June 7, 2018

Motor Benzin Turbo PureTech grupit PSA eshte zgjedhur motor i vitit 2018.

Në Shtutgard , në edicionin e njëzetë të Çmimit të Motorit Ndërkombëtar të Vitit, juria për të katërtin vitë radhazi zgjodhi motorin Turbo Pure Tech 110 S & S dhe 130 S & S me turbo në kategorinë e motorit me një vëllim prej 1L deri në 1.4L.

Grupi PSA dha 210 patenta në familjen e motorëve me benzinë me 3 cilindra. Brezi i fundit i motorëve PureTech ka performancë më të mirë, është më ekonomike dhe efikase.

Këta motorë mundësojnë:
• Mesatarisht, konsumi më i ulët prej 4% krahasuar me gjeneratën e mëparshme;

  • Përmirësim i përgjigjes në sajë të optimizimit të turbo-s (20% rritja e çift rrotullimit prej 1500 rpm);
  • 75% e shkarkimeve të grimcave të reduktuara për shkak të GPF në përputhje me ligjin RDE 1.5, i cili, sipas legjislacionit evropian, do të hyjë në fuqi në vitin 2020, prandaj, tre vjet më herët ;
  • një strukturë më kompakt motorësh që i përshtatet platformës së re CMP për automjetet urbane, sedan të mesëm dhe SUV kompakt.

Këto motorë plotësojnë standardin evropian Euro 6.d-temp dhe standardin kinez Kinë 6b.

Motori me tre cilindra PureTech tani prodhohet në fabrikat franceze (Fransez de Mechanic në Duvren në rajonin e Pa de Kale dhe Tremer në rajonin Mozel) dhe fabrika kineze (Xiang Yang). Për shkak të dyfishimit të kapaciteteve prodhuese në fabrikat franceze në 2018, motorët PureTech do të fillojnë të prodhojnë në 2019 në fabrikën e Triestes në Poloni dhe nga 2020 në fabrikën Šentgodar në Hungari.

Me këtë rast, Alen Rapozo (Alain Raposo), drejtuesi i PSA dhe drejtori i shasisë, tha: “Ne jemi krenarë që kemi fituar këtë çmim prestigjoz për të katërtin vit me rradhë. Është dëshmi e kompetencës së ekipit tonë të zhvillimit. Shumica e automjeteve tona janë të pajisura sot me këta motorë dhe ata kanë sukses të madh me klientët tanë. Konkurrenca dhe efikasiteti i lojës sonë të benzinës, sidomos motori ynë me tre cilindra PureTech, janë, në këtë mënyrë, të njohura në të gjithë botën “.