November 30, 2018

SEZONI I PËRFUNDUAR ME SUKSES!

Citroën Total Abu Dhabi WRT, për herë të pestë në Australi, u ngjit në podium falë Mads Estberg dhe Torstein Eriksen, dhe në këtë mënyrë tregoi një ekip më të favorshëm gjatë gjysmës së dytë të vitit.

FILMI PER GARA

Duke u rritur në rrugët me kthesa të Skandinavisë, Mads Østberg shpesh ka qenë i pjesshëm në tubimet që mbahen në rrugët e rrjedhshme dhe të shpejta dhe Australia është sigurisht një ngjarje e tillë. Pavarësisht se nuk kishte garën konkurruese që nga turneu i Uellsit të Rally GB, vizita e tij e fundit në WRC, norvegjezi nuk ka humbur kohë për të kujtuar të gjithë këtë, pasi ai fitoi kryesimin e tubimit me një fitore të skenës në SS3 – Sherwood (26.68 km), dhe mbahen në vendin e parë deri në fund të ditës. Një këmbë e parë gjatë së cilës Craig Breen gjithashtu prodhoi një performancë mbresëlënëse. I dyti pas shokut të tij në garën e parë në Sherwood, irlandezi pretendoi fitore në fazën e kalimit të dytë, duke konfirmuar kështu balancën e pamohueshme të WRC C3 në këtë sipërfaqe të rrugës, e cila mbetet e vështirë të riprodhohet në testet evropiane. Një ish-kart shofer i talentuar, Craig gjithashtu tregoi sigurinë e tij në dy garat në fazën super të veçantë, të mbajtur kryesisht në asfalt, duke i dhënë fund këmbës së hapjes në pozitën e dytë. Për fat të keq, gara mori një kthesë të ndryshme në fillim të ditës së dytë, fillimisht me një çështje të vogël me mbërthimin e mbytur, pastaj një gabim të vogël por të kushtueshëm që dëmtoi pezullimin e pasme dhe ra në vendin e dhjetë. Ndërkohë, Mads u përpoq për të mbajtur rivalët e tij akuzuar në gji, përfundimisht heqjen dorë nga plumbi i përgjithshëm pas fazës së tretë (SS11) në ditën e dytë. Përkundër përfundimit të garës së tij të parë në fazën e super-speciale të mbrëmjes (SS17) në shi, ndryshe nga dy rivalët e tij të drejtpërdrejtë për podium, këmbëngulja dhe angazhimi i tij u shpërblehen, pasi ai mbeti brenda distancës së goditur nga podiumi në fund të së shtunës këmbë. Në vendin e katërt, vetëm 20.3 nga prapa shoferit para, ai ende kishte një shans duke shkuar në këmbën e fundit me dushe të rënda që pritet të prodhojnë kushte jashtëzakonisht të testimit. Kushtet e rrëshqitshme dhe të ndërlikuara u kushtuan shpresave të dy kandidatëve të titullit botëror, por Mads – në një me C3 WRC të tij në një sipërfaqe rruge që ishte më shumë si një shesh patinazhi akull në vende – mbajti nervin e tij. Ai fillimisht e vuri veten jashtë mundësive të ndonjë rikthimi të mundshëm nga shoferi pas tij, përpara se të përfitonte nga një incident gara për të shkuar në pozitën e tretë në fazën e parafundit. Për këtë arsye, ai mori titullin e dytë të podiumit të vitit, pasi përfundoi në vendin e dytë në Finlandë. Performanca e tij i mundësoi Citroën Total Abu Dhabi WRT të rrëmbejë një top-tre finish për herë të pestë këtë sezon, pas podiumeve në Suedi (2), Meksikë (3) dhe Finlandë (2) dhe fituese në Spanjë. Ndërkohë, Craig Breen dhe Scott Martin përfunduan tubimin në pozitën e shtatë.