qind në përgjithësi të tregut evropian të segmentit B.

Në mënyrë domethënëse, ë-C3 krejtësisht i ri sinjalizon një kapitull të ri për Citroën. Marka popullore dhe e guximshme po rishpik veten për të përmbushur në mënyrë agresive sfidat e bërjes së lëvizshmërisë tërësisht elektrike e arritshme për të gjithë me dizajn European dhe i ndërtuar në Europe, modeli B-hatchback totalisht elektrik për klientët që dëshirojnë përfitimet e lëvizshmërisë me emetim zero me një çmim neto, të drejtë dhe të përballueshëm.

Citroën CEO Thierry Koskas shpjegon: “Ofrimi i automjeteve të përballueshme ka qenë gjithmonë një pjesë kryesore e ADN-së së Citroën-it. Por pritshmëritë e klientëve për automjetet në segmentin B kanë ndryshuar, veçanërisht me rritjen e popullaritetit të SUV-ve dhe dëshirën në rritje për të ngasje elektrike brenda dhe përreth qyteteve tona, dhe është bërë më sfiduese për prodhuesit evropianë të automjeteve të përmbushin këto pritshmëri. Në mënyrë unike, Citroën po guxon të bëjë pikërisht këtë me modelin e ri ë-C3, tërësisht elektrik për blerësit evropianë: një hatch B i freskët, i mprehtë dhe i rehatshëm që është plotësisht i pajisur, i projektuar posaçërisht dhe i prodhuar në Evropë, dhe jashtëzakonisht i përballueshëm me çmime duke filluar nga 23,300 Euro.”

1 – KOMFORI MË I MIRË I KLASËS

ezgif.com-webp-to-jpg (3)

 • Citroën ë-C3 jep ndjesinë e ‘shëtitjes magjike në tapet’ duke bashkangjitur për herë të parë të pezullimet Citroën Advanced Comfort® me ulëset e reja Citroën Advanced Comfort®.
 • Më i gjatë dhe më katror, por me gjurmë të ngjashme: modeli i ri ë-C3 ofron komfor të pa kompromis, pozicion më të lartë drejtimi (+100mm vs. B-hatch) për të bërë më të lehtë hyrjen dhe daljen, hapësirë më të lartë nga toka, plus elemente mbrojtëse të jashtme për të pasqyruar shijet e klientit.

MODELI I RI Ë-C3 SHTON JESTEKËT HIDRAULIK PROGRESIV

Për herë të parë në historinë e C3 hatchback, Citroën po i përshtatet inovacionit dhe ekskluzivitetit të tij me pezullime Citroën Advanced Comfort® si pajisje standarde në të gjitha modelet e ë-C3 elektrik.

E padukshme për shoferin dhe pasagjerët, Jastëkët Hidraulikë Progresivë® sigurohen që pasagjerët e automjeteve të shijojnë një ndjenjë unike të rehatisë në rrugë, falë përdorimit të ndalesave hidraulike progresive, duke u lejuar inxhinierëve më shumë liri për të akorduar modelin e ri ë-C3’s pezullim për të dhënë përshtypjen se makina po rrëshqet kur lëviz në tokë të pabarabartë. Dy ndalesa përdoren në çdo cep të automjetit në lidhje me amortizuesin dhe susta në vend të ndalesave mekanike – njëra për kompresim tjetra për dekompresim (ose rikuperim).

Sistemi i mirënjohur funksionon në dy faza. Për kompresim dhe dekompresim më të lehtë, susta dhe amortizuesi kontrollojnë lëvizjet vertikale së bashku, pa asnjë ndihmë të kërkuar nga ndalesat hidraulike. Për goditje të mëdha, susta dhe amortizatori punojnë së bashku me ndalesat hidraulike, për të ngadalësuar lëvizjen gradualisht dhe për të hekurosur lëkundjet në fund të gamës. Ndryshe nga ndalesa mekanike që thith energjinë dhe më pas kthen një pjesë të saj si goditje, ndalesa hidraulike e thith dhe e shpërndan këtë energji..

“Komoditeti është një pjesë kyçe e ADN-së së Citroën-it. Është shumë e rëndësishme për ne, sepse është shumë e rëndësishme për klientët tanë. Kjo është arsyeja pse ne kemi bërë përpjekje të jashtëzakonshme për ta bërë ë-C3 krejt të re makinën më komode në segmentin B-hatch me risitë Citroën si versionet e reja të ulëseve tona Citroën Advanced Comfort® dhe – për herë të parë në C3 – pezullimi Citroën Advanced Comfort®” tha Laurence Hansen, Drejtor i Produkteve dhe Strategjisë së Citroën.

