November 21, 2018

NË RITË TË MIRË

44E WALES RALLY GB, 4-7 TETOR 2018

Pasi Craig Breen kaloi periudha të gjata që luftonin për një vend të podiumit, Citroën Total Abu Dhabi WRT doli nga Uellsi me kënaqësinë që kishte parë që WRC C3 të provojë se është edhe një herë konkurrues, në një sipërfaqe ku duhet të përshtatesh me nivelet vazhdimisht në ndryshim e gripit.

Për të mbledhur në Mbretërinë e Bashkuar janë të inkurajuar për të shkuar në mesin e parë për një vend që është në ujë dhe që fjalë për fjalë kthehet në baltë. Me pozitën e dhjetë dhe të njëmbëdhjetë të premten, që është, në mesin e fundit, Mads Ostberg dhe Craig Breen nuk kanë pasur ndonjë avantazh. Megjithatë, Breen, i cili kishte besim në C3 WRC tyre, ai arriti të qëndrojë në afërsi të liderit të grupit dhe në mbrëmje ishte i gjashti në më pak se 13 ‘nga i katërti, ndërsa Østberg, i cili luftoi me më shumë kushte, ishte i teti. Të shtunën, Craig Breen tregoi formën e tij po vjen afër në fund të fazës së, më pak se dy sekonda nga podiumi, kështu që ai kishte dy herë më të mirë në pasdite (KE 15 dhe 18). Mads Ostberg arriti të ngjitet në vendin e pestë, falë gërvishtjeve dhe një seri mbresëlënëse prej tre kohësh më të mira (ES 12, 13 dhe 14). Nga kjo mund të konkludojmë se shoferët e Total Citroën të Abu Dhabi WRT vendosën të jenë ndër të parët! Nga mëngjesi i hershëm i së dielës, ata filluan ofensivë në një sipërfaqe ende të rrëshqitshme. Për shkak të një gabimi të vogël, Breen nuk u ngjit në podium dhe përfundoi i katërti. Mads Ostberg kishte për të kënaqur vendin e tij të tetë për të qenë një grackë.