September 30, 2021

CITROËN, ACCOR DHE JCDECAUX SHOQATA URBAN COLLËCTIF ZBULOJNË SHPIKJE TË REJA NË FUSHËN E TË ARDHMËS SË URBANË AUTONOME PËR TË GJITHË

CITROËN, ACCOR DHE JCDECAUX SHOQATA URBAN COLLËCTIF ZBULOJNË SHPIKJE TË REJA NË FUSHËN E TË ARDHMES SË URBANË AUTONOME PËR TË GJITHË

. Urban Collëctif është një partneritet inovativ që përfshin Citroën, Accor dhe JCecaux, tre kompani franceze që janë të pranishme në jetën e përditshme të banorëve të qyteteve në mbarë botën dhe ndajnë një vizion të përbashkët për të ardhmen e lëvizshmërisë urbane.

. Ambicia e tyre e përbashkët është të optimizojnë lëvizshmërinë në mënyrë që të gjithë të mund të përfitojnë sa më shumë nga mjedisi urban dhe kështu të përmirësojnë përgjithmonë cilësinë e jetës në qytete.

. Kjo ambicie bazohet në një koncept inovativ të quajtur Citroën Autonomous Mobility Vision, i cili kombinon një platformë të teknologjisë së lartë dhe universale, Citroën Skate, me 3 kapsula shërbimi inovative, Sofitel en Voyage, Pullman Power Fitness dhe JCDecaux City Provider. Secila prej tyre ofron një përvojë unike për një përvojë të re të qytetit.

. Ky koncept revolucionar i lëvizshmërisë urbane për përdorim publik, i bazuar në teknologjinë autonome, elektrike dhe të shkathët të Citroën-it, do të mundësojë trafik të pandërprerë dhe më pak mbingarkesë në qytete, ndërkohë që do të kënaqë nevojën në rritje të njerëzve për lëvizshmëri, shërbime, siguri dhe mirëqenie.

. Koncepti i ri i lëvizshmërisë urbane të përgjegjshme dhe të përshtatur është përshtatur me aksesin e hapur: Platforma Citroën Skate mund të akomodojë të gjitha kapsulat e pajtueshme të zhvilluara nga një partner, duke rritur kështu lëvizshmërinë dhe ofrimin e shërbimit.

2-Citroen_C20_16-9_101-1024x577

INFORMATA THEMELORE

Lëvizshmëria është një nga nevojat themelore në jetën e përditshme të njerëzve, veçanërisht në qytete. Metropolet u ofrojnë banorëve të tyre zgjidhje shumë tërheqëse për jetën, kështu që numri i tyre po rritet vazhdimisht, prandaj është e nevojshme të shpikni zgjidhje të reja për qarkullim. Në të njëjtën kohë, banorët e qytetit kanë pritshmëri edhe më të larta për shkak të epidemisë së Covid-19, kështu që tani ata po kërkojnë mënyra më të sigurta, më fleksibël dhe më miqësore me mjedisin për të udhëtuar që përputhen me rregullat e distancës së sigurt. Me ardhjen e automjeteve autonome, bllokimi në qytete mund të reduktohet, por zgjidhje të tilla nuk janë ekonomikisht të qëndrueshme për shkak të kostos së lartë të teknologjive autonome të drejtimit në krahasim me pjesën e përdorimit.

Në përgjigje të kësaj pyetjeje, Citroën, Accor dhe JCDecaux kanë bashkuar forcat në një partneritet krijues dhe të përkushtuar të quajtur The Urban Collëctif. Duke besuar se lëvizshmëria e së ardhmes duhet të ofrojë siguri dhe mirëqenie të përditshme, Urban Collëctif ka ideuar një koncept revolucionar të lëvizshmërisë bazuar në përvojën e përbashkët 200 vjeçare të këtyre markave në fushën e inovacionit. Koncepti, i bazuar në modelin Citroën Autonomous Mobility Vision, bazohet në:

 • Platforma autonome dhe elektrike: Citroën Skate
 • Kapsula për lloje të ndryshme përdorimesh dhe shërbimesh

Duke ndarë platformën nga shërbimet e lëvizshmërisë, ky koncept ofron mundësinë e përdorimit maksimal të teknologjisë autonome, duke rritur gamën e shërbimeve. Citroën Skate, nëse është e nevojshme, mund t’i lëvizë të gjitha kapsulat në një korsi të veçantë dhe në të njëjtën kohë u ofron pasagjerëve një nivel të pashembullt komoditeti falë përvojës shekullore të Citroën në këtë fushë..