INTERIER SI NË SHTËPI PËR KOFORTIN KRYESOR NË KLASË

Inrterieri i gjërë është krijuar rreth sipërfaqeve të thjeshta por të rafinuara për t’u ofruar udhëtarëve një ambient të ngjashëm me atë të dhomës së tyre të ndenjes ose sallonit të shtëpisë së tyre. Modeli i ri ë-C3 ofron ulëset e reja Citroën Advanced Comfort® të cilat janë të përshtatura për makinën dhe përdorin shkumë shtesë për të ofruar një ndjenjë mikpritëse dhe të butë që nga kontakti i parë dhe një udhëtim mbështetës pavarësisht nga distanca.

2 – JETË E LEHTË ELEKTRIKE

ezgif.com-webp-to-jpg (6)

 • 83kW/113ps motori elektrik jep fuqi dhe çift rrotullues për udhëtimet e përditshme dhe udhëtimet e gjata ndërsa 44kWh LFP paketa e baterisë ofron deri në 320km (199 miles) WLTP gamë të ngasjes.
 • 100kW DC rimbushje e shpejtë nga 20 në 80 përqind kapacitet në vetëm 26 minuta. Qasje e lehtë në më shumë se 540,000 stacione karikimi në të gjithë Evropën.
 • Lidhja e navigimit me ë-ROUTES App siguron që kohëzgjatja e udhëtimit do të reduktohet dhe rrjeti më i besueshëm i tarifimit “live” është gjithmonë i aksesueshëm.

3 – PLOTËSISHT I PAISUR

ezgif.com-webp-to-jpg (2)

 • Modeli i ri, plotësisht elektrik Citroën ë-C3 surprizon kënaqësitë me portofolin gjithëpërfshirës të pajisjeve dhe zgjidhjeve inteligjente që plotësojnë fokusin pa kompromis në rehati.
 • C-Zen Lounge, me Citroën Head Up Display dhe timon kompakt, një qasje e zgjuar me pultin e ri dhe zëvendësim të grupit tradicional të instrumenteve duke siguruar qasje të lehtë në të gjitha informacionet kryesore pa i hequr sytë e shoferëve nga rruga.
 • Mbajtës i integruar i smartfonëve që lejon drejtuesit të lëshojnë automatikisht një aplikacion të ri të dedikuar duke përdorur NFC (Near Field Communication) teknologji wireless për info-argëtim.
 • Gama e gjerë e Citroën veçoritë e ndihmës së shoferit të pajisura tani në të gjitha versionet ofrojnë rehati, siguri dhe mbështetje.

Sigurimi i komoditetit kryesor në klasë dhe një mjedisi i qetë për të gjithë në bord kanë qenë prioritete të qarta për ekipet e projektimit dhe inxhinierisë së motorit tërësisht elektrik ë-C3. Megjithatë, ky është vetëm fillimi i historisë, pasi po aq e rëndësishme ishte dhënia e këtij B-hatchback të projektuar dhe të ndërtuar në Evropë, një grup çuditërisht gjithëpërfshirës pajisjesh dhe zgjidhjesh inteligjente për t’iu përshtatur të gjitha nevojave të klientit.

C-ZEN LOUNGE

Vendosja e standardeve të reja për dizajnin e brendshëm ishte një objektiv kryesor. Modeli i ri ë-C3 ofron C-Zen lounge, një interier inovativ, i gjerë dhe e pajisur mirë, i cili – siç mund të pritet nga Citroën – rifresktim i pultit tradicional dhe ofron nivele jashtëzakonisht të larta të rehatisë.

Ne jemi shumë krenarë për brendësinë e bollshme, në veçanti trajtimin tonë të ri të fascisë me ballafaqimin e tij midis seksionit të sipërm të pastër, teknik dhe atij më të ngrohtë. ‘Sofa Design style’ seksioni i poshtëm. Është e rrallë në këtë segment që pjesa e sipërme e fascisë të ketë një ndjesi të tillë të çrregullt në anën e majtë dhe të djathtë, dhe ne e kemi arritur këtë me prezantimin e dhomës sonë të re C-Zen me Citroën Head Up Display. Lundrimi i ekranit qendror të informacionit argëtues ose stacionit të smartfonëve në qendër do të thoshte gjithashtu se ne nuk duhej t’i integronim këto në një mënyrë të madhe ose të pakëndshme”, e thënë nga Boris Reinmöller, Project Designer Manager.

LIDHSHMËRIA

Pavarësisht se është një makinë relativisht kompakte, modeli elektrik ë-C3 i jep rëndësi të madhe zgjedhjeve të lidhshmërisë të info-argëtimit, të gjitha këto janë të përqëndruara në lehtësinë e përdorimit nga udhëtarët dhe aksesin e shpejtë në funksionet inteligjente dhe të dobishme që klientëve u duhen për të udhëtuar me lehtësi dhe për të jetuar jetën e tyre të lidhur pa probleme.

Kontrollet instinktive të timonit plus një buton “Home” në të gjitha versionet sigurojnë një përvojë pa stres për shoferin kur qëndron pas timonit. Ekzistojnë dy nivele të sistemit info-argëtues:

 • MY CITROËN PLAY ME STACIONIN SMARTPHONE
 • MY CITROËN NGASJE ME 10’’ TOUCHSCREEN

FUNKSIONI NDIHMËSE PËR SHOFERIN

Modeli i ri ë-C3’s koleksion gjithëpërfshirës i teknologjisë për ndihmë është projektuar për t’u kujdesur për mendjen dhe trupin e çdo pasagjeri, mbi të gjitha shoferit, dhe përfshin:

 • Sistem për frenim aktiv
 • Sistem aktiv paralajmërues për kalimin e korsisës
 • Paralajmërim për vëmendjen e shoferit & Alarmi për pushimin e kafesë
 • Njohja e kufirit të shpejtësisë & Limitues i shpejtësisë
 • Freri i parkimit elektrik (EPB) & Ndihmë gjatë nisjes për sipër
 • Dritat intelegjente
 • Senzorë parkimi të pasëm &Kamerë në pjesën e pasme

4 – VLERA MË E MIRË PËR PARATË

ezgif.com-webp-to-jpg (4)

 • ë-C3 me game 320km do të ofrohet me çmime të drejta dhe neto në shumë tregje Evropiane, duke filluar nga 23,300 Euro ndërsa Citroën përforcon në mënyrë agresive misionin e saj për ta bërë lëvizjen tërësisht elektrike të aksesueshme për të gjithë.
 • Për konsumatorët, thjeshtësia e zgjedhjes sigurohet me linjën e thjeshtë të dy versioneve të pajisura mirë ‘You’ and ‘Max’.
 • Citroën ë-C3 me gamë 200 km do të bashkangjitet në vitin 2025 duke filluar nga 19,990 Euro.

PLATFORMA E RE PËR TË SHËRNUAR EFIÇENCA TË KOSTOS

Për here të pare në Evrope, Citroën ka projektuar modelin e ri Citroën ë-C3 rreth një platforme të projektuar që në fillim për të akomoduar një grup fuqish tërësisht elektrik.  Mbështetja e makinës është një version i globalit shumë fleksibël Stellantis ‘Smart Car’ platform, dhe kjo i ka mundësuar Citroën-it të bëjë ë-C3 të ri të aksesueshëm për klientët me çmime që fillojnë nga 23,300 Euro.

“Platforma jonë globale e makinave inteligjente është jashtëzakonisht efikase dhe ne tashmë po i shfrytëzojmë aftësitë e saj jashtë Evropës përmes modeleve të reja Citroën specifike për rajonin në tregje si India dhe Amerika e Jugut. Ishte pikënisja ideale për linjën krejtësisht të re evropiane ë-C3 dhe edhe pse ishte projektuar me aftësi tërësisht elektrike që në fillim, është mjaft fleksibël për të strehuar grupet e fuqisë ICE si dhe për të mbështetur automjetet më të mëdha dhe më të vogla. duke përfshirë SUV-të,” tha Laurence Hansen, Drejtor i Produkteve dhe Strategjisë së Citroën.

ÇMIMI NETO DHE ZGJEDHJE E THJESHTUAR

ezgif.com-webp-to-jpg (5)

Bërja e përvojës së blerjes më të lehtë për klientët ishte një përparësi kryesore. Në shumë tregje Evropiane, Citroën ë-C3 tërësisht i ri do të propozohet me çmim të drejtë dhe neto me versionin e nivelit fillestar “You” duke filluar nga 23,300 Euro.

