December 29, 2019

CITROËN C5 AIRCROSS SUV I RI : MË SHUMË 100 000 MAKINA TË SHITURA!

Në më pak se një vit që nga fillimi, Citroën C5 Aircross SUV i ri është shitur në më shumë se 100,000 njësi. Ky rezultat e bën atë automjetin e 3-të më të shitur të pasagjerëve të brendit. Citroën C5 Aircross SUV, në këtë mënyrë, kontribuon në suksesin e Citroën, brendit në rritje më të shpejtë në mesin e 12 markave më të shitura evropiane të makinave (rezultati për 11 muaj në 2019).

Që nga lansimi në treg në janar, SUV i ri Citroën C5 Aircross tashmë ka arritur në 100,000 njësi të shitura. Kjo e bën atë makinën e 3-të më të shitur të pasagjerëve në botë (pas SUV-ve C3 dhe C3 Aircross). Në Francë, ku është prodhuar (Ren), Citroën C5 Aircross i ri SUV i ri ka qenë SUV i 2-të më i shitur me segment që nga fillimi i vitit.

Ky sukses ka kontribuar shumë në dinamikën e Citroën, markës në rritje më të shpejtë në mesin e 12 markave evropiane më të shitura të makinave (30 vende) që nga fillimi i vitit. Me modelin e tij unik, rehati dhe modularitet dhe 20 teknologji ndihmëse për drejtimin, SUV i ri Citroën C5 Aircross konfirmon apelin e tij (pothuajse çdo porosi tjetër vjen me nivelin më të lartë të pajisjeve – Shine).

Këtë dinamikë komerciale do të vazhdojnë dhe do të përshpejtohen në vitin 2020, veçanërisht me hyrjen e markës në Indi, ku C5 Aircross SUV do të jetë modeli i parë Citroën që do të shitet, por edhe me lëshimin e modelit të ri C5 Aircross Hybrid, versionin e tij hibrid ( PHEV), prezantuar muajin e kaluar.