February 7, 2019

RETROMOBILE 2019

CITROËN IS CELEBRATING ITS CENTENARY WITH A STAND ACCOMMODATING 30 HISTORIC MODELS

Citroën po investon në mënyrë të shkëlqyer në edicionin 2019 të Rétromobile (nga 6 deri në 10 Shkurt, Paris Expo Porte de Versailles).

Me rastin e festimit të  njëqindvjetorit  , Citroën në fakt ka publikuar një paketë të re,  një stendë të jashtëzakonshme që  ekspozon 30 modele ikonike të ndara sipas 3 kategorive:
• 10 makina ikonë  për 100 vjet  në interes të komoditetit: Tipi A 10 HP, C3 5 HP, Traction Avant, Tipi H, 2 CV, DS 21 Pallas, Méhari, CX 25 Prestige, C6,  C5 Aircross SUV i Ri.
• 10 makina koncepte për 100 vjet shpirt vizionar : C10, Camargue, Karin, Activa 1, Xanae, Osmose, C-Mezza, GTbyCitroën, Tubik, CXPERIENCE
• 10 automjete garash për 100 vjet të shfrytëzimit të pakrahasueshëm sportiv: Scarabée d’Or, Petite Rosalie, DS 21 nga Gara 1969 e Marokut, SM nga gara e Vitit  1971 e Marokut, 2 CV në raundin e Afrikës, ZX Rally-Raid, Xsara Kit Car , C4 WRC, C-Elysée WTCC, C3 WRC

Një koleksion i veçantë i njëqindë që na jep karakterin dhe historinë e këtyre 30 modeleve do të publikohet për këtë ngjarje. Është tashmë në dispozicion për t’u shkarkuar në versionin frëngjisht këtu.

Gjithashtu është në dispozicion një guidë 3D :

Përpara hapjes së shfaqjes, modelet më simbolike nga historia e markës mund të gjenden në muzeun virtual të Citroën Origins:

www.citroenorigins.com