Diesel BlueHDi

Motorët Dizell BlueHDi kanë një teknologji që vazhdimisht përpunon substanca të dëmshme, duke respektuar standardin Euro 6.2.

Motorët BlueHDi kanë një teknologji që redukton konsumin dhe emetimet e CO2 (2-4% më pak emetimet e CO2 krahasuar me motorët konvencional me naftë), duke respektuar standardin Euro 6.2.

Katalizatori SCR (reduktimi katalitik selektiv), i cili vendoset mbi filtrin FAP me shtues, lejon eliminimin e deri në 90% të oksidit të nitrogjenit (NOx) të lëshuar nga motori.

NOx konvertohet në avujt e ujit dhe azotit (gaz inert) pas një reaksioni kimik me AdBlue® aditiv.

BlueHDi_Moteurs_555X318

Citroën propozon motorë të ndryshëm BlueHDi me 75 deri në 180 kavate, me ose pa Stop & Start, me manual 5 ose 6 ndërrues të transmisionit dhe automatikë 6 dhe 8 të EAT:
– BlueHDi 75 BVM
– BlueHdi 100 BVM
– BlueHDi 100 S&S BVM6
– Blue Hdi 120 S&S BVM6
– Blue HDi 130 S&S BVM 6
– Blue HDi 130 S&S EAT8
– Blue HDi 160 S&S EAT8
– Blue HDi 180 S&S EAT8