February 23, 2021

CITROËN Ë-BERLINGO I RI – Premiera Botërore

CITROËN BERLINGO E RE: VERSIONI ELEKTRIK I AUTOMJETIT PËR SHUMË QËLLIME

 

  • Në Citroën ë-Berlingo të ri, të gjithë dashamirët e jetës aktive do të gjejnë partnerin ideal, funksional dhe të gjithanshëm, për të shijuar përfitimet e motorit elektrik në të gjitha aktivitetet e tyre.
  • Elektrifikimi Berling sjell butësi dhe heshtje në një motor elektrik me një autonomi deri në 280 km * (cikli WLTP).
  • Të gjitha funksionet e Berling janë përshtatur pa kompromis për nevojat e përdoruesit, të tilla si vëllimi i brendshëm, modulariteti dhe praktika. ë-Berlingo është në dispozicion në 2 gjatësi që mund të strehojë deri në 7 persona. Hapësirë ​​e ruajtur e kabinës, 3 sedilje të pasme të pavarura, çati shumëfunksionale Modutop® dhe një dritare e pasme që mund të hapet.
  • Ngarja e automjetit bëhet më e lehtë duke shfaqur në ekranin 10 ′ ′ HD në nivelin e syve që përmban të gjithë informacionin e dobishëm për shoferin dhe pasagjerët.

Në vitin 1996, Citroën krijoi automjete me shumë qëllime dhe kështu themeloi një kompani që i është përkushtuar karakterit, prakticitetit dhe modularitetit të Berlingo. Silueta kompakte dhe hapësira e bollshme e brendshme i përshtaten klientëve që kanë nevojë për hapësirë ​​të lirë. Ky argument përforcon tërheqjen e Berling në një segment ku një ofertë e tillë është e rrallë. Ardhja e versionit elektrik përfaqëson një pikë kthese kryesore. Versioni elektrik është një përgjigje moderne për klientët që e duan pamjen e tij, që kujdesen për mjedisin dhe që kujdesen për buxhetin e tyre. Zgjidhja që sjell kombinon të dobishmeën me të këndshmen, duke marrë më të mirën e teknologjisë elektrike dhe siguron qetësi dhe butësi shtesë me të gjithë funksionalitetin e Berlingo.

21X4

 

Ë-BERLINGO: GJENERATORI I KNAQËSISË NË UDHTIMIN  QETËSUES NË MODELIN ELEKTRIK

Me ë-Berlingo, udhëtarët mund të pushojnë gjatë çdo udhëtimi. Lëvizja e automjetit është shumë e qetë falë momentit të disponueshëm të çastit dhe nxitimit linear pa ndryshuar shpejtësinë.

Motor elektrik nuk krijon ndonjë zhurmë ose dridhje. Këto cilësi plotësohen me komoditetin në kabinën, përmes sediljeve të larta, drejtimit të butë dhe rrezes së kthimit prej 10.80 m.

Motor elektrik kontrollon drejtimin në përputhje me mënyrën e zgjedhur dhe kushtet e drejtimit. Fuqia e tij prej 136 kf / 260 Nm e lejon atë të arrijë një shpejtësi maksimale prej 135 km / h cilado mënyrë që të përdoret. Drejtuesi mund të zgjedhë mënyra të ndryshme përmes një çelësi të lidhur me një komandë të veçantë ë-Toggle:

  • Normal – 80 kW / 210 Nm: siguron marrëdhënien më të mirë midis autonomisë dhe performancës dinamike,
  • Eko– 60 kW / 180 Nm: mundëson konsumin optimal të energjisë duke zvogëluar kapacitetin e ngrohjes dhe kondicionimit, por pa fikur ose kufizuar çift rrotulluesin dhe fuqinë e motorit,
  • Fuqia – 100 kW / 260 Nm: siguron kapacitetin e automjetit për kënaqësi dhe performancë më të madhe të drejtimit në rast të ngarkesës maksimale.

AUTONOMIJA E CILA LIRINË E LËVIZJES

Blerësit e automjeteve me shumë qëllime po kërkojnë një mundësi për të kënaqur aktivitetet e tyre të shumta, kështu që ata kanë nevojë për një automjet që mund t’i shoqërojë ata, qoftë ky një udhëtim i shkurtër apo i gjatë. ë-Berlingo është një kameleon që përshtatet me të gjitha nevojat e tyre. Ai gjithashtu mund të hyjë në qendër të qytetit me ngarje të kufizuar, por gjithashtu të shkojë në një udhëtim të gjatë. Me një bateri litium-jon 50 kWh, ë-Berlingo mund të përshkojë deri në 280 km (1).

* Vlerat në fazën e homologimit

Për të rritur autonominë, energjia elektrike ë-Berlingo rigjeneron energjinë gjatë frenimit ose ngadalësimit. Pas ndezjes së butonit B në konsolën qendrore, fillon gjenerimi i përshpejtuar i energjisë. Bateria, e cila ndodhet nën sediljen dhe dyshemenë në bagazh, nuk ndikon në vëllimin e dobishëm. Ai ruan dhe siguron energjinë e nevojshme për funksionimin e motorit elektrik, për ngrohjen dhe kondicionimin e ajrit. Niveli i ngarkimit të baterisë mund të monitorohet në panelin e instrumenteve.

CL 21.008.002

 

LEHT MBUSHET DHE ZVOGËLON HARXHIMET 

Blerësi i këtij modeli shpesh ka një shtëpi dhe qasje më të lehtë në tarifim. Ekzistojnë tre zgjidhje për karikimin. Foleja Green’up ju lejon të karikoni baterinë brenda natës në mënyrë që automjeti të jetë gati për të drejtuar të nesërmen.

  • Për karikim në një prizë shtëpie, një kabllo Mode 2 (e disponueshme në seri në Francë) kërkohet për përdorim në shtëpi, në punë ose në një parking. Kjo metodë e karikimit është e pajtueshme me një fole klasike 8A ose një fole më të fuqishme 16A (njësi + fole Green’Up), ku karikimi bëhet në gjysmën e kohës, në mënyrë që bateria të karikohet 100% në më pak se 15 orë.
  • • Për një karikim më të shpejtë privat ose publik, kërkohet një stacion karikimi Wallbox 3,7 deri në 22 kW dhe një kabllo mode 3 (opsionale). Bateria karikohet nga 0 në 100% në 7 orë e gjysmë (Kuti muri njëfazore prej 7.4kW) ose në 5 orë (Kuti muri trefazore prej 11kW).
  • • Karikimi shumë i shpejtë në një stacion karikimi publik deri në 100 kW mund të kryhet me një kabllo mode 4, e cila është e integruar në stacionin e karikimit. Një bateri 50 kWh mund të karikohet deri në 80% në 30 minuta. ë-Berlingo ka kohën më të shkurtër të karikimit në segmentin e saj.

Automjetet me shumë qëllime janë praktike, por nuk ndikojnë në aerodinamikë. Elektrifikimi mundëson zvogëlimin e ndotjes së mjedisit, si dhe kostot e përdorimit. Ky kriter është shumë i rëndësishëm për klientët që kanë një buxhet të kufizuar. Asnjë ndërrim vaji, filtra ajri, filtra karburanti, etj. Mirëmbajtja e tij është 30% më e lirë se mirëmbajtja e modeleve me motorë me djegie të brendshme, dhe konsumi është i zvogëluar: ë-Berlingo, mesatarisht, harxhon 18 kWh për 100 km, që kushton 3 €.

Përveç kësaj, ë-Berlingo ofron karikim të vonuar, ndërsa energjia elektrike është më e lirë, si dhe programim i temperaturës së kabinës, i cili ju lejon të rregulloni temperaturën e kabinës ndërsa automjeti po karikohet në mënyrë që bateria të mos mbarojë gjatë kilometrave të para të ngasjes.

KORISNE USLUGE ZA BEZBRIŽAN ŽIVOT SA ELEKTRIČNIM POGONOM

Zahvaljujući aplikaciji My Citroën, moguće je da se na daljinu preko smartfona ili tableta vidi status napunjenost i autonomija vozila, da se upravlja programiranjem temperature u kabini i programira odloženo punjenje. Ovim podešavanjima može da se pristupi sa ekrana na dodir u vozilu preko konektovane navigacije, u meniju « Energija ». Ovaj postupak može da se izvrši sa kućnim (režim 2) ili snažnijim utičnicama (režim 3) i može da se promeni u bilo kom trenutku.

DIZAJN: MOGUĆNOST IZBORA ENERGIJE, JEDINSTVENI KARAKTER

Jashtë, strategjia e Citroën është që klienti të zgjedhë energjinë sipas përdorimit të tij. ë-Berlingo dallohet nga monogrami «ë», simboli i makinës elektrike, i cili ndodhet në grilën e përparme me një logo të ridizenjuar në mburojat anësore Airbump®. Porta e mbushjes ndodhet në vend të portës së mbushjes së karburantit.

Brenda, gjithçka është projektuar për ta bërë më të lehtë përdorimin e Citroën ë-Berlingo të ri. Në konsolën qendrore ka një çelës ë-Toggle për të kontrolluar transmetimin duke përdorur funksionet Park, Rear, Neutral, Drive dhe Break, si dhe një buton për të aktivizuar një nga 3 mënyrat e drejtimit: Eco, Normal dhe Power.

Ekrani me prekje 8 ’’ ë-Berlinga ka një menu “Energji” në menunë e saj, ku mund të përdorni cilësime të veçanta për automjetet elektrike, të tilla si rrjedha e energjisë, statistikat e konsumit të karburantit, aktivizimi i vonuar i karikimit ose programimi i temperaturës së kabinës. Një ekran dixhital 10 ’’ HD (në serinë Feel Pack) është gjithashtu i disponueshëm për shfaqje optimale dhe një shfaqje moderne dhe të shpejtë të informacionit të dobishëm për ndihmën e makinës dhe navigimin. Konsumatori mund ta rregulloje ekranin për t’iu përshtatur nevojave të tij, duke nënvizuar lundrimin, informacionin për rrjedhën e energjisë ose ndihmën për vozitje.

Ë-BERLINGO: ANËTAR I DASHUR I FAMILJES

ë-Berlingo, një model në segmentin e automjeteve me shumë qëllime, ruan pikat e forta dhe risitë që e kanë bërë atë një sukses për brezat. Si pjesë e programit Citroën Advanced Comfort®, ky model ofron hapësirë ​​të gjerë, modularitet dhe ndriçim për një përvojë të përmirësuar të kabinës së lumtur, me 5 ose 7 persona.

DY SILUETA PËR SHOQËRI TË VOGËL DHE TË MADHE

Citroën ë-Berlingo i ri, i cili ka të gjitha avantazhet e versionit të motorit me djegie të brendshme, ofron dimensione kompakte për ta bërë më të lehtë drejtimin e makinës. Mund të strehojë deri në 7 persona.

Konsumatori mund të zgjedhë gjatësinë e automjetit të tij: versioni i shkurtër M prej 4.40 m dhe versioni i gjatë XL prej 4.75 m (35 cm më shumë midis boshtit të përparmë dhe mbivendosjes së pasme). Falë lartësisë prej më pak se 1.90 m, mund të parkohet në të gjitha parkimet.

SHFRYTËZIMI MAKSIMAL I BRENDËSHËM PËR KNAQËSI NË BORD

Të gjithë ata që kanë nevojë për hapësirë ​​për aktivitetet e tyre ose argëtim (ekskursione, aventura, aktivitete në natyrë…) gjithashtu kanë nevojë për hapësirë ​​në një automjet që transporton më shumë pasagjerë, pajisje sportive ose bagazh çdo ditë. Versioni elektrik i automjetit tonë me shumë qëllime është dizajnuar në këtë frymë, sepse ne duam t’u sigurojmë klientëve tanë atë që duan: një automjet imagjinues me hapësirë ​​dhe funksionalitet të klasit të parë, për një qëndrim të lehtë dhe të rehatshëm në kabinën.

QASJE E LEHT

Hyrja e lehtë në brendësi të ë-Berlingo sigurohet nga dy dyer të gjera anësore rrëshqitëse me dritare elektrike, një portë e madhe e pasme, e cila është praktike për ngarkimin dhe shkarkimin e sendeve të rënda dhe të mëdha si bagazhet, dhe një dritare e pasme e lyer, e kombinuar me një hapësirë ​​për bagazh, në sajë të së cilës ne lehtë mund të vendosim ose nxjerrim gjërat pa pasur nevojë të hapim bagazhin, ose kur nuk ka hapësirë ​​të mjaftueshme për të hapur derën.

HAPËSIRA

ë-Berlingo u ofron pasagjerëve të saj hapësirën më të madhe në segmentin e saj, në mënyrë që ata të ndihen rehat në kabinën. Versioni XL ka një kabinë të madhe me një kapacitet deri në 4000 litra dhe një hapësirë ​​ngarkese prej 3.05 m në gjatësi me hapësirë ​​të mjaftueshme për gju. Bagazhi ka një vëllim deri në 2126 litra.

MODULARITETI

ë-Berlingo është i rregullueshëm si një element mobiljesh, kështu që mund të ridizenjohet sipas dëshirës dhe lejon shumë hapësirë në përdorimin e përditshëm: në varësi të versionit, ai mund të bartë 5 deri në 7 persona dhe të lirojë hapësirën maksimale për transportimin e sendeve të rënda dhe të mëdha .

Në rreshtin e 2-të, tre sedilje të drejta të pasme të drejta me të njëjtën madhësi u ofrojnë pasagjerëve mjaft hapësirë ​​për gju (156 mm). Sediljet mund të palosen veçmas ose së bashku, kështu që lehtë mund të merrni paraqitjen e dëshiruar, deri në dyshemenë e sheshtë.

Duke palosur sediljen e pasagjerit, kemi një dysheme plotësisht të sheshtë, kështu që gjatësia e ngarkimit arrin deri në 2.70 m me versionin M dhe 3.05 me versionin XL, e cila është ideale për transportimin e objekteve të gjata.

Në rreshtin e 3-të, dy vende mund të hiqen. Në versionin XL ato janë montuar në shina dhe mund të lëvizen deri në 130 mm kështu që ju të mund të zgjidhni midis vëllimit të bagazhit dhe ndarjes së pasagjerëve.

Hapësira e bagazhit mund të vendoset në pozicionin e sipërm ose të mesëm për të ndarë hapësirën e ngarkesës. Mund të bartë deri në 25 kg ngarkesë që mund të arrihet lehtë përmes xhamit të pasmë. Kjo mes mbrojtëse praktike mund të futet pas sediljes së rreshtit të dytë (në varësi të versionit).

PENGESA

Ë-Berlingo ka një vëllim optimal të magazinimit prej 167 litra dhe një hapësirë ​​të madhe për bagazh – 775 litra me versionin M dhe 1050 litra me versionin XL (konfigurimi me 5 vende). Pasagjerët mund të shfrytëzojnë në maksimum hapësirën e magazinimit në mënyrë që, për një rehati edhe më të madhe, të mos kenë nevojë të mbajnë gjërat në këmbët e tyre. Ky është një “apartament i mobiluar” funksional në të cilin pasagjerët ndihen mirë dhe ku secili artikull e gjen lehtësisht vendin e tij.

Midis 26 ndarjeve, ekziston edhe Modutop®, një pjesë imagjinative e automjetit tonë me shumë qëllime, e cila ofron deri në 92 litra vëllim në ndarjet jashtëzakonisht praktike që janë pranë. Përbëhet nga një hapësirë ​​magazinimi prej 60 litrash, nën çati, ku mund të vendosen objekte deri në 10 kg, dhe të cilat mund të arrihen nga sedilja në rreshtin e 2-të ose nga bagazhi kur dritarja e pasme është e hapur, si dhe një hark transparent me ndarje, i cili shtrihet përgjatë gjatësisë së tavanit dhe përmes të cilit udhëtarët mund të shohin se çfarë ka atje.

BRENDËSI E NDRITËSHME

Në brendësi të ë-Berling, terapia e dritës reale është në dispozicion për udhëtarët, kështu që të gjithë qëndrojnë në humor të mirë edhe në udhëtime të gjata. Sipërfaqe të mëdha xhami deri në 6.40 m2, duke përfshirë një xham të përparmë dhe një çati të madhe panoramike prej xhami, lejojnë shumë dritë të këndshme natyrore. Nëse është e nevojshme, çatia mund të mbulohet me një xhama elektrik dielli. Për ngarje natën, Citroën është, në ë-Berlingo, të instaluara llamba individuale leximi për komoditetin e pasagjerëve të pasëm dhe ndriçimin e ambientit në portin e magazinimit, i cili lëshon dritë të zbehtë për një ambient të ngrohtë.

