July 24, 2018

NË TEMPULLIN E SHPEJTËSISË!

RALLY FINLAND E 45-TA, NGA 26 DERI 29 KORRIK

Për raundin e tetë të sezonit, Citroën Total Abu Dhabi WRT trajton një nga ngjarjet më të famshme dhe më të kërkuar në kalendarin WRC. Drejtimi I një C3 WRC që është përmirësuar përsëri, ekipi francez do të përfaqësohet nga Craig Breen - Scott Martin, Mads Østberg - Torstein Eriksen dhe Khalid Al Qassimi - Chris Patterson.

PËRMIRËSIMET E MËTEJME NË C3 WRC

Jam bashkë me makinën tuaj. Në Finlandë, ndoshta më shumë se kudo tjetër, duke qenë në një me makinën tuaj është absolutisht kritik nëse duhet të kryeni plotësisht se cilat janë disa nga fazat më të shpejta të sezonit, të kontestuara në pyjet e dendura finlandeze. Me katër fitore të përgjithshme (2008, 2011, 2012 dhe 2016) të siguruara në vendin e një mijë liqeneve, Citroën Total Abu Dhabi WRT tashmë ka dëshmuar aftësinë e tij për të zgjedhur konfigurimin e duhur për këtë ngjarje të pazakontë. Këtu, për një herë, saktësia ka tendencë të jetë pak më e rëndësishme sesa shtrëngimi.

Me futjen e një gjeometrie të re të boshteve të përparme, të testuar në mënyrë konkuruese në Estoninë e Rally të fundit nga Craig Breen në përgatitje për Finlandën, Ushtria e Kuqe në çdo rast ka rregulluar mirë bilancin e C3 WRC. Makina franceze do të jetë edhe një herë e drejtuar nga Craig Breen dhe Mads Østberg në atë që të dy shoferët e shohin si një nga raundet e tyre të preferuar të vitit. Irlandezët dhe norvegjezët gjithashtu do të kërkojnë të përfitojnë më shumë nga përvoja e tyre substanciale në fazat finlandeze, me tetë dhe dymbëdhjetë paraqitje të mëparshme për emrat e tyre respektivisht secila me rezultat më të mirë të përgjithshëm të tretë. Khalid Al Qassimi, përsëri në veprim pas vizitës së tij të parë në Argjentinë, megjithatë do të miratojë një qasje të ndryshme. Në një tubim që ai gjithashtu e di mirë, por që është gjithmonë një sfidë e madhe, qëllimi i vetëm i shoferit të Emiratit do të jetë që gradualisht të kthehet në kushinet e tij në makinë dhe ta bëjë atë deri në fund.

Fazat E REJA

Duke pasur parasysh shpejtësitë e arritura në fazat, njohuria e kursit është absolutisht e rëndësishme për të vendosur saktë për kreshtat e panumërta, të mëdha dhe të vogla, të cilat kanë ndërtuar reputacionin e këtij tubimi gjatë viteve. Megjithatë, më shumë se njëzet për qind e itinerarit do të jetë i ri këtë vit: rrahjet Vesala, fazat si Ässämäki (4/9) dhe Äänekoski (5/10) të premten janë të reja, siç është Laukaa (20/22) Të dielën, ndërsa të tjerat janë ndryshuar vetëm në seksione të caktuara. Ekipet do të kërkohen për të kryer diçka të një akti balancues, sidomos në kalimin e parë, pasi konfirmojnë – me mbërthim të plotë – shënimet e faqes  të marra në recetë me shpejtësi shumë të ngadalta. Ky tubim veror i padiskutueshëm, i njohur për kufijtë e ngushtë që pandërprerë i ndan ekuipazhet, premton edhe një herë të jetë një garë e nxehtë e kontestuar!