Kapsulat, të dizenjuara nga Urban Collëctif, dëshmojnë për potencialin e lëvizshmërisë për përdorim publik, duke ofruar tre shërbime inovative krejtësisht të ndryshme të lëvizshmërisë: Sofitel En Voyage, një përvojë ekskluzive e lëvizshmërisë urbane, Pullman Power Fitness, një mënyrë e re për të ushtruar gjatë vozitjes dhe JCDecaux City. Ofruesi, i cili ofron shërbime inovative të lëvizshmërisë së qytetit sipas kërkesës.

3-Citroen_C20_16-9_201-1024x574

ZGJIDHJE PËR ZVOGLIMIN E TURMËS NË QYTET DHE PËR NJË KOMFOR TË MADH

 • LËVIZSHMËRIA, SFIDË E MADHE PËR QYTETIN E TË ARDHMËS

Pavarësisht nëse është qasja në punë, arsim, argëtim apo kujdes shëndetësor, lëvizshmëria është e rëndësishme. Përveç makinave dhe biçikletave, të cilat ofrojnë liri dhe arratisje, lëvizshmëria e së ardhmes do të jetë e zakonshme, e larmishme, komode, urbane, periferike, për distanca të gjata dhe për të gjithë. Paradigma e lëvizshmërisë po ndryshon me rritjen e blerjeve në distancë dhe shpërndarjes në shtëpi, me bllokimet e trafikut dhe parkimin në qendër të qytetit, si dhe me vështirësinë për të përmbushur nevojat e udhëtimit të të gjithëve, pavarësisht nga territori.

Qytetet po rriten vazhdimisht dhe po tërheqin njerëz që kërkojnë punë, shërbime cilësore, ngjarje kulturore dhe sociale. Banka Botërore parashikon që deri në vitin 2050, dy të tretat e popullsisë do të jetojnë në metropole. Në këtë kontekst, si mund të përmirësojmë udhëtimin e përditshëm? Në qytetet në rritje, të mbingarkuar me rrjete të transportit publik të ngjeshur, imagjinimi i një të ardhmeje celulare hap horizonte të reja. Situata po ndryshon, lëvizshmëria e butë po përparon dhe lëvizshmëria autonome po zgjeron gamën e mundësive.

5-Citroen_C20_16-9_401-1024x577

 • VIZIONI I LËVIZJES AUTONOME CITROËN, NJË MODEL I RI I LËVIZJES AUTONOME TË PËRBASHKËTA

Duke pasur parasysh këtë vëzhgim, lëvizshmëria urbane duhet të rishqyrtohet në mënyrë që t’i jepet mundësia të gjithëve të shijojnë mundësitë që ofrojnë qendrat urbane, pa asnjë mangësi. Premtimi i Citroën Autonomous Mobility Vision është ta bëjë qytetin më të rrjedhshëm, të këndshëm dhe human për të jetuar..

Është një model revolucionar i aksesit të hapur, kolektiv dhe kolektiv, që ofron lëvizshmëri autonome të përshtatur sipas kërkesës. Ky model bazohet në një flotë robotësh transportues, Citroën Skate, të cilët lëvizin vazhdimisht nëpër qytet, të lidhur me kapsula që premtojnë përvoja unike. Citroën Skate është një transportues dhe kapsula e bashkangjitur në Citroën Skate lejon klientët e saj të shijojnë shërbimin e tyre të zgjedhur sa herë që dëshirojnë.

Ndarja e Citroën Skata dhe kapsulave, themeli i konceptit, ofron lëvizshmëri urbane të rrjedhshme dhe shpikëse. Duke krijuar, nga njëra anë, një flotë autonome dhe elektrike të Citroën Skate, dhe nga ana tjetër, kapsula që plotësojnë nevojat e synuara, si ato të partnerëve tanë Accor. (Sofitel En Voyage i Pullman Power Fitness), si dhe JCDecaux (JCDecaux City Provider), lëvizshmëria është ridizajnuar dhe përmirësuar.

