August 20, 2019

CITROËN FINLANDEZ FLUTURUES FITOJNË VENDIN E DYTË!

46 Relly Finland (1 - 4 Gusht)

Me vendin e tyre të dytë në shtetin e tyre dhe pas timonit të C3 WRC, Esapekka Lappi dhe Janne Ferm kanë konfirmuar se i përkasin finlandezëve fluturues, skuadra vendase që shtojnë një faqe në historinë e kësaj ngjarje të rëndësishme çdo vit! Performanca e tyre - fundi i tetë i podiumit të këtij sezoni për Ekipin e Rally Botërore të Totalit të Citroën - u plotësua nga finalistët e vendit të pestë Sébastien Ogier dhe Julien Ingrassie, të cilët, megjithëse shoferi francez ndjeheshin keq një ditë më parë, shtuan pika të rëndësishme në konkurs..

• Me fazën e fundit që filloi me një speciale ku ata ranë jashtë mode vitin e kaluar, Esapekka Lappi dhe Janne Ferm e dinin që kishin një detyrë të vështirë përpara. Sidomos pasi ata nuk e njihnin tjetrin special. Pas raundit të parë, gjatë së cilës ata eliminuan këtë mangësi, duke shtuar shënime, ata morën vendin e tretë, duke arritur përfundimisht në ngjyrat e tyre më të mira ndonjëherë të Citroën (vendi i 2-të në Suedi). E merituar, ata fituan podiumin në shtëpi!

C3-WRC-Finland-1_1400x800

• Ky podium i dytë i sezonit për ekipin Lappi-Ferm, i gjashti gjatë karrierës së tyre të shkurtër WRC, shënon edhe tetë e sezonit për Ekipin e Rally Botërore Totali Citroën.

• Me kohën e dytë më të shpejtë, të dhjetën nga ekipi drejtues, në specialin e parë të vërtetë (19,34 km), Esapekka dhe Janne menjëherë treguan qëllimet e tyre. Ata konfirmuan fillimin e tyre premtues, duke fituar kohën e 3-të në 2”4 pas ekipit udhëheqës. Me plot besim në C3 WRC e tyre në një jastëk që nuk toleron asnjë hezitim për t’u përgjigjur, ata ishin edhe më të mirë të Shtunën. Me dy gërvishtje të tjera (ES 16 & 18) në mes të luftës, ata përfunduan në vendin e dytë, 12”4 nga vendi i tretë.

C3-WRC-Finland-2_1400x800

• E dyta në rrugën e premte, për shkak të së cilës iu desh të pastrojnë zhavorrin tek ata që qëndrojnë pas tyre, Sébastien Ogier dhe Julien Ingrassia arritën të kufizojnë kohën e humbur, dhe, ditën e parë, përfunduan të shtatën në vetëm 12”9 të podiumit. Fatkeqësisht, për shkak të sëmundjes, Sébastien pati një natë të keqe, pas së cilës duhej të luftonte rraskapitjen. Megjithatë, me këmbënguljen e tij, ai ishte në gjendje të ngjitej në pozicionin e pestë. Më shumë pushoi të Dielën, ai u kthye në betejë me të njëjtën këmbëngulje, por mbeti në 2”7 nga vendi i katërt. Pikët që ai fitoi me këtë rast i mundësuan që të qëndrojë në vendin e dytë për kampionin botëror dhe të luftojë për titullin e shtatë radhazi botëror.