February 10, 2022

SUV I RI CITROËN C5 AIRCROSS: KOFORT ABSOLUT NË NJË DIZAJN TË SIGURT DHE DIZAJN PRISTIGJIOZ

  • Duke ofruar një përvojë të pakrahasueshme të qetësisë në bord, C5 Aircross ka një qëndrim të ri, duke shprehur forcë më të madhe dhe më shumë rafinim. Një pikë referimi për sa i përket komoditetit dhe modularitetit, veçanërisht në versionin e tij hibrid plug-in, C5 Aircross tani është ridizajnuar për të qenë më i pjekur.
  • C5 Aircross prezanton një gjuhë të re dizajni në pjesën e përparme, me kthesat që i lënë vendin linjave më të strukturuara. Ky ndryshim i pjesës së përparme jep një fytyrë më vertikale dhe moderne, një pamje të teknologjisë së lartë dhe të dallueshme që përforcon perceptimin e gjerësisë dhe karakterin e një automjeti të sigurt dhe imponues..
  • Lëvizja në treg në detajet më të vogla ilustrohet gjithashtu nga një nënshkrim tredimensional i dritës në pjesën e pasme, rrota e re aliazhi 18” me prerje diamanti dhe opsione të reja, më elegante dhe më të veçanta personalizimi. Brenda, dizajni i ri i ekranit me prekje 10” dhe konzollës qendrore përforcojnë karakterin e dalluar të ndarjes së pasagjerëve.
  • Ende një pikë referimi për komoditetin në bord, C5 Aircross thekson ndryshimin e tij duke ofruar pezullim Citroën Advanced Comfort®, sedilje të reja Citroën Advanced Comfort®, hapësirë dhe modularitet të pashembullt dhe teknologji të ndihmës për shoferin, si Autoway Driver Assist, të cilat sigurojnë që çdo udhëtim, nga udhëtimi i përditshëm në udhëtimet e gjata, bëhuni një përvojë e qetë dhe pozitive.

C5 Aircross, i njohur që nga fillimi i tij si SUV-i më i rehatshëm dhe më fleksibël në kategorinë e tij, tani i është dhënë një ndryshim për të pohuar një personalitet më prestigjioz, modern dhe dinamik. Ndërsa bazohet në pikat e forta të rehatisë, hapësirës në bord dhe modularitetit, ajo është pjekur për t’u bërë më elegante dhe dinamike me një stil më të mprehtë të jashtëm dhe ngjyra dhe materiale më moderne, me cilësi të lartë për të brendshmen. Pierre-Yves Couineau, Menaxher i Projektit C5 Aircross

Me më shumë se 260,000 shitje që nga fillimi i tij në 2018, C5 Aircross ka lënë shenjën e tij në segmentin kompakt SUV shumë konkurrues me hapësirën e tij në bord, modularitetin dhe, mbi të gjitha, komoditetin e tij, i cili është i pakrahasueshëm në segment. Brendësia luksoze, e cila është një nënshkrim i vërtetë për Citroën, dhe përvoja e markës në transportuesit e njerëzve, e veçojnë atë nga konkurrenca. Edhe sot, C5 Aircross është lider për sa i përket prakticitetit dhe ofron një përvojë më të relaksuar në bord. Kjo ndjenjë është përforcuar në versionin hibrid plug-in, i cili tashmë përfaqëson më shumë se 30% të përzierjes në Evropë..

Ndryshimi i shprehjes dhe gatishmëria për të bërë një hap për sa i përket cilësisë dhe elegancës së perceptuar, veçanërisht të shprehura në pjesën e përparme, janë karakteristikat përcaktuese të New C5 Aircross. Ajo po bëhet më aspiruese dhe do të tërheqë klientët që presin për një karakter më të veçantë.

  1. NJË QËNDRIM MË IMPOZUES, MODERN DHE PRISTIGJIOZ SUV I SIGURTË

NJË FUND MË TË STRUKTUAR, TË TENDUR, MODERN DHE HI-TEK.