Kjo zgjidhje teknologjike, e cila ofron shumë përdorime, bazohet në një flotë Citroën Skats dhe kapsula pa shofer, autonome dhe të ndërlidhura, të cilat udhëtojnë në heshtje dhe përmirësojnë qarkullimin e trafikut me të paktën 35%. Për të arritur këtë, Citroën Skates, të dizajnuara për të ecur në rrugë specifike, janë të pajisura për t’u integruar në mënyrë sa më efikase dhe ekonomike në mjedisin urban. Ofrimi i një makine private, 100% autonome në rrugët publike, përveç sfidës teknologjike, do të ishte shumë e shtrenjtë. Nga ana tjetër, Citroën Autonomous Mobility Vision bazohet në një ndeshje perfekte të kapsulave, patinave Citroën dhe infrastrukturës.

7-Citroen_C20_16-9_601-1024x576

 • CITROËN SKATE
 • Teknologji e integruar për lëvizje më të lehtë nëpër qytet

Citroën Skate është një zgjidhje për lëvizjen urbane. Është në gjendje të udhëtojë nëpër qendrat e qytetit në korsi të veçanta të mbrojtura për të siguruar lëvizshmëri të rrjedhshme dhe të optimizuar. Autonome, elektrike, me karikim me induksion, Citroën Skate mund të funksionojë vazhdimisht, 24/7, duke u karikuar automatikisht në bazat e karikimit nëse kërkohet.

Citroën Skate është një platformë lëvizshmërie që lejon kapsulat të lëvizin: sipas kërkesës, platforma vendoset nën kapsulë për të lejuar lëvizjen dhe aktivizimin e shërbimit. Kapsula vendoset në më pak se 10 sekonda. Citroën Skate është një platformë universale lëvizshmërie që mund të përdoret për një shumëllojshmëri kapsulash, duke rritur përdorimin e teknologjisë në jetën e përditshme.

E pajisur me të gjitha teknologjitë e nevojshme për të lëvizur njësitë e transportit ose logjistikës (të cilat, në këtë mënyrë, çlirojnë pajisje të tepërta dhe të shtrenjta), kjo platformë mundëson që teknologjia autonome e drejtimit të bëhet fitimprurëse. Për krahasim, sipas statistikave, makinat e pasagjerëve parkohen në 95% të rasteve dhe nuk do ta përdorin kurrë plotësisht këtë teknologji. Një lloj skateboard ultra-teknologjik, Citroën Skate përmban të gjithë inteligjencën dhe teknologjinë që lejon lëvizjen në modalitetin autonom dhe elektrik: bateri, motor elektrik, sensorë… Shpejtësia maksimale e tij është e kufizuar në 25 km/h ose 5 km/h për të siguruar siguria e të gjithë përdoruesve në varësi të zonës. Shpejtësia mund të konfigurohet sipas mënyrës se si përdoret kapsula për të përmbushur më mirë kërkesën.

Citroën Skate ka një gjatësi prej 2.60 m, një gjerësi 1.60 m dhe një lartësi 51 cm, dimensione që e lejojnë atë të mos zërë shumë hapësirë ​​publike. Dimensionet dhe dizajni i tij kompakt e bëjnë atë një zgjidhje të zgjuar dhe universale të lëvizshmërisë.

 • • Dizajni që thekson teknologjinë

Duke marrë përsipër shasinë ultra-teknologjike të konceptit 19_19 *, dizajni i Citroën Skata thekson teknologjinë e integruar duke i kushtuar vëmendje të veçantë detajeve: makro-chevron, materiale të errëta që përziejnë të zezën mat dhe aluminin, si bazë për kapsulat që vendosen sipër. Logoja e dyfishtë e madhe, Chevron, e vendosur në qendër të Citroën Skata, interpreton logon origjinale të markës duke luajtur me teksturat dhe materialet. Është një vazhdimësi e konceptit 19_19 që përfshinte këto elemente.

* 19_19 Koncepti është një mjet konceptual i projektuar nga Citroën në vitin 2019, për njëqindvjetorin e markës: një vizion ultra i rehatshëm i lëvizshmërisë për t’u larguar nga qyteti.

