August 24, 2018

ENDE KONKURRUES

16-TA RALLY GJERMANI, PREJ 16 DERI 19 GUSHT

Pavarësisht një fundjavë të pafat në Gjermani, Citroën Total Abu Dhabi WRT edhe njëherë shfaqi cilësitë e C3 WRC-së së saj, duke pretenduar një fitore njëfazore dhe duke vendosur disa kohë të mira.

Historia e garës

Duke përfunduar në vitin 2017 në Gjermani, Citroën C3 WRC prodhoi një nivel të lartë të performancës edhe këtë vit, por pa arritur që ta kthente ritmin e tij në një rezultat të mirë. Duhet të thuhet se Craig Breen, tashmë e penguar të premten nga pozicioni i tij poshtë rendit të garës (10-të) me më shumë baltë dhe zhavorr u tërhoqën në vijë ndërsa makinat përpara përfunduan dushin fiks në SS3, duke i kushtuar atij një pesëmbëdhjetë sekonda të mirë. Fatkeqësia e tij e la atë të tetë në fund të ditës së parë. Ndërkohë, Mads Østberg përfundoi këmbën e hapjes në vendin e njëmbëdhjetë pasi ai mori për të kapur me C3 WRC në asfalt, një sipërfaqe në të cilën ai është më pak i rehatshëm. Ai gjithashtu kishte një rrotullim në SS3 dhe një çështje motor të vogël në pasdite. Përkundër vështirësive të tij, Craig Breen nuk pranoi të lëshon duart poshtë. Ai bëri një rikthim të mirë të shtunën, gara më e vështirë e fundjavës, me dy shkallë në bazën ushtarake Baumholder dhe me rrugët e saj konkrete veçanërisht të përplasura.Ҫmimi e tij përfshinte një fitore të mirë në skenën (SS11) dhe disa kohë mbresëlënëse. Ai në të vërtetë u zhvendos prapa në pozitën e gjashtë dhe po e vinte vozitësin e pestë nën presion kur për fat të keq ai bëri një gabim në fazën përfundimtare të ditës. Prandaj, ai ra në vendin e dhjetë në përgjithësi, vetëm pas përmirësimit të Mads Østberg. Progresi norvegjez mund të shihet në vendin e tij të tretë, të lidhur me fituesin e tubimit të ardhshëm, në SS11. Megjithatë, këmbët e së dielës u vërtetuan fatale për shoferin e Citroënit ndërsa ai dilte në provën e hapjes së ditës. Ndërkohë, Craig shpejt rifitoi ndjenjën e mirë që ai kishte gëzuar në makinë të shtunën për të përfunduar I shtatë. Ai bëri një performancë të shkëlqyer në fazën e fuqisë, duke fituar vendin e katërt, vetëm 4.2 nga prapa kampionatit botëror pesë herë, pasi beteja bërtiti midis pretenduesve të titullit të botës së makinës për pikë bonus në dispozicion.