September 24, 2018

MËSIM PËR TË MËSUAR PËR TË ARDHMEN

TURNEU I 7-TË TURQI, NGA 13 DERI MË 16 SHTATOR 2018

Pavarësisht që edhe një herë është konkurrues, fatkeqësisht C3 WRC - si shumë nga rivalët e saj - pësoi në kushtet brutale të kësaj fundjave, forca e tij e përhershme u provua nga dëmtimi i vazhdueshëm i shkaktuar nga fazat tepër të ashpra.

HISTORIA E GARËS

Kjo ishte një fundjavë e parë: Rally i parë në Turqi që do të mbahet në qendër të re të Marmaris në kampionat dhe herën e parë që Craig Breen kishte udhëhequr një raund të WRC. Irlandez ishte më i shpejti jashtë blloqeve të premten në fazën e hapjes së tridhjetë e tetë kilometra plus. Qasja e tij e qetë dhe e matur siguroi që ai të vinte në fund të shtegut të mëngjesit në vendin e dytë, vetëm 6,3 pasues, i ndjekur nga Mads Østberg në vendin e tretë, 8,2 jashtë ritmit dhe i cili gjithashtu kishte filluar mirë. Norvegjia në mënyrë të veçantë ka vendosur kohën e dytë më të shpejtë në SS3, vetëm 2.1 pikë prapa liderit të kampionatit në pothuajse njëzet e dy kilometra. Megjithatë, pavarësisht kujdesit të madh për të shmangur pengesat më thelbësore, të dy ekuipazhet pastaj pësuan fatkeqësinë e rritjes së shpimeve gjatë lakut pasdite. Ndërsa Breen ra në pozitën e tetë pas dy plagëve, Østberg, ende duke u renditur i pesti në atë kohë, u tërhoq për ditën kur kushtet e përafërta përfunduan duke thyer një krah të pezullimit dhe një dështim turbo që do të thoshte Khalid Al Qassimi gjithashtu duhej ta quante një ditë. Megjithatë, rrugët kanë provuar të jenë edhe më të vështira në këmbën e së shtunës për WRC-të e gjeneratës së re, qëndrueshmëria e të cilave kurrë nuk ishte testuar në këtë masë që nga futja e tyre vitin e kaluar. Për fat të keq, Citroën Total Abu Dhabi WRT nuk u shpëtua pa dëmtuar. Duhet thënë se rrugët u shkatërruan shumë shpejt, të paaftë për të përballuar fuqinë e WRCs, me gurë të mprehtë dhe gurë të tjerë të ngulitur që shfaqen në sipërfaqe. Mads Østberg duhet të ndalet me një çështje turbo ndërsa Craig Breen, i cili u ngjit përsëri në vendin e gjashtë, pavarësisht pozicionit të tij të pafavorshëm të rrugës (2), duhej të tërhiqej nga tubimi pasi makina e tij shpërtheu në flakë dhe u dogj. Tubimi përfundoi me një shënim më pozitiv në të dielën, megjithatë, me tre herë të njëpasnjëshme të dytë më të shpejtë për Mads Østberg, ndërsa Khalid Al Qassimi siguroi disa pika të kampionatit të prodhuesve.