Sistemet e integruara vendosen në të gjithë Citroën Skate dhe fshihen pas logos së Citroën për të siguruar një udhëtim plotësisht të sigurt dhe autonom duke zbuluar objekte të tjera në rrugë: këmbësorë, automjete, skuter ose çdo objekt tjetër. Pjesa e përparme dhe e pasme e Citroën Skat janë saktësisht të njëjta, dhe logot e Citroën kanë një dritë të pasme: e bardhë përpara dhe e kuqe prapa, në përputhje me rregulloret dhe për t’u treguar qartë drejtimin e lëvizjes përdoruesve të tjerë të rrugës.

Citroën Skate ka kufizues hidraulikë të lëvizshëm për të ofruar rehati superiore të drejtimit, por edhe për të vendosur kapsulat butësisht dhe pa kërcitje. Logot e Citroën Advanced Comfort® na kujtojnë se Citroën rimon me rehati, pavarësisht nga lloji i automjetit.

6-SOFITEL-EN-VOYAGE-CIT_1102_DxO-1024x682

 QASJE E HAPUR, SIPAS NUMRIT TË PA FUNDIT KAPSULAVE PËR PËRDORIME TË NDRYSHME

Përveç kapsulave të dizajnuara si pjesë e Urban Collëctif, mund të parashikohen edhe shërbime të tjera. Falë ndarjes së Citroën Skata dhe kapsulës, kreativiteti mund të lulëzojë përmes zhvillimit të aplikacioneve dhe vizioneve të reja për lëvizshmërinë individuale dhe kolektive. Në mënyrë që ky vizion të bëhet realitet, duhet të merren parasysh partneritetet që kapërcejnë kufijtë e industrisë së automobilave.

Me teknologjinë Citroën Skate, gjithçka është e mundur falë një platforme që lejon instalimin e kapsulave që përputhen me specifikimet teknike të Citroën Skate.

Cilatdo qofshin nevojat e tyre, bizneset, administratat publike ose shërbimet qeveritare mund të përdorin teknologjinë Citroën Skate për të zhvilluar kapsulat e tyre për transportimin e njerëzve, ofrimin e shërbimeve ose shpërndarjen, në hapësira publike dhe private, në aeroport, fabrikë ose qendra konventash.

Citroën Autonomous Mobility Vision ofron një gamë të gjerë shërbimesh fleksibël dhe me kosto efektive. Prandaj, qeveria vendore, e cila dëshiron të prezantojë shërbime publike autonome dhe elektrike për të reduktuar mbipopullimin në qytet, mund të zvogëlojë kostot me flotën e Citroën Skate. Shërbimet publike që mbulojnë aspekte të ndryshme të jetës së përditshme mund të përfshihen: transporti, shëndeti, mbeturinat… Me flotën Citroën Skate, autoritetet lokale mund të menaxhojnë më mirë transportin gjatë orarit të pikut, të ofrojnë transport sipas kërkesës jashtë orarit të pikut, por gjithashtu ofrojnë mundësi të sigurt dhe vozitje e heshtur gjatë natës. Kjo flotë hap horizonte të reja në shërbimet publike të lëvizshme, lokale dhe personale dhe mund të përdoret për praktikë mjekësore, shpërndarje ushqimesh, kamionë ushqimesh etj. Inteligjenca artificiale ofron aftësinë për të parashikuar se ku dhe kur duhet të përdoren këto kapsula sipas nevojave.

KARAKTERISTIKAT TEKNIKE

THE CITROËN SKATE

 • Gjatësia: 2600 m
 • Gjerësia: 1600 m
 • Lartësia: 0.510 m
 • Shpejtësia maksimale: 25 km/h
 • Karikimi automatik me induksion

SOFITEL NË UDHËTIM

 • Gjatësia: 3,145 m
 • Gjerësia: 1790 m
 • Lartësia: 1,963 m
 • PULLMAN POWER FITNESS
 •  Gjatësia: 3,250 m
 •  Gjerësia: 1600 m
 •  Lartësia: 1,825 m
 • JCDECAUX CITY PROVIDER
 •  Gjatësia: 3.006 m
 •  Gjerësia: 1,654 m
 •  Lartësia: 2.516 m