February 12, 2019

FITORJA HISTORIKE E 100-TË PËR CITROËN

I SIGURUAR NGA SÉBASTIEN OGIER DHE INGRASSIA JULIEN!

Sébastien Ogier dhe Julien Ingrassia prodhuan një përpjekje heroike në C3 WRC të tyre në ndeshjen e fundit finale për të fituar Rallye Monte-Carlo me diferencën më të ngushtë në historinë e ngjarjes. Një diferencë fituese që reflektoi intensitetin e luftës dhe performancën e dhënë, një shfaqje që e pa Citroën Racing pretendon fitimin e saj të njëqindtë të WRC-së në fillim të vitit në të cilin markë feston 100-vjetorin e saj!

Trajtimi i 13.58 kilometrave të fundit të një Rallye Monte-Carlo të mbajtur mbi 324 kilometra me një fitore me diferencë prej vetëm katër të dhjetave nga vendi  dytë . Me gjashtë tituj botërorë , Sébastien Ogier dhe Julien Ingrassia kanë zotëruar për kohë të gjatë menaxhimin të situatave të vështira dhe  dhe adrenalinën e  tyre . I dyti më i shpejti në fazën përfundimtare mes La Cabanette dhe Col de Braus, francezët vulosën fitoren e  shtatë të tyre të përgjithshme dhe të gjashtën e tyre radhazi në Principatën me vetëm 2.2, në garën e tyre të parë konkurruese C3 WRC! Rezultati gjithashtu do të thotë se palët tani bashkërisht mbajnë rekordin për numrin e fitimeve në këtë Rally prestigjioz dhe konfirmon sa Sébastien dhe Julien janë tashmë në një me makinën e tyre të re.

• Kjo performancë e jashtëzakonshme është fitorja e   njëqindtë e Citroën Racing në Kampionatin Botëror Rally, pothuajse njëzet vjet pas fitores së parë në këtë nivel kur Xsara Kit-Car mbizotëronte në Rally de Catalunya të 1999, të drejtuar nga të ndjerët Philippe Bugalski dhe Jean-Paul Chiaroni, i cili tani punon si  koordinator i motit për ekipin. Një arritje historike që pasqyron llojin e jetëgjatësisë në nivelin më të lartë që pak prodhues mund të mburren.

• Të gjithë të vetëdijshëm për kurthet e pashmangshme të  Monte-Carlo, çifti francez miratoi një  sjellje të matur dhe inteligjente që nga fillimi, duke kapur pozitën e dytë pas hapjes së dy fazave të  të enjtes . Më pas, ata u zhvendosën në drejtimin e përgjithshëm të ditës pasdite (SS7), falë pjesës më të madhe të fitimeve në dy faza (SS5 dhe SS6) në Curbans – Piegut (18.47km) dhe Valdrome – Sigottier 2 (20.04km) fazat e këtij viti. Pasi përfundoi garëen e së premtes me një rezultat të ngushtë 2.0s, Sébastien dhe Julien arritën të dyfishonin avantazhin e tyre në Agnières en Devoluy – Corps (29.82 km), testin e shpejtësisë së hapjes të shtunën dhe fundjavën më të gjatë dhe kjo pavarësisht terrenit me   shumë akull. Një fitore që ata arritën për pjesën tjetër të garës së së shtunës, që do të thotë se ata filluan ditën e fundit 4.3 sekonda përpara garuesve të dytë. Ata treguan profesionalizëm me sfiduesit e tyre më të ngushtë në segmentin e fundit  të së dielës,  me fitore  qindra metra të fundit.

• Ndërkohë, megjithëse u detyruan të tërhiqeshin të shtunën në mëngjes pas një problemi ne motor, Esapekka Lappi dhe Janne Ferm kishin bërë një fillim premtues për garën, duke mbajtur një vend të katërt të shkëlqyeshëm të enjten në mbrëmje. Është e qartë se Citroën Total WRT bëri thirrjen e duhur në vendosjen për t’i shtuar ata në linjën e tyre të shoferëve, së bashku me Sébastien Ogier dhe Julien Ingrassia. Duke pasur parasysh se ata gjithashtu kanë gjasa të kenë një pozicion të mirë në rendin drejtues në Suedi, ata padyshim do të jenë një forcë që duhet të llogaritet përsëri.