October 9, 2018

SÉBASTIEN OGIER SHKOJ NË EKIPIN KU AJ FILLOI !

I vendosur për të fituar vitin e ardhshëm, skuadra e Citroën Total Abu Dhabi WRT është veçanërisht e lumtur që nga viti 2019, mund të njoftojë kthimin e Sebastian Ojie dhe Gilien Ingrazia, pesë kampioneve botërore.

Dhjetë vjet më parë, relly në Britani të Madhe në vitin 2008, Sebastien Ogier dhe Julien Ingrasia, i cili sapo ka fituar kampionatin botëror për Juniors, ka pasur një debutim në timon e C4 WRC, duke fituar vendin e parë dhe duke çuar në KE 5. Në prag të edicionit 2018 i njëjti tubim, momenti nuk mund të kishte qenë më mirë për të njoftuar kthimin pesë herë kampionëve të botës (2013 – 2017) në ekipin e Abu Dhabi Citroen Total WRT në të cilën ata e filluan karrierën e tyre! Trajnuar dhe të veshur me CHEVRONS-at e famshme, dy francezë kanë fituar kampionate me C2 Super 1600, dhe zeroja e parë, podiumin e tij të parë WRC (2 në vitin 2009 me Akropolit C4 WRC), dhe fitorja e tyre e parë në WRC. (2010, me Portugalinë C4 WRC). Pasi demonstruan talentet e tyre të jashtëzakonshme në Ekipin Junior të brendit, ata shpejt konfirmuan premtimin e tyre kur hyjnë në ekipin e punës së Citroën (Rally 2010Finlandë), duke e bërë një kontribut aktiv në titujt e prodhuesit në vitin 2010 dhe 2011. Në sigurimin e shërbimeve për vitin 2019 e në vazhdim të një ekuipazhi që është e vështirë për një titull gjashtë here radhazi botërore në këtë vit, ekipi i udhëhequr nga Pierre Budar ka konfirmuar pamëshirshëm vendosmërinë për të synuar edhe më të lartë në të ardhmen me një WRC C3 që ka marrë tashmë dy fitore të përgjithshme dhe gjashtë përfundime në podium. Qëllimisht u përqendrua në sfidën për t’u bërë kampion botëror me një brend të tretë të ndryshëm, e cila gjithashtu mburret me një histori të madhe
Sébastien është i bindur nga potenciali i makinës dhe vendosmëria e një ekipi që ai e di mirë. Të nxitur nga dëshira e tyre reciproke për të punuar së bashku përsëri, ata janë duke pritur përpara për të shtuar një rekord të përbashkët që tashmë përmban shtatë fitime të përgjithshme. Pak para fillimit të Tregut Motorik të Parisit 2018 (4-
14 tetor), ku C3 WRC do të jetë në ekran, bashkimi i ekuipazhit francez dhe ekipi është lajm i madh për tifozët, të cilët janë padyshim tashmë në kërkim përpara për fillimin e sezonit të ardhshëm në 2019 Rallye Monte-Carlo (22-27 janar)! Shikoni një videoklip në: Për më shumë informacion, konsultohuni CITROËN MEDIA CENTER: