July 1, 2022

CITROËN E RI C4 X & ELEKTRIK Ë-C4 X KALON STANDARDET DHE KOMBINON ELEGANCËN E NJË SHKURTËSISË, RAFINIMIN E NJË LIMUNE ME 4 DERË DHE QËNDRIMIN E NJË SUV

«Ne jemi të kënaqur që jemi në gjendje të integrojmë modele të reja në gamën tonë. Bartës të identitetit të Citroën-it, ë-C4 X dhe C4 X i ri do të kontribuojnë ndjeshëm në forcimin e markës sonë dhe zgjerimin e shitjeve në tregjet ndërkombëtare si Lindja e Mesme/Afrika, si dhe në Evropë. ”, tha Vincent Kobe, CEO i Citroën.

«Shumë klientë na thanë se do të donin një alternativë të përballueshme, të përgjegjshme dhe elegante ndaj makinave hatchback dhe SUV-ve që janë shumë të pranishme në segmentin e automjeteve të mëdha kompakte. Sot u prezantojmë përgjigjen tonë ndaj këtyre pritshmërive: ndryshe dhe largpamëse, një koncept që është në kryqëzimin e modeleve dhe që ofron rehati, teknologji, siguri dhe të gjitha vlerat që prisni nga Citroën, por edhe hapësirë ​​të madhe dhe shkathtësia, si dhe avantazhet e disqeve elektrike 100%.»   

2

 

 • Citroën paraqet një alternativë të re elegante, tërheqëse dhe të përballueshme për modelet klasike të sedanëve dhe SUV-ve të mesme.
 • C4 X i ri dhe ë-C4 X kombinojnë elegancën e një liftback, qëndrimin modern të një SUV dhe, me një gjatësi prej 4,60 m, karakterin e përjetshëm të një sallon me 4 dyer.

4

 

 • Kjo ofertë e re do të rrisë ndjeshëm shitjet ndërkombëtare të Citroën, veçanërisht në tregjet e Lindjes së Mesme dhe Afrikës.
 • C4 X dhe ë-C4 X ofrojnë gjeneratën e fundit të lidhjes falë ndërfaqes intuitive për aplikacionin My Citroën Drive Plus, i cili është prezantuar në Citroën C5 X të ri.

Copyright Alex Rank @ Continental Productions

 

 • Gjithashtu do të marrë pjesë në përshpejtimin e tranzicionit energjetik me modelin ë-C4 X, një kombinim joshës i dizajnit, komoditetit dhe hapësirës, ​​me një nisje elektrike krejtësisht unike dhe ngarje që lëshon zero gazra të dëmshëm..
 • ë-C4 X në ciklin WLTP ofron një distancë deri në 360 km me një motor elektrik 100 kW dhe 136 hp, si dhe karikim të shpejtë (100 km/10 min.) me rrymë direkte 100 kW.

Copyright Alex Rank @ Continental Productions

 

 • Modeli i ri thekson hapësirën dhe ndjenjën e përgjithshme të sigurisë, falë hapësirës së madhe tek gjunjët në rreshtin e dytë, bagazhit të madh prej 510 litrash dhe motorit elektrik që lejon akses të qetë dhe pa dridhje pa ndalesë në qendër të qytetit me kufizim të shpejtësis.
 • Shquhet për komoditetin e tij në kabinë falë programit ekskluziv Citroën Advanced Comfort, me sediljet Advanced Comfort dhe pezullimin Citroën Advanced Comfort®.

3

 

 • Në varësi të tregut, tre motorë Citroën PureTech me benzinë ​​dhe një motor nafte janë në dispozicion për C4 X, si dhe një motor elektrik 100% për ë-C4 X i cili do të jetë një ofertë ekskluzive për shumë tregje evropiane.
 • Pas fillimit të shitjeve të ë-C4 X të ri, CITIZEN, do të lançohet përvoja e lëvizshmërisë së Citroën për një eksperiencë 100% Zen. Kjo nismë zgjeron angazhimin e Citroën për mirëqenien e klientëve dhe të gjithë ekosistemit.
 • Oferta e shërbimit ë-C4 X do të përfshijë oferta eSolutions për tarifim publik dhe privat, sigurim opsional sipas parametrave të drejtimit dhe kontrata të reja shërbimi që i japin përparësi përdorimit të pjesëve të këmbimit të ricikluara. Pas nisjes së shitjeve të modelit ë-C4 X do të prezantohen edhe shërbime të reja shtesë.

5

 

« Komoditeti i pasagjerëve të pasmë dhe vëllimi i bagazhit janë të rëndësishme për një automjet që synon të mbushë boshllëkun midis modeleve klasike me 4 dyer dhe coupes luksoze. Kjo makinë padyshim i plotëson të gjitha këto pritshmëri. Mendojmë se klientëve do t’u duket interesant dhe i ndryshëm ky model, sepse është elegant, i dallueshëm dhe i mbushur me gjenet Citroën. Por ne u befasuam me të vërtetë se sa komod është të vozitësh nga pas, falë dhomës më të madhe të gjurit në klasën e saj, hapësirës së madhe të kokës dhe dukshmërisë së shkëlqyeshme përpara dhe anash, të gjitha këto janë elemente kyçe të programit tonë Advanced Comfort”, tha Laurens. Hansen, drejtor i produkteve dhe strategjisë Citroën.