2-1024x512

Vizualisht më i madh dhe imponues, C5 Aircross prezanton një gjuhë të re dizajni në të cilën kthesat i lënë vendin linjave më të strukturuara. Stili i pjesës së përparme ka pasur një ndryshim në fytyrë për t’u bërë më vertikal dhe modern, duke përforcuar karakterin e një automjeti të sigurt dhe impozant. Linjat e tendosura dhe ndërtimi me shkallë vertikale kontribuojnë në zgjerimin vizual të pjesës së përparme të C5 Aircross. Duke u shfaqur më i gjerë dhe më imponues në rrugë, ai paraqet një qëndrim shumë të sigurt.

C5 Aircross i ri është zbukuruar me një interpretim të ri të logos së Markës, e cila gradualisht fiton pavarësinë e saj dhe shkëputet nga dritat e drejtimit të ditës, duke shënuar kështu një lëvizje nga modelet e tjera në gamë, në të cilat shevronët shtriheshin në dritat e ditës. nëpërmjet një shiriti kromi. Chevronët tani shfaqen në llak të zi të vendosur në krom. Ato shtrihen vizualisht nëpërmjet një grupi tastesh piano kromi dhe të zinj gjithnjë e më të ngushtë, të cilët gradualisht shkrihen në dritat LED të ditës. Në këtë seksion është bërë punë shumë delikate, e rafinuar dhe e detajuar për të rritur përshtypjen e përgjithshme. Kjo i jep logos më shumë hapësirë për frymëmarrje në qendër të grilës.

Karakteristikë e identitetit të ri të Citroën-it, nënshkrimi LED i dritave të ditës në formë V është bërë nga një dizajn i tasteve të pianos që i jep një efekt 3D të teknologjisë së lartë dhe me pamje më të thellë dritave të përparme. Për më tepër, projektori LED Vision është më diskret dhe më i errët, duke zgjatur vizualisht grilën e zezë dhe duke theksuar më tej qëndrueshmërinë e automjetit.

Logoja dhe nënshkrimi i dritës në formë V janë nënvizuar në fund të grilës nga një shirit i zi me llak me cilësi të lartë, i projektuar me kujdes deri në detajet grafike: modeli chevron që fillon poshtë logos lëviz vertikalisht lart për t’u bërë paralel me tastet e pianos nënshkrimi i dritave të drejtimit të ditës.

Nën grilën, stili i ri i zonës së marrjes së ajrit zgjeron vizualisht pjesën e përparme të C5 Aircross dhe i jep një qëndrim më imponues në rrugë. Perdet e ajrit, të cilat janë bërë të hapura dhe funksionale, duket se janë të skalitura nga ajri dhe ndihmojnë në përmirësimin e aerodinamikës. Ngjyra e inserteve që zbukurojnë perdet e ajrit kontribuon në lëvizjen e automjetit në treg, me nuanca me shkëlqim ose margaritar si E zeza me shkëlqim dhe Kromi i errët. Marrja kryesore e ajrit në qendër bëhet gjithashtu më dinamike dhe elegante falë linjave të mprehta që i bëjnë jehonë stilit të hyrjeve qendrore të ajrit të C4 dhe C5 X.

Pllaka e rrëshqitjes në zonën e poshtme të parakolpit të përparmë e bën pjesën e përparme më dinamike dhe i jep një pamje më cilësore dhe prestigjioze. Fabrika është e disponueshme në dy materiale shumë të mirëfillta, në varësi të nivelit të përfundimit: me ngjyra të zeza me shkëlqim në përfundimet Live, Live Pack dhe Feel, dhe në Alumini me shkëlqim në përfundimet Feel Pack, Series C, Shine dhe Shine Pack.

NJË PROFILI MË DINAMIK, NJË FINSHKRIME TË RE VIZUALE NË PASME

Profili i ri vertikal dhe i strukturuar i hundës përforcon perceptimin e fuqisë dhe qëndrueshmërisë në shikim të parë. Ky përmirësim gjendet gjithashtu në pjesën e pasme në lentet e reja të strukturuara të fenerëve. C5 Aircross përmban një pozicion të veçantë, të shprehur përmes modelimit të tij të plotë dhe bujar, mbulesës së lartë dhe horizontale, si dhe një linje me xham 360° që vizaton një nënshkrim anësor të kromit C dhe përforcon efektin lundrues të çatisë. Atributet e një SUV të fuqishëm dhe qetësues shfaqen edhe në panelet anësore të tij muskulore: hapësira e tokës prej 230 mm, rrota të mëdha me diametër 720 mm, mbrojtje 360° duke përfshirë Airbump® dhe harqet e rrotave, shufrat dalluese të çatisë dhe pozicioni dominues i drejtimit.

