Eko-voozitja

Légende ci-dessous
Eko-voozitja

Kontrolloni konsumin tuaj të karburantit

01_Maîtrisez-votre-conso-de-carburant

Citroën harton automjetet e tyre duke përfituar më së shumti nga impakti i tyre në mjedisin tonë.Udhëzimi i konsumit të karburantit është një nga hapat themelor.Mjetri që keni blerë (ose ka për qëllim të blini) ka përparimet e fundit në këtë fushë.

Në këtë seksion do të gjeni këshilla dhe zakone të duhura që duhet të miratoni dhe të cilat do t’ju ndihmojnë të kontrolloni konsumin tuaj të karburantit. Këto udhëzime të thjeshta i referohen përdorimit dhe mirëmbajtjes së automjetit tuaj si dhe mënyrës së drejtimit më të përgjegjshëm për ekonominë e karburantit: deri në 15%.

Lexoni këto pak hapa me kujdes për të paguar më pak në pompat. Kemi klasifikuar këshilla për kursimet mesatare që mund të arrini në përdorimin tuaj afatgjatë.

Gjithmonë zgjidhni shpejtësinë e duhur

02_Soyez-toujours-sur-le-bon-rapport-de-vitesse

Drejtimi me një kuti të shpejtësisë në nivelin e duhur të transmetimit është një mënyrë e lehtë për të zvogëluar konsumin e karburantit. Megjithëse bllokimi i trafikut dhe siguria ndonjëherë kërkojnë ngarje në të njëjtën shpejtësi, shpesh është e mundur të ngasin një shpejtësi më të vogël të motorit.

Nëse keni një pikëllim dore, mos e supozoni se po përdorni normën më të lartë të transferimit. Nëse automjeti juaj është i pajisur me një ekran gradient, përdorni sa herë që ju pëlqen. Motori që ecën me një numër më të vogël rpm konsumon më pak, edhe pse ndonjëherë ju duket se nevojitet më shumë energji për të përzënë makinën.

Kutia e shpejtësisë automatike ose automatike ka një funksion automatik që rregullon ndryshimin e mënyrës së vozitjes. Merrni sa më shumë nga kjo dhe nxitni bukur. Nëse përdorni pedale të përshpejtuar në mënyrë të moderuar, funksioni automatik do të reduktojë konsumin e karburantit duke zgjedhur shkallën më të përshtatshme.

Në 50 km / h, ngasja në vendin e 5-të në vend të marsheve 3 lejon kursim të karburantit prej 20 deri 25%. Kjo është një mënyrë e mirë për të kursyer karburant, duke fituar edhe rehati akustike. Kur ndaloni automjetin tuaj (p.sh. në një semafor në kryqëzim), mos e mbani automjetin me shpejtësinë e parë. Vendoseni saldatorin në pozitë neutrale. Në këtë mënyrë, ju nuk do të humbni tufën tuaj kot. Nëse automjeti juaj ka një Stop & Start” funksion, motori do të mbyllet automatikisht, gjë që redukton ndjeshëm konsumin e karburantit në zonën e ngasjes së qytetit.

Ecni me shpejtësi të moderuar dhe të moderua

03_Roulez-sans-agressivité...

Përshpejtimi dhe frenimi i vazhdueshëm, i karakterizuar nga ngasja me  nervoz ose agresiv, rritë në mënyrë të panevojshme konsumin tuaj të karburantit. Aderimi me automjetin që po shkon përpara do të ngarkojë edhe motorin tuaj dhe frenat tuaja, veçanërisht në drejtimin e qytetit. Ngarkimi i shpejtë rrit ndjeshëm konsumin e karburantit.

Sa më shumë që vozitni me shpejtësi të moderuar  mbani distancën nga automjetet para jush. Nëse automjeti juaj ka rregullator ose limitues të shpejtësisë, përdorni atë sa herë që mundeni për të vozitur me një shpejtësi konstante.

