September 18, 2018

C3 WRC do të njihet me Turqinë

Relli ne Turki prej dates 13 deri 16 Nentor

Për garën e dhjetë këtë sezon, C3 WRC do të njihet me Turqinë, vendin ku modeli më i vjetër, XSARA WRC, fitoi fitoren e parë të markës në guralecë në kampionatin e WRC dhe i cili do të jetë në krye të kampionëve botërorë për herë të shtatë. Për të mbrojtur shanset e tij, Citroën Total Abu Dhabi WRT do të dalë sërish në ekip: Craig Breen - Scott Martin, Mads Ostberg - Torstein Eriksen dhe Khalid Al Qassimi - Chris Patterson

MARMARIS SI VEND I TAKIMIT

Shpërthimi i vullkanit Islandez Eyjafjöll, 2010, dhe pasojat e tij për trafikun ajror, mbajti karvanin e WRC në Turqi, por që atëherë, kampionati nuk është kthyer në këtë vend. Gjatë kthimit të këtij viti, Kampionati Botëror i Rally-it do të shfaqë Marmarisin, një vendpushim bregdetar mesdhetar në Riviera, vendi i tretë pas Kemer (2003, 2004, 2005, 2006 dhe 2008) dhe Stamboll (2010). Karakteristikat dhe sfidat e racës, sipas peshës midis tubimeve në Sardenjë dhe Akropolis, dallojnë shumë nga ato më herët. Të dërguarit, të cilët janë të parët që dërgojnë, sugjerojnë se tubimi do të jetë teknikisht i vështirë për rrëshqitje. Kushtet në të njëjtën kohë janë të vështira për mekanikën dhe pneumatikën, dhe temperatura është e lartë. Citroën Total Abu Dhabi WRT ka marrë parasysh të gjitha të dhënat nga terreni, për të aplikuar aftësitë e tij të përshtatjes dhe improvizimit, dhe për t’i dhënë maksimumin, duke qenë se markë mban një numër rekord fitoresh në këtë vend (4 fitore në 6 tubime)..

TEST I MADH NE START

Ekipi, në çdo rast, për tre ditë, i përgatitur mirë në shpatet e Oda, të cilat kanë reputacionin se rrugët janë më të përplasura. Mads Ostberg dhe Craig Breen do të përpiqen të nxjerrin maksimumin nga pozita e tyre e largët (vendi i 8-të dhe i 9-të) për t’u ngjitur në podium për herë të katërt këtë sezon. Sa i përket Khalid Al Qassim, ai do të përpiqet, gjatë paraqitjes së tretë të sezonit, të tregojë maksimalisht forcën e tij për timon C3 WRC. Pas një super-speciale në qytet të enjten në mbrëmje, forcat speciale të Cetibelit ndoqën të premten, me më shumë se tridhjetë e tetë kilometra (rruga më e gjatë këtë fundjavë), gjë që do të nxiste ekipin që menjëherë të ndërmerrte veprim. Gara premton surpriza …