TEKNOLOGJI TË PERDORSHME

NDIHME NE VOZITJE DHE MENAGJIM

ë-Berlingo ofron 18 teknologji të dobishme që, çdo ditë, ofrojnë një udhëtim të lumtur dhe të sigurt.

Për ngasje më të lehtë, ë-Berlingo ofron, ndër të tjera, hapjen dhe fillimin pa çelës, shfaqje me ngjyra në nivelin e syve (unike në segment), ndihmë për fillimin e kodrës, ndihmë parkimi, kamerë kthyese me funksionin Top Rear Vision, zëvendësim automatik të lartë dhe rrezet e ulëta, frena elektrike e parkimit, kontrolli i lundrimit dhe kufizuesi i shpejtësisë, dhe Park Assist, një sistem që lejon zbulimin automatik nëse hapësira e parkimit është mjaft e madhe për parkim të sigurt.

Për siguri të shtuar, ai gjithashtu ka Active Safety Brake, Paralajmërim Aktiv të Aksidentit, Paralajmërim të Vëmendjes së Shoferit, Paralajmërim për Përplasje, Paralajmërime për Pushim Kafe, Kontroll i Stabilitetit të Rimorkios, Kontroll Grip + Rrjedhje Ndihmës Kodre, Njohje e Zgjatur e Shenjës së Trafikut me kufizues të shpejtësisë ose sistem të monitorimit të pikave të verbra.

4 LIDHJE TEKNOLOGJIKE

Citroën ë-Berlingo Van i ri ofron 3 oferta të lidhura për sigurinë dhe komoditetin e të gjithë pasagjerëve. Këto oferta janë pjesë e programit Citroën Advanced Comfort® dhe janë krijuar për të lehtësuar hyrjen në shërbimet e lidhura, të cilat duhet të jenë të shpejta dhe intuitive..

CONNECT ASSIST

Për sigurinë e shoferit dhe pasagjerëve, Citroën ë-Berlingo Van i ri ka Asistencë & SOS.

Thirrje automatike ose shtypje manuale e butonit “Ndihmë”: nëse është e nevojshme, ky shërbim lejon shoferin të vendosë një lidhje me një qendër të specializuar thirrjeje.

Ndihmuesi i Lidhjes siguron qasje në të dhënat e automjetit, të tilla si statusi i karikimit, autonomia, karikimi i vonuar, programimi i temperaturës së kabinës, hapësira e parkimit, kilometrazhi, shërbimi tjetër. Lidhja dhe shfaqja e informacionit bëhet përmes aplikacionit My Citroën.

CONNECT NAV

Navigimi në ekran me prekje Connect Nav lejon gjithashtu kontrollin e zërit, si dhe krijimin e një lidhjeje me sistemin e navigimit, telefonin dhe radion. Isshtë e lidhur me shërbimet e lidhura. TomTom Traffic siguron informacion në kohë reale për trafikun dhe gjithmonë gjen rrugën më të mirë. Vendndodhja dhe çmimet e pompave dhe parkimit, informacioni mbi motin dhe pikat lokale të interesit gjithashtu ofrohen.

CONNECT PLAY

Teknologjia Mirror Screen, e pajtueshme me aplikacionet Apple CarPlay ™ dhe Android Auto, lejon shoferin të lidhet me një smartphone dhe të kopjojë ekranin e tij në ekranin e automjetit. Alsoshtë gjithashtu e mundur të hyni në përmbajtjen multimediale duke menaxhuar lehtë dhe drejtpërdrejt smartphone-in dhe aplikacionet e tij të përputhshme nga ekrani i prekjes në automjet.

Një pionier në fushën e automjeteve me shumë qëllime që nga viti 1996, Citroën po zgjeron gamën e tij duke e plotësuar atë me një version elektrik të Berlingo, i cili ia detyrohet suksesin e tij tregtar një kabine të rregullueshme, kapacitetit të jashtëzakonshëm të ruajtjes dhe pjesëve të jashtme. Një automjet jashtëzakonisht i këndshëm për familjen dhe miqtë, ë-Berlingo është i gatshëm të mbështesë jetën e tyre shumë aktive të përditshme.