May 23, 2019

Fitorja e katërt e njëpasnjëshme në podium nga C3 WRC

As OGIER-INGRASSIA nuk mund ta mbarojë si Garuesit e parë Në Korsikë!

Qëndrimi i karakterit të fortë dhe i maturë i Sébastien Ogier dhe Julien Ingrassia i ndihmoi ata të siguronin podiumin e tretë të sezonit në Korsikë dhe të katërtin top-tre të përfundojë në të gjitha garat këtë vit për ekipin e përgjithshëm të Rally të Citroenit. Vendin e tyre të dytë të fituar me vështirësi, i morën ata nga dy pika në krye të kampionatit botëror të shoferëve. Ndërkohë, Esapekka Lappi dhe Janne Ferm mbaruan vendin e shtatë, të dyja palët duke ndihmuar për të konsoliduar vendin e dytë të Citroën në renditjen e prodhuesve dhe për të grumbulluar kilometra të mëdha në WRC C3 në të gjitha eventet rrugore.

Fillimi i ditës me vetëm një kryesim të 5.1s mbi sfiduesit e tyre më të afërt, Sébastien Ogier dhe Julien Ingrassia menjëherë siguruan vendin e tretë duke zgjeruar avantazhin e tyre në pothuajse tridhjetë sekonda deri në fund të SS13, fazën e parë dhe të gjatë (31.85 km) të ditës. Në fazën e Fuqisë, të kontestuar në vendosjen idilike të luginës Fango, me ujin kristal blu të Mesdheut, duke formuar një sfond të mrekullueshëm, ekuipazhi francez edhe njëherë tregoi shpirtin e tyre luftarak për të kapur kohën e pestë më të shpejtë dhe për të mbledhur një pikë bonus, ndërsa një incident i papritur i fazës së fundit rezultoi që ata të promovoheshin në vendin e dytë. Prandaj ata u mbyllën brenda vetëm dy pikave të liderit të kampionatit botëror, që do të thotë se ata nuk do të hapin rrugën në raundin tjetër të WRC, në Argjentinë (25-28 prill).

Duke luftuar me disa çështje të ngritura në këmbën e hapjes dhe duke mos mundur të bënin korrigjime të duhura për shkak të mungesës së shërbimit të mesit, kampionët gjashtë herë të botës bënë situatën më të mirë duke i dhënë fund ditës së gjashtë, vetëm 10.2 s nga vendi i katërt. Më pas, ata prodhuan një përpjekje heroike të nesërmen në të dy drejtimet në skenën e re të Castagniccia. Ata përdorën të gjitha instinktet e tyre sulmuese në rrugët e pista dhe të lodhur dhe aftësinë e tyre për të shënuar ritmin e mirë për kalimin e parë me shpejtësi të plotë, duke arritur të kapë kohën e tretë më të shpejtë në garën e parë dhe pastaj kohën e dytë më të shpejtë në përsëritje. Këto dy shfaqje në veçanti i mundësuan ata të lëviznin në podium me vetëm fazën e fundit finale për të shkuar.
Në përfundim si vrapues në WRC C3, Sébastien Ogier dhe Julien Ingrassia morën këtë podium të tretë nga katër garat. Ekipi Gjithsej i Rallyit të Citroën ka përfunduar në një nga dy hapat kryesorë të podiumit në të katër ngjarjet këtë sezon, me fitore në Monte-Carlo dhe Meksikë (Ogier-Ingrassia) dhe vendet e dyta në Suedi (Lappi-Ferm) dhe Corsica. Ekipi Satory ka konsoliduar kështu vendin e tij të dytë në renditjen botërore të kampionëve të prodhuesve.
Gjithashtu duke luftuar me ngritjen e C3 WRC-së së tyre, Esapekka Lappi dhe Janne Ferm shpejt gjetën veten në një situatë ku shpresat e tyre për të krijuar tokë ishin të largëta. Prandaj ata vendosën të përdorin kilometrat e mbetura për të kaluar nëpër një sërë opsionesh të konfigurimit në C3 WRC dhe të shtojnë përvojën e tyre në makinën në pistë. Megjithatë, këmbëngulja e tyre u shpërblye me një vend të shtatë, i cili gjithashtu dha një kontribut të vlefshëm në rezultatin e përgjithshëm të skuadrës.