January 14, 2021

CITROËN Ë-BERLINGO VAN I RI – Premiera Botërore

CITROËN Ë-BERLINGO VAN: KAPACITETI I NJOHUR DHE MODULARITETI I BERLINGO VAN, SIGURIA E MOTORIT ELEKTRIK PLUS

  • Citroën paraqet: ë-Berlingo Van, një version elektrik dhe i lidhur i automjetit të tij të dritës, i cili do të dalë në shitje nga gjysma e dytë e vitit 2021.
  • ë-Berlingo Van ofron një zgjidhje të përshtatur për nevojat e përditshme të profesionistëve, duke ofruar liri të madhe të punës në qendrat urbane, si dhe në zonat periferike ose rurale, në sajë të një autonomie deri në 275 km * (procedura WLTP). Me përfitimet e makinës elektrike, ë-Berlingo Van ka ruajtur të gjitha cilësitë e Berlingos së famshme, duke ofruar ende katër trupa të ndryshëm, një vëllim të përdorshëm deri në 4.4 m3, një kapacitet të hapësirës së ngarkesës deri në 800 kg dhe të gjithë modularitetin të kabinës Extenso®.
  • isshtë i lidhur me aplikacionin MyCitroën, i cili lejon kontrollin nga larg të karikimit të baterisë. ë-Berlingo Van ka teknologji të reja opsionale të tilla si një ekran head-up, i pari në kategorinë e tij dhe një ekran 10 ” HD.

Citroën paraqet ë-Berlingo Van, një version elektrik të automjetit të tij të dritës, i cili siguron produktivitet më të lartë për profesionistët falë teknologjive të pabesueshme, modularitetit dhe kapacitetit të dobishëm për shembull, si dhe përfitimeve të drejtimit elektrik.

01 – Ë-BERLINGO VAN: SIGURIA E PYDRGJITHSHME ME MOTORIN ELEKTRIK

AUTONOMIA E NEVOJSHME P .R DETYRAT E PYDRDITSHME

Në varësi të profilit të rrugës, bateria litium-jon 50 kWh në pronësi të ë-Berlingo Van lejon sipërmarrësit të përshkojnë deri në 275 km (1) pa pasur nevojë ta karikojnë atë.

(1): vlerat në fazën e miratimit të tipit

Për të rritur autonominë, makina ë-Berlingo rigjeneron energjinë gjatë frenimit ose ngadalësimit. Pasi të keni ndezur butonin B në konsolën qendrore, fillon gjenerimi i përshpejtuar i energjisë. Bateria e vendosur poshtë sediljes dhe dyshemesë në bagazh nuk ndikon në vëllimin e dobishëm.

CL 20.037.003

 

UDHTIMI I QETË NË MODELN ELEKTRIK

  • Me ë-Berlingo Van, udhëtarët mund të pushojnë gjatë çdo udhëtimi. Lëvizja e automjetit është e qetë falë momentit të disponueshëm të çastit dhe nxitimit linear pa ndryshuar ingranazhe. Motor elektrik nuk krijon ndonjë zhurmë ose dridhje. Këto cilësi plotësohen nga komoditeti në kabinën, e cila është rezultat i ulëseve të larta, pezullimit, drejtimit të butë dhe rrezes së kthimit prej 10.8 m.
  • ë-Berlingo Van ka një motor elektrik që kontrollon drejtimin sipas mënyrës së zgjedhur dhe kushteve të vozitjes. Fuqia e tij prej 100 kW (136 kf) / 260 Nm e lejon atë të arrijë një shpejtësi maksimale prej 130 km / h cilado mënyrë që të përdoret. Këto mënyra mund të zgjidhen përmes një komande të veçantë në tastierë:Normal – 80 kW/180 N.m.: pruža najbolji odnos između autonomije i dinamičkih performansi,
  • • Eko – 60 kW / 190 Nm.: Lejon konsumin optimal të energjisë duke zvogëluar kapacitetin e ngrohjes dhe klimatizimit, por pa fikur ose kufizuar çift rrotulluesin dhe fuqinë e motorit,
  • • Fuqia – 100 kW / 260 Nm: mundëson kapacitetin e automjetit për kënaqësi dhe performancë më të madhe të drejtimit në rast të ngarkesës maksimale.

CL 20.037.006

 

KOHA E MBUSHJES E PËRSHTATUR PËR PERDORIM PROFESIONAL           

Ekzistojnë tre zgjidhje për karikimin – nga një prizë e rregullt te një super ngarkues që lejon baterinë të karikohet në 80% në 30 minuta. Foleja Green’up ju lejon të karikoni baterinë gjatë natës në mënyrë që automjeti të jetë gati për një ditë të re pune.

EKOSISTEM ZA LAKŠU ELEKTRIČNU VOŽNJU

Ë-Berlingo Van ofron karikim të vonuar, ndërsa energjia elektrike është më e lirë, si dhe programim i temperaturës së kabinës, i cili lejon rregullimin e temperaturës gjatë ngarkimit të automjetit në mënyrë që bateria të mos mbarojë.