Mos frenoni në momentin e fundit, por përdorni sa më shpesh të jetë e mundur frenimi nga motori (reduktimi natyral i shpejtësisë arrihet kur tërësisht e hiqni këmbën nga gazi – atëherë konsumi i karburantit është zero) dhe ngadalësohet më herët. Për të parashikuar më mirë trafikun, shikoni përpara. Për shembull, përshtatni shpejtësinë dhe ngadalësoni më herët, në mënyrë që të mos ndaleni në maksimum në semaforët e trafikut. Vozitje  me shpejtësi të mesme për të konsumuar më pak karburant. Shkurtimisht, përzini lehtë dhe kështu mund të kurseni para.

Mos mbingarkoni makinën tuaj

04_Roulez-sans-surcharger...

Ajo që e bën makinën tuaj më të vështirë, motori është i ngarkuar dhe konsumi i karburantit po rritet.

Shmangni transportimin e sendeve të panevojshme, veçanërisht ato që janë të rënda. Nëse është e mundur, mbushni sa më shumë brenda automjetit të jetë e mundur. Vendosja e ngarkesës në çati negativisht ndikon në aerodinamikën e automjetit.

Përdorni trungun e çatisë vetëm kur kjo është e nevojshme. Hiqeni sa më shpejt që nuk keni më nevojë.

 

Kontrolloni presionin e rregullt në gomat tuaja

05_Vérifiez-régulièrement...

Kur presionin e gomave është i pamjaftueshëm, rezistenca kodrina është më i lartë se zakonisht. Motori është ngarkuar gjithashtu, e cila rrit konsumin e karburantit. Tire me presion të pamjaftueshme më shumë nxehet, redukton aftësinë e mbajtjes në rrugë dhe gjithashtu mund të jetë dëmtuar në qoftë se një pushim ndodh. Sistemi për zbulimin e presionit të gomave, të cilat automjetet tona kanë gjithnjë e më shumë, ndihmon shumë, por nuk ka nevojë të ndryshojë kontrollin e rregullt.

Ndryshimet në temperaturë të ndryshuar presionin e gomave: për shembull, presioni ul kur temperatura zvogëlohet (kalimin e dimrit). Kontrolloni rregullisht presionin mbi gomën tuaj, sidomos kur ka një rënie të ndjeshme të temperaturës, por edhe kur rëndon ngarkesa e automjetit tuaj. Për arsye sigurie, i kushtoni vëmendje nivelit të presionit të rekomanduar nga prodhuesi dhe të aplikoni në goma të ftohta.

Përdorimi i gomave dimërore” rrit ndjeshëm rezistencën e rrotullimit gjatë drejtimin në substrate të thata. Ata ju sigurojnë siguri kur nevojiten kushtet e këqija të motit, por është e nevojshme që të shpëtohet sapo të lejohen kushtet.

Dobro planirajte putovanja

06_Bien-préparer-ses-déplacements

Konsumi i karburantit rritet në rradhë ose në udhëtime të shpeshta të shkurtra. Një bllokim trafiku ndikon në sjelljen nervore që manifestohet përmes përshpejtimit dhe frenimit të përsëritshëm, i cili në mënyrë të panevojshme rrit konsumin e karburantit.

Planifikoni dhe kombinoni udhëtimet tuaja në maksimum të kursyer. Sa më shumë ju shmangni turmat dhe kohën e trafikut më të dendur. Zgjidhni rrugën më të mirë për të vozitur i qetë, për të zvogëluar shpejtësinë dhe frenimin, si dhe numrin e kilometrave të udhëtimit.

Nëse ju bllokoheni në një turmë, përkohësisht fike motorin . Kur ndaloni të blini diçka me shpejtësi (bukë, gazeta, etj.), Lini që motori juaj të mbyllet të bëhet refleks. Kjo redukton konsumin e karburantit, si dhe emetimin e gazrave të shkarkimit.

 

Ngasja e motorit

07_Roulez-pour-chauffer-votre...

Kur automjeti juaj është më i ftohtë, nevojitet më shumë energji për të shkuar. Gjatë udhëtimeve të shkurtra të dimrit, automjeti juaj mund të derdhet deri në 50% më shumë karburant. Kur nisni motorin, mos qëndroni deri sa të jetë e nxehtë. Automjeti juