October 26, 2018

CITROËN BERLINGO I RI DHE CITROËN CACTUS I RI JANË FINALISTË TË DHËNIES PËR AUTOBESTIN 2019

Juria e Çmimit Autobest Evropian ka publikuar 6 finalistët nga më shumë se 20 kandidatë. Citroën pretendon 2 modele finaliste në kuadër të këtij konkursi prestigjioz: Citroën Berlingo dhe Citroën C4 New Cactus. Është hera e parë që një prodhues pretendon 2 modele në finale, pasi që çmimi u krijua për herë të parë 18 vjet më parë. Fituesi i "Best Buy Car of Europe" 2019 do të shpallet më 15 dhjetor.

“Që nga viti 2001, kur shpërblimi u krijua për herë të parë, Autobest ka zgjedhur çdo vit” Best Buy Car of Europe “.

Citroën Berlingo i ri dhe Citroën C4 Cactus i ri janë ndër 6 finalistët për “Best Buy Car of Europe” të vitit 2019. Citroën është prodhuesi i parë që pretendon 2 modele në finale që nga krijimi i çmimit në vitin 2001.

Modeli më i shitur Citroën në pothuajse 17 vende në 2017, Berlingo është modeli më i shitur Citroën pas C3. Në Evropë, ai është automjeti i dytë më i shitur për aktivitete të kohës së lirë dhe mbetet më i madhi në segmentin e saj si një automjet LCV. Në total, që nga fillimi i vitit 1996, janë prodhuar më shumë se 3.3 milion njësi. Ky brez i ri, i frymëzuar nga pritjet e konsumatorëve, është një ilustrim i përsosur i nënshkrimit të ri “Frymëzuar nga Ju”. Një makinë multi-faceted, Citroën Berlingo I Ri është një blerje e mençur për familjet dhe të moshuarit për të cilët është partneri ideal për jetesën e tyre aktive dhe që e duan hapësirën dhe funksionalitetin e saj.

Me personalitetin e saj të veçantë,C4 Cactus I Ri është hatchback i fundit ultra komode. Ky hatchback ri shënon një përmirësim të konsiderueshëm për C4 Cactus, duke e vënë atë në një dimension të ri në aspektin e teknologjisë dhe opsioneve të motorit, ndërkohë që vazhdon të qëndrojë larg nga personaliteti dhe rehati e saj unike. Stili i makinës është aq i guximshëm dhe modern sa kurrë, duke ofruar status të zgjeruar. Brenda, C4 Cactus i ri ofron rehati të pakrahasueshme, duke zhytur banorët në një fshikëz të vërtetë. Përfitimi nga programi i Citroën Advanced Comfort®, New C4 Cactus është modeli i parë në Europë që ka funksionimin e pezullimit Progressive Hydraulic Cushions ™ (PHC), duke e bërë efektin “qilim magjik” në përgjithësi të arritshëm dhe automjeti i parë në botë që do të mburret me avancimin e avancuar vende.

Paraqitur në votimin e 31 gazetarëve të automobilave nga 31 vende evropiane, finalistët do të vlerësohen së shpejti në bazë të 13 kritereve, përfshirë vlerën për para, dizajnin, komoditetin dhe teknologjinë si dhe shërbimet dhe pjesët e rezervave në rrjetet e shpërndarjes. Pas testeve në grup, e cila do të mbahet më 27 dhe 28 nëntor, makina që do të numërojë më shumë vota do të fitojë këtë çmim prestigjioz “.