September 10, 2021

CITROEN C5 X: KOMBINIMI MAGJIK I LIMUZINËS, KARAVANIT DHE SUV-IT PËRMES DIZAJNIT PERFEKT

  • Citroën rikthehet në segmentin e sedanëve të vërtetë të pasagjerëve me një model inovativ midis sedanit, kamionçinës dhe SUV.
  • C5 X është një koncept i orientuar drejt së ardhmes dhe nga i cili klientët presin shkathtësi, diversitet dhe modernitet. dhe kush sjell më të mirën nga botë të ndryshme, pa u dashur të heqë dorë nga asgjë.
  • Është një risi që sjell një përzierje zhanresh, e cila sot është e pranishme kudo, jo vetëm në industrinë e makinave.
  • Synimet e këtij hibridizimi përshkruhen përmes tendencave të reja në botën e modës dhe argëtimit.
  • Rezultati është një model i stilit të guximshëm me identitetin dhe qëndrueshmërinë e tij. Një model që na fton në një udhëtim dhe që është ndryshe. Me pak fjalë, më e mira e filozofisë Citroën.

“Me C5 X, Citroën rinovon aftësinë për të udhëtuar me një makinë elegante, të sofistikuar që është gati për të nisur një eksplorim të sigurt të botës. »Vincent Kobe.
Me C5 X, Citroën kthehet në segmentin e vërtetë të sedanit të pasagjerëve me një model sovran që sjell risi në segmentin tradicional të modeleve premium. Një sfidë e madhe për dizajnerët e Citroën të cilët kanë arritur t’i japin qëndrueshmëri dhe karakter këtij sedani “të gjeneratës së re”, i cili është një kombinim i detajeve të ndryshme për t’iu përgjigjur më mirë pritshmërive të rritura të klientëve.

Përmes përmasave të balancuara, ai ndërthur elemente stilistike karakteristike të siluetave të ndryshme të segmentit D. C5 X kombinon siluetat legjendare dhe prestigjioze të Citroën-it dhe linjat e tendosura dhe sportive krijojnë një siluetë të rrjedhshme, dinamike dhe elegante që ndërthur më të mirën e tre botëve të ndryshme: statusin dhe elegancën e limuzinës, dinamizmin dhe shkathtësinë e karrocave stacion, dhe modernitetin dhe qëndrueshmërinë e SUV-ve.

CL-21.009.001-1024x512

C5 X: PËR KËNAQËSINË E KLIENTIT

 “Dëshira për modele hibride polivalente që vijnë nga kode të paracaktuara është diçka që buron nga studimet që po bëjmë në sektorë të tjerë. Për shembull, mund të flasim për suksesin që kanë hapësirat hibride në qytetet e mëdha, të cilat përdoren për festa, shoqërim, hapësira për fëmijët dhe familjen, si dhe për të rinjtë që rrinë me miqtë. »Cecil Bato, Zëvendës Drejtor i Institutit Bren Valley.

Citroën përshtatet me një shoqëri në zhvillim dhe me konsumatorët, të cilëve gjërat multifunksionale i lejojnë të mos heqin dorë nga asgjë. Këto janë produkte të bazuara në ide krejtësisht moderne inovative. C5 X Citroën plotëson plotësisht kërkesat e shumta të klientëve për sedanët e vërtetë të pasagjerëve që ofrojnë një alternativë më moderne dhe funksionale: sedan, kamionçinë dhe SUV.

CL-21.009.003-1024x512

C5 X: PËRGJIGJE NDAJ SFIDAVE TË REJA TË TREGUT NË TRANZICION

Prej disa vitesh, limuzina nuk është e vetmja siluetë që përfaqëson prestigj dhe një ftesë për aventurë. SUV-i dhe kamionçinë kanë fituar gjithashtu klientët që kërkojnë më shumë komoditet dhe një karakter edhe më të theksuar.

Në Evropë, në vitin 2020, SUV është segmenti D më i shitur me 29.3% të automjeteve të regjistruara rishtazi krahasuar me 27.5% të karvanëve dhe 21.6% të limuzinave *.

Prej disa vitesh, modelet e segmentit D kanë ndryshuar. Nevojat e klientëve po ndryshojnë gjithashtu: sot, ata janë në kërkim të një automjeti që plotëson pritshmëritë emocionale dhe funksionale. Tradicionalisht, klientët e limuzinave duan të drejtojnë një automjet që u lejon atyre të dallohen në rrugë, një automjet që është modern si në stil ashtu edhe në teknologji të integruar. Konsumatorët sot presin gjithashtu që automjeti i tyre të jetë praktik, i gjerë, i gjithanshëm, i fuqishëm dhe me një vëllim të madh të hapësirës së ngarkesave. Ata po kërkojnë oferta alternative dhe një formë të re moderniteti.

Gjatë dizajnimit të C5 X, Citroën u përpoq të përmbushte të gjitha këto pritshmëri. Frederic Anzhibo, projektuesi i jashtëm i C5 X, projektoi një automjet që “përfaqëson alkiminë e shkathtësisë, sigurisë dhe bukurisë, duke marrë parasysh kërkesat ekonomike dhe mjedisore”. C5 X është kulmi i kësaj pune, një koncept i ri dhe i guximshëm në udhëkryqin midis elegancës së sedanit, prakticitetit të stacionit karagjoz dhe modernitetit SUV.

Kjo përgjigje e Citroën përshtatet në mënyrë të përkryer me stilin e ri të jetesës që klientët po përpiqen. Cecil Bato vëren këtë prirje në të gjithë sektorët:« Nuk duam më të mbyllemi në vetëm një rol. Kemi hyrë në epokën e një mënyre jetese të gjithanshme, të një mënyre të përzier të punës. Domenet e tjera janë gjithashtu të hapura për përdorimin me shumë qëllime të produkteve. Një gjë mund të përdoret për disa qëllime, dhe moda është një shembull i mirë i kësaj. Markat e luksit po bashkohen me modën e rrugës; kufiri mes modës së meshkujve dhe femrave po humbet. Kemi ardhur në një hibridizimin e vërtetë të dëshirave sot ».

Roli i C5 X qëndron në aftësinë e tij për të qenë në udhëkryq dhe për t’iu përgjigjur kërkesave të klientëve, të cilat ndikohen nga gjëra të ndryshme. Në një botë që ndryshon me shpejtësi, Citroën ofron një kombinim magjik që ndërthur më të mirën e modeleve të ndryshme.

CL-21.009.013-1024x576

NJË PËRZIERJE E guximshme e automjeteve novative dhe të rafinuara

Citroën nuk mund të kthehej në segmentin e sedanit të vërtetë të pasagjerëve në mënyrën konvencionale. Me C5 X, Citroën rikthehet me një model rrënjësisht të ndryshëm dhe të gjithanshëm.

CL-21.009.020-1024x512

DINAMIKA E NJË LIMUZINE ELEGANTE, STATUSI DHE SI CITROËN

Deklarata e Frederic Anzhibo, projektuesi i C5 X: “Lloji i zgjatur i kabinës, spoilerët e gjatë në pjesën e pasme të automjetit, si dhe gjithçka e bërë horizontalisht, si xhamat e zgjatur anësore, janë shembuj tipikë nga bota e limuzinave”.

Silueta e C5 X është e fuqishme me aerodinamikë të përmirësuar për konsum të reduktuar. Profili merr frymëzim nga aeronautika dhe ka përmasa unike. Dinamizmi i siluetës shtohet nga detaje të ngushta dhe të forta. Kapaku i gjatë dhe rripi qendror i lartë janë pjesë e formës së re të sedanit Citroën dhe ofrojnë dinamizëm, një pamje të fortë dhe shumëllojshmëri.

Rreth harqeve të rrotave, kornizat e sakta dhe origjinale përmirësojnë karakterin e automjetit. Ato nxjerrin në pah rrotat me diametër të madh dhe luajnë një rol në rrjedhën e ajrit përgjatë shasisë. Rrotat me diametër 720 mm janë të pajisura me goma 19” Tall & Narrow. Rrotat e aliazhit 19” Aero X kanë detaje të zbukurimit aerodinamik të zi me shkëlqim që drejtojnë rrjedhën e ajrit me një efekt turbine për të reduktuar tërheqjen aerodinamike dhe rrjedhimisht konsumin e karburantit.

Linja e zgjatur e çatisë përfundon me një spoiler të sipërm aerodinamik që është punuar me kujdes. Një detaj kromi i ndërtuar në dritaret në shtyllën C zgjat vizualisht shiritat e sipërm të kromit të dritares për të lidhur të gjithë. Xhami i përparmë i zi me shkëlqim dhe shtyllat e dritareve sigurojnë vazhdimësi lustrimi 360° rreth automjetit dhe përmirësojnë statusin e C5 X duke krijuar përshtypjen se është një çati lundruese. Nëse klienti dëshiron, çatia mund të jetë në ngjyrën e zezë Perla Nera, e cila thekson më tej pamjen e rregulluar të automjetit..

