September 10, 2019

CITROËN VETËM SE ËSHTË FOKUSUAR NË TURQI

Pas timonit të C3 WRC, i cili nuk i lejoi ata të zhvillojnë potencialin e tyre të plotë, dhe me dy goma të shpuar, Sébastien Ogier - Julien Ingrassia dhe Esapekka Lappi - Janne Ferm përfundoi vetëm e shtata dhe e teta në këtë tubim në Gjermani. Edhe pse ky ishte një konkurs i vështirë, Ekipi i Rally Botërore Citroën Totali niset me qëllim të arritjes së rezultateve më të mira në garën tjetër në Turqi (12-15 Shtator).

• Me shanset e tyre për një vend në podium pësuan një goditje të rëndë nga dy pikat e marra nga Ogier – Ingrassia dje në Panzerplatte, Ekipi i Rally Botërore Citroën Total u përqendrua sot në përmirësimin e trajtimit të C3 WRC. Puna e bërë nxori në pah disa ide se si të ndryshohet sistemi, ndërsa nënvizoi edhe nevojën për të vazhduar më tej. Ndeshja e fundit e përfunduar me Sébastien Ogier dhe Julien Ingrassia në vendin e shtatë, ndërsa Esapekka Lappi dhe Janne Ferm ishin pak mbrapa në tetë në përgjithësi, pasi shkurtimisht luftuan mbrapa deri në pozitën e gjashtë. Ky rezultat do të thotë ekuipazhi francez, i cili gjithashtu shënoi një pikë bonus në pretendimin e vendit të pestë në Faza e Fuqisë, tani shtrihet në vendin e tretë në renditjen e përkohshme të kampionatit botëror.
C3-WRC-Allemagne-1_1400x800-1024x585
• Edhe pse ata vunë re shumë shpejt se vendosja nuk ishte në rregull dhe C3 WRC ishte nënvlerësuese, do të thotë se ata duhej të shtyheshin me të vërtetë për të kompensuar, Sébastien Ogier dhe Julien Ingrassia i dhanë fund hapjes në vendin e tretë. Kjo pavarësisht se ka bërë disa gabime të vogla, në mënyrë befasuese, duke pasur parasysh që ata duhej të shtyheshin – ose më shumë – kufirin për të mbajtur kontakte me udhëheqësit. Me ditën e dytë, përfshirë fazat në bazën ushtarake Baumholder, ku ata kanë realizuar disa shfaqje të mrekullueshme në të kaluarën, ata kishin shpresa të mëdha për të qenë në gjendje të konsolidojnë pozicionin e tyre. Fatkeqësisht, ata ranë hile nga natyra shumë e paparashikueshme e fazës së Panzerplatte. Ata humbën pak kohë me një birë të ngadaltë në vrapin e parë, por më e keqja ishte që të vinin në përsëritje, me një birë të dytë që u kushtoi atyre më shumë se 1 milion 30. Fati i tyre i dobët i hoqi ata nga mosmarrëveshjet për pozicionet drejtuese, duke i lënë ata të përdorin këmbën e fundit si provë.
C3-WRC-Allemagne-2_1400x800-002-1024x585
• Më pak përvojë në këtë ngjarje të kërkuar, Esapekka Lappi dhe Janne Ferm ishin megjithatë vetëm 7.3-të nga vendi i katërt në gjysmë të rrugës së parë. Sidoqoftë, ata gjithashtu bënë një gabim, një rrotullim në SS5, pasi ata përpiqeshin të shtyjnë përkundër vendosjes së makinës duke mos qenë plotësisht në dëshirën e tyre. Ata përfunduan ditën e parë në pozicionin e shtatë. Ndërsa vendosja e dy kohërave të dyta më të shpejta (SS9 dhe SS11) të Shtunën, duke pasqyruar përparimin e bërë në vendosjen e C3 WRC, ata nuk ishin në gjendje të shmangnin një gabim tjetër të vogël, por ata u futën për të dhënë kontributin e tyre në përpjekjet e ndërmarra nga ekipi.