Falë aplikacionit My Citroën, është e mundur të kontrolloni në distancë statusin e ngarkimit dhe rrezes së automjetit përmes një tableti ose smartphone, për të kontrolluar vendosjen e temperaturës në kabinën dhe ngarkimin e vonuar. Këto cilësime mund të arrihen gjithashtu nga ekrani prekës i automjetit, përmes navigimit të lidhur, në menunë “Energjia”. Kjo procedurë mund të kryhet me një shtëpi (modaliteti 2) ose me fole më të forta (modaliteti 3). Karikimi i vonuar mund të ndryshohet në çdo kohë.

CL 20.037.007

 

SPECIFIKAT E  Ë-BERLINGO VAN

Brenda, gjithçka është projektuar për ta bërë më të lehtë përdorimin e Van Citroën ë-Berlingo të ri. Në konsolën qendrore ka një ë-Toggle për të kontrolluar transmetimin duke përdorur funksionet Park, Rear, Neutral, Drive dhe Break, si dhe një buton për të aktivizuar një nga 3 modalitetet e drejtimit: Eco, Normal dhe Power. Ekrani me prekje 5 inç i ë-Berlingo Van ka një seksion “Energji” në menunë e tij ku mund të përdorni cilësime të veçanta për automjetet elektrike: rrjedha e energjisë, statistikat e konsumit të karburantit, aktivizimi i vonuar i karikimit ose programimi i temperaturës së kabinës.

CL 20.037.008

 

Screenshtë gjithashtu i disponueshëm një ekran dixhital HD 10 ”, si dhe një ekran opsional head-up, për informacion të dobishëm për ndihmën e makinës dhe navigimin.

02 – PRAN MOTORIT ELEKTRIK – PËRPARËSITË E BERLINGO VAN

Në dispozicion sot dhe në versionin e motorit elektrik, Berlingo Van ka qenë një lojtar referimi për tre breza në segmentin e shpërndarjes së dritës. Azhurnuar vazhdimisht për të përmbushur pritjet e tregut, Berlingo Van është ai që prezanton një kabinë të integruar, motor nafte, tre-vendësh përpara, frenë elektrik parkimi ose, kohët e fundit, një tregues të mbingarkesës. Këto janë arsyet pse ai është partneri ideal i profesionistëve dhe pse më shumë se 1.6 milion kopje janë shitur në të gjithë botën që nga viti 1996.

CL 20.037.010

 

KARAKTERISTIKAT E NIVELIT MË TË LARTË NË KËTË SEGMENT

Citroën ë-Berlingo Van i ri ka të gjitha avantazhet e versionit të motorit me djegie të brendshme. Ky furgon ka dimensione kompakte dhe ofron modularitet, ergonomi, hapësirë ​​të gjerë, ndarëse dhe kapacitet më të lartë të ngarkimit, duke e bërë atë ideal për punë.

ë-Berlingo Van mund të strehojë dy ose tre persona në një kabinë dhe ka 2 madhësi: M prej 4.40 m dhe XL prej 4.75 m. Ekziston si një automjet shpërndarës i lehtë M dhe XL, dhe si një furgon shpërndarje i lehtë me madhësi XL me një kabinë të zgjatur. Me një lartësi prej 1.84 m, automjeti mund të parkohet në të gjitha vendet e parkimit.

I përshtatshëm dhe i manovrueshëm falë kompaktësisë së tij, ofron një gjatësi të madhe ngarkese falë mundësisë së palosjes së sediljes së pasagjerit në kabinën Extenso®, duke lëshuar deri në 3.09 m me madhësi M dhe 3.44 m me madhësi XL.

Me një gjerësi të dobishme midis hapjeve të rrotave prej 1.23 m, furgoni ë-Berlingo mund të mbajë dy paleta Euro njëra pas tjetrës. Vëllimi i tij i përdorshëm, i njëjtë me versionin me motorin me djegie të brendshme, është 3.3 m3 (XS pa kabinën Extenso®) dhe shkon deri në 4.4 m3 (XL me kabinën Extenso®). Kapacitet i dobishëm i ngarkesës deri në 800 kg dhe aftësia për të tërhequr deri në 750 kg, për të gjitha versionet, e lejon atë të plotësojë nevojat e profesionistëve në këtë kategori.

CL 20.037.012

 

MODULARITETI DHE BARRIERAT

Versioni elektrik nuk bën asnjë kompromis përsa i përket modularitetit dhe ndarjeve. Në ofertë është edhe kabina Extenso®, një risi Citroën që ofron tre sedilje të vërteta përpara, me një ulëse më të gjerë në qendër dhe një modularitet të shkëlqyeshëm të pasqyruar në konfigurime të ndryshme, siç kërkohet. Ndarja e ngarkesave ka një hapje për transportin e objekteve të gjata, e cila lehtësohet nga një sedilje e palosshme e pasagjerit. Selia e pasagjerit mund të hiqet gjithashtu për hapësirë ​​shtesë, dhe mbështetësja e sediljes qendrore mund të ulet në një tryezë kthyese në të cilën mund të shkruani. Më në fund, kabina ë-Berlingo Vana ofron 113 litra park dhe ndarje ergonomike të rregulluara në të gjithë kabinën..