3-1024x683

Përveç kësaj, disa elementë të stilit të ri në panelet anësore rrisin elegancën dhe modernitetin e tij, si rrotat e reja të aliazhit PULSAR të prera në diamant 18” me një dizajn aerodinamik shumë grafik dhe një lojë delikate ngjyrash dhe materialesh midis aluminit dhe të zezës me shkëlqim; ngjyra e re e zezë me shkëlqim të guaskës së pasqyrës së pamjes së pasme, standarde në të gjithë gamën, e cila rrit elegancën dhe cilësinë e perceptuar; shufrat funksionale të çatisë me shkëlqim të zi me një futje të re të zezë mat; dizajni i ri për paketat e ngjyrave Airbump®, duke i bërë jehonë ngjyrave prestigjioze të pjesëve të përparme.

Plotësisht në përputhje me pjesën e përparme të automjetit, C5 Aircross ka një nënshkrim të ri të dritës LED tre-dimensionale në pjesën e pasme. Pa ndryshuar madhësinë, njësia e llambës tani është e pajisur me xhami të errët dhe të strukturuar, duke theksuar tre modulet e ndriçimit LED që përbëjnë nënshkrimin e dritës. Elementët grafikë theksojnë elegancën dhe qëndrueshmërinë me nënshkrimin e dritës së përparme. Ashtu si në pjesën e përparme, dizajni delikat i tastit të pianos përforcon efektin e thellë 3D të nënshkrimit të dritës.

PERSONALIZIM MË ELEGANT DHE DINAMIK

Për të përmbushur më mirë pritshmëritë e klientëve në segmentin C-SUV, New C5 Aircross mbështetet në personalizimin elegant për të përmirësuar ndjeshëm tregun e lëvizjes së automjetit.

C5 Aircross miraton një ngjyrë të re trupi Eclipse Blue, një blu shumë e thellë dhe elegante e cila ndryshon nga blu e errët në të zezë në varësi të dritës së jashtme. Gama tani është ngushtuar rreth ngjyrave prestigjioze dhe të preferuara të trupit të klientëve: e bardhë polare, e bardhë perlash, e zezë Perla Nera, gri platinum, gri çeliku dhe ngjyra e re e quajtur Eclipse Blue.

4-1024x512

 

Ngjyrat e reja të Paketave të Ngjyrave funksionojnë në hyrjet e ajrit të përparmë dhe në Airbump®. Katër paketa të reja ngjyrash, të cilat lejojnë C5 Aircross të pohojë karakterin e tij SUV dhe elegancën e tij: E zezë me shkëlqim, Krom i errët, Bronz i anodizuar dhe Blu Energjike. Çatia e zezë dyngjyrëshe dhe shufrat e zeza të çatisë nga fundi Shine i shtojnë edhe më shumë sqimë automjetit

  1. NJË KABINË E PASAGJERËVE QË EVOLUON PËR TË JETË MË KOHOTË DHE E RAFINUAR

Pas lëvizjes për ta bërë pamjen e jashtme më të lartë, brendësia e C5 Aircross-it të Ri i është dhënë një ndryshim më dinamik dhe më i rafinuar, me përmirësime në hapësirë dhe rehati që janë të dukshme sapo të niseni. Pozicioni i lartë i drejtimit, cilësia e perceptuar e materialeve dhe ergonomia dhe praktika e ndërfaqeve e bëjnë atë një SUV modern dhe të dalluar.

EKRAN I RI 10” I NDJESHËM NE PREKJE

C5 Aircross merr një ekran të ri me prekje 10” që duket se noton në panel dhe zhyt shoferin dhe pasagjerët në një ndarje më moderne pasagjerësh. Ky ekran i ri, më i madh përmirëson ergonominë duke ofruar kontrolle të klimës me qasje të drejtpërdrejtë dhe një lexim më të lartë që ju lejon të mbani sytë nga rruga. Ventilimet tani janë të vendosura poshtë ekranit dhe janë modernizuar me një dizajn të ri të mprehtë, horizontal. Ekrani i ri me prekje 10” do të vendoset në versionet me benzinë dhe naftë me navigim, dhe nga versioni Feel për hibride.

Përveç kësaj, ekrani dixhital 12” 3 plotësisht i personalizueshëm ofron të gjitha informacionet thelbësore dhe të personalizueshme drejtpërdrejt në vijën e syve të shoferit: raportin e hartës së navigimit, informacionin mbi sistemet aktive të ndihmës së shoferit, informacionin mbi statusin e funksionimit të motorit hibrid, etj. – duke siguruar që sytë e shoferit të qëndrojnë në rrugë për ngarje plotësisht të sigurt.

ULËSET E REJA CITROËN ADVANCED COMFORT®

C5 Aircross është i pajisur me gjeneratën e re të sediljeve Citroën Advanced Comfort® tashmë të pranishme në C4 dhe C5 X. E bërë nga shkumë me densitet të lartë në thelbin e sediljes, një shtresë shkumë shtesë 15 mm dhe një ndërtim specifik, Citroën Advanced Comfort Sediljet ® ofrojnë më të mirën për sa i përket rehatisë vizuale, komoditetit të ndenjëseve dhe komoditetit të drejtimit, dhe për një kohë të gjatë falë një lloji të veçantë shkume që i reziston rënies me kalimin e kohës. Për të përmirësuar më tej komoditetin e shoferit dhe pasagjerit të përparmë, sediljet e përparme jane me ngrohje dhe me sistemin me masazhës.

Për më tepër, ngjyrat dhe materialet janë rafinuar, me një zgjedhje të materialeve premium për të nxjerrë në pah komoditetin dhe cilësinë më të lartë. Sediljet veshin një pëlhurë të re të strukturuar dhe bashkëkohore për versionet e rangut të mesëm, një Alcantara të re me prekje të butë në nivelin Shine, si dhe një opsion të ri prej lëkure me vrima të nivelit të lartë. Mbështetësit e krahëve dhe tastiera qendrore janë bërë nga një pëlhurë e re me efekt lëkure të zezë dhe pulti, nga një insert i ri me efekt lëkure të zezë të strukturuar..

Ambienti i modernizuar i nivelit fillestar dhe katër ambientet e reja Advanced Comfort krijojnë një atmosferë më elegante, dinamike dhe cilësore. Qepja e re blu dekoron sediljet, panelet e dyerve dhe dërrasën në të gjitha ambientet në një mënyrë shumë koherente dhe elegante. Ambienti Wild Black zëvendëson ambientin Wild Grey, me një pëlhurë të re të strukturuar të zezë flamine të përzier me një pëlhurë të re me efekt lëkure gri dhe qepje blu. Ambienti Urban Black kombinon një të zezë të re Alcantara dhe një pëlhurë të zezë me efekt lëkure. Ambienti Metropolitan Black zëvendëson Metropolitan Grey aktual me një lëkurë të re me kokrriza të zezë dhe pëlhurë të re gri me efekt lëkure. Më në fund, ambienti Hype Black është rifreskuar për të dekoruar përfundimet e nivelit të lartë me një përzierje delikate midis lëkurës së re të shpuar Paloma dhe lëkurës Blue Nappa.

5-1024x509

KONSOLA E RE QENDRORE

Konsola qendrore, e lartë dhe e madhe, është modernizuar me një pëlhurë të zezë me efekt lëkure, të përmirësuar nga linjat e dizajnit të kromit, të cilat nënvizojnë, në kutitë e marsheve automatike, një plan urbanistik më ergonomik të kontrolleve: një pajisje e re, elegante dhe e teknologjisë së lartë e-Toggle përzgjedhës, një buton i ri për zgjedhjen e modalitetit të drejtimit që përfshin funksionin Grip Control dhe, në versionet plug-in-hibrid, një zgjedhje intuitive të modalitetit të drejtimit (Elektrik, Hibrid ose Sport). Konsola qendrore integron gjithashtu një shteg të madh ruajtjeje që rigrupon lidhjen me 2 porte USB dhe një karikues me valë.