Blerja e një makine të re mund të rezultojë sfiduese kur bëhet fjalë për të kuptuar grupin shpesh të madh të versioneve dhe opsioneve që klientët mund të zgjedhin dhe për të cilat duhet të paguajnë. Në Citroën, ne duam ta bëjmë të gjithë procesin më të thjeshtë dhe më të drejtë për klientët me një qasje të ‘gamës inteligjente’ ndaj niveleve të serisë, si dhe më shumë transparencë në çmime, “tha Nicolas Monnot, nënkryetar i Citroën për Çmimet dhe Performancën globale..

ë-C3 tërësisht i ri, tërësisht elektrik do të jetë i disponueshëm për klientët e tij Evropianë në një linjë të thjeshtuar prej vetëm dy versionesh të pajisura mirë. – ‘You’ and ‘Max’.

FORCIMI I MARKËS NË EVROP

Modeli i ri ë-C3 është i pari në segmentin-B që do të ofrohet në rajon nga një prodhues Evropian me këtë nivel çmimi – në studion e Citroën në Stellantis Automotive Design Network në Velizy-Villacoublay afer Paris – dhe do të prodhohet në Evrope në Stellantis Trnava fabrikë e prodhimit në Sllovaki.  Modeli i ri Citroën ë-C3 mbërrin në shitje në tremujorin e dytë të 2024.

Ai kryeson një familje modelesh të reja që do të luajnë një rol të madh në rritjen e linjës evropiane të produkteve dhe vlerave të markës Citroën dhe do të forcojë më tej pozicionin e saj konkurrues në zemër të tregut..

“Misioni ynë është të ndërtojmë praninë e Citroën-it në Evropë me të paktën 5 për qind të tregut evropian dhe shtimi në fillim të vitit 2024 i ë-C3 të ri, tërësisht elektrik, të përballueshëm në portofolin tonë, janë mundësuesit kryesorë për të arritur këtë udhërrëfyes. ë-C3 krejtësisht i ri luan gjithashtu një rol të madh në forcimin e mëtejshëm të programit të aksesueshëm të elektrifikimit të Citroën, duke plotësuar ardhjen e modeleve tona të reja të zgjeruara ë-C4 dhe ë-C4X, si dhe zgjidhjen unike të lëvizshmërisë që është Citroën Ami. shton Koskas.

5 – DIZAJN ME KARAKTER ME IDENTITET TË RI TË BRENDIT

2359605-9w6kw0swyt-whr

 • Debutimi për herë të parë në një makinë prodhimi është nënshkrimi më i veçantë i markës së re të Citroën-it, me logon e re të madhe ovale që paraqet një interpretim të ri të Citroën ‘chevrons’.
 • Më i gjatë dhe më i guximshëm, Citroën ë-C3 prezanton me krenari gjuhën e re të dizajnit Citroën, e parë paraprakisht në konceptin Citroën Oli 2022, në të cilën vertikaliteti është në kontrast me sipërfaqet horizontale, të skalitura teknikisht.

“Ne besojmë se Citroën ë-C3 tërësisht i ri, tërësisht elektrik është një ndryshim i lojës për segmentin B-hatchback pasi kemi dëgjuar atributet që klientët vlerësojnë më shumë në SUV-të dhe kemi përfshirë përfitimet më të mira të këtyre tipareve në makinën më të gjatë, më shumë stilimi i qëllimshëm. Pra, ndërsa ka një gjurmë të ngjashme për sa i përket gjatësisë dhe gjerësisë me paraardhësin e tij, ne e kemi bërë atë 100 mm më të gjatë për një ndjesi më të madhe të forcës dhe pranisë në rrugë, me bonuset e shtuara të distancës më të lartë nga toka dhe një pozicion më të lartë ndenjëse, kështu që shoferët dhe pasagjerët ndihen më rehat duke hipur mbi gropa, bordurë dhe pengesa të tjera në rrugët e sotme të qytetit,” tha Pierre Leclercq, Shefi i Citroën Design..

*ë-C3 i ri do të ofrohet me një çmim neto duke filluar nga 23,300 euro në Francë, Gjermani, Belgjikë, Holandë, Austri, Portugali, me çmimin e konvertuar në zloty për Poloninë dhe me 23,300 euro plus tarifat eventuale të regjistrimit për Italinë dhe Spanjën..