September 24, 2019

CITROËN ËSHTË FITUES I DYFISHTË DHE ËSHTË KTHYER PËR TË FITUAR TITULLIN!

Në mënyrë të shkëlqyeshme të besueshme dhe konkurruese, C3 WRC të Sébastien Ogier - Julien Ingrassia dhe Esapekka Lappi Janne Ferm pretenduan një përfundim të mrekullueshëm një-dy në Rally Turkey, duke i mundësuar ekuipazhit francez që të kthehej përsëri në polemika serioze në garën për shoferët dhe bashkë- titujt botëror të shoferëve.

Kjo fitore e dyfishtë, e para për Citroën Total Rally Botërorë që nga gara në Argjentinë 2015, shënon fitoren e tretë në këtë sezon (pas Monte Carlo dhe Meksikës), si dhe përfundimet e nëntë dhe të dhjetë të podiumit të këtij viti. Ajo gjithashtu përfaqëson kthimin e një skuadre me një WRC jashtëzakonisht të shpejtë dhe të fuqishme C3 si dhe një vendosmëri për të mos lënë asgjë rastësore gjatë këtij konkursi. Ky rezultat i shkëlqyeshëm, i fituar nga Sébastien Ogier dhe Julien Ingrassia, i lejoi ata të ktheheshin në vendin e dytë në renditje, me vetëm shtatëmbëdhjetë pikë nga ekipi drejtues, me nëntëdhjetë pikë të mbetura për t’u fituar në tre garat e fundit në këtë sezon.