CL-21.009.025-1024x512

PJESA PARA MODERNE DHE TEKNOLOGJIKE

Pjesa e përparme me nënshkrimin e dritës në V, e cila është karakteristikë e identitetit të ri të Citroën-it, konfirmon pozicionin e saj në segmentin e sedanit real të pasagjerëve në C5 X. Për një identitet edhe më të njohur, kjo nënshkrim drite në V shfaqet edhe në nënshkrimin e dritës në anën e pasme. Pjesa e përparme dominohet nga kromi dhe ngjyra e zezë me shkëlqim, e cila konfirmon C5 X në segmentin e saj. Chevronët e sipërm theksojnë fundin e kapakut dhe shtrihen në dritat LED të ditës, duke rritur përvojën e gjerësisë së pjesës së përparme. Chevronet e poshtme shtrihen tek fenerët LED dhe tek dritat e drejtimit të ditës për një pamje të sofistikuar teknologjikisht. Nënshkrimi i dritës i C5 X është i saktë dhe është e dukshme që i është kushtuar shumë vëmendje detajeve. Krahët krijojnë një motiv grafik në formë chevron në fenerët, i cili thekson pamjen e automjetit dhe përmirëson nënshkrimin. Këto krahë janë gjithashtu në nënshkrimin e dritës së pasme.

Mbulesa është projektuar me kujdes, horizontale dhe e vendosur mjaft poshtë. Ai ka prerje anësore, të tilla si ato në Citroën C4 ose C5 Aircross, të cilat theksojnë pamjen e fortë të pjesës së përparme.

Hyrja e poshtme e ajrit, e theksuar nga dekorimi i kromit. Ka një dizajn shumë gjeometrik të frymëzuar nga shevronët që thekson radarin kryesor që përdoret për të ndihmuar në drejtimin e makinës.

CL-21.009.054-1024x768

PJESA E FUNDIT E FUQSHME QË KOMBINON ELEGANCËN DHE PRAKTIKITETIN

“Trungu i madh dhe qasja e tij e gjerë të kujtojnë pamjen e një karvani,” Frederic Anzhibo.

Pjesa e pasme e C5 X shpreh forcën dhe elegancën në të njëjtën kohë. Spoileri në pjesën e sipërme, i cili e zgjat vizualisht automjetin dhe xhamat e pasmë shumë të lëngshëm, i japin këtij automjeti një karakter të fortë dhe dinamik.

Linjat e rrumbullakëta në pjesën e poshtme të pjesës së pasme të C5 X janë në përputhje të përkryer me sedanët Citroën. Disa detaje, si vijat e mprehta rreth targës dhe në parakolp, motivi i çifutit në pjesën e poshtme dhe dekorimet e kromit rreth syve të maces rrisin gjerësinë e mjetit dhe e lejojnë atë të dominojë rrugën.

Dritat e pasme 3D LED janë të zgjatura horizontalisht dhe ngrihen përgjatë anëve për të theksuar më tej pjesën e pasme të automjetit. Kjo sintezë elegante e pjesës së pasme të C5 X bën të mundur përmbushjen e kërkesave të klientit si në vëllim ashtu edhe në prakticitet. Kapaku ka një hapje të gjerë dhe funksionale me një prag të ulët ngarkimi për përdorim të përditshëm të lehtë dhe praktik. Poshtë tij është një spoiler i zi me shkëlqim që ofron mbështetje dhe stabilitet gjatë frenimit. Kjo zgjidhje është, në të njëjtën kohë, e bukur dhe e dobishme, dhe tashmë është përdorur për shumë Citroën, nga CX, në XM, në C6.

CL-21.009.052-1024x683

POZICIONI I NGRITUR DHE KODET E STILIVE TË SUV

“Nga SUV-ja merr hua pamjen “lart në rrugë”, atë pozicion të ngritur që të jep përshtypjen e mbrojtjes dhe soliditetit. Mënyra se si përpunohen anët dhe konturet krijon qëndrueshmërinë që gjejmë te SUV-të »Frederic Anzhibo.

C5 X ka mbrojtëse të poshtme mat të zeza rreth automjetit, të cilat të kujtojnë një SUV dhe që theksojnë përshtypjen e qëndrueshmërisë dhe forcës. Profili C5 X përmban shumë kode SUV: pozicion i ngritur, rrota të mëdha 720 mm, pozicion më i lartë drejtimi në krahasim me sedanët tradicionalë dhe mbrojtëse të zeza mat rreth automjetit që japin përshtypjen e qëndrueshmërisë dhe forcës.e.

KARAKTERISTIKAT TEKNIKE:

Dimensionet:

Gjatësia: 4 805 mm

Gjerësia: 1 865 mm

Lartësia : 1 485 mm
Baza e rrotave: 2 785 mm