 

ENDE ËSHTË NJË KONTROLLI PËR QETËSIN E MENDJES NË BORD

 

Elementet dalluese të komoditetit në bord

Si një përfaqësues i shquar i pjesës së rehatisë së ADN-së së Citroën-it, New C5 Aircross ruan karakteristika që e bëjnë atë të dallohet në segmentin e tij, duke kontribuar në një përvojë të përgjithshme të fokusuar në mirëqenien dhe lehtësinë e përdorimit.

Pezullimi Progressive Hydraulic Cushions®, ekskluziv për Citroën, rrit thithjen e defekteve në rrugë dhe siguron që pasagjerët të udhëtojnë në rehati absolute, me një efekt të vërtetë “qilim fluturues”.

I vetmi SUV në segment që ofron tre sedilje të pasme individuale rrëshqitëse, të pjerrëta dhe të anulueshme, duke ju lejuar të shijoni modularitetin e nivelit të transportuesit në një SUV të vërtetë. Vëllimi i bagazhit është një rekord për segmentin: nga 580 L në 720 L në versionet me benzinë dhe naftë dhe nga 460 L në 600 L për versionin hibrid..

Finally, special attention has been paid to the acoustic characteristics with the option of benefiting from acoustic laminated front windows which amplify the cocoon effect within the car.

PLUG-IN HYBRID: EKSPERIENCA PËRFUNDIMTARE E KOMODITETIT

Oferta e një motori hibrid plug-in për versionet e rangut të mesëm përmirëson më tej mirëqenien në bord, falë përfitimeve të drejtimit elektrik për udhëtimet e përditshme deri në 55 km dhe diapazonit të pakufizuar të drejtimit për udhëtime të gjata duke përdorur motorin me benzinë.

Motorizimi plug-in-hibrid lejon një vozitje në heshtje dhe mungesë dridhjesh në modalitetin elektrik deri në 135 km/h, ofron një disponueshmëri të menjëhershme prej 320 Nm çift rrotullues, duke siguruar rehati të përhershme të përdoruesit duke garantuar ngritje dinamike në çdo kohë. Me emetime zero CO2, ai jep lirinë për të hyrë në zonat urbane ku automjetet me benzinë dhe naftë janë të ndaluara.

Përdoruesit e C5 Aircross Plug-In Hybrid përfitojnë gjithashtu nga një sërë shërbimesh për të lehtësuar karikimin: me menaxhim ose drejtpërdrejt në automjet ose nga smartfoni i tyre, si dhe mundësinë e programimit të kohës së karikimit. Karikimi është i shpejtë, me një karikim të plotë të përfunduar në më pak se dy orë në një Wall-box.

6-1024x512

NJË NGASJE E QETË FALË TEKNOLOGJIVE NË BORD

C5 Aircross ofron një gamë të gjerë teknologjish të gjeneratës së fundit për të përmirësuar komoditetin dhe sigurinë e pasagjerëve çdo ditë. Drejtuesit e rinj C5 Aircross përfitojnë nga 20 sisteme standarde të asistencës për shoferin në segmentin kompakt SUV. Këto përfshijnë Autostradën Draver Assist, një sistem drejtimi autonom të nivelit 2, duke kombinuar “Cruise Control Adaptive” me një funksion “Stop & Go” dhe sistemin Active Lane Departure Warning, ndërsa ofron një ndjenjë të përmirësuar sigurie falë mbështetjes së përhershme të ndihmës për shoferin..

 

KARAKTERISTIKAT TEKNIKE:

Gjatësia: 4500 mm

Gjerësia: 1840 mm

Lartësia: 1670 (me shufra çatie)

Baza e rrotave: 2730 mm

Hapësira nga toka: 230 mm

Madhësia e rrotës: 720 mm

Vëllimi i bagazhit (motrat me benzinë dhe naftë): 580 L deri në 720 L dhe deri në 1,630 L me sedilje të palosura

Vëllimi i bagazhit (motori hibrid): 460 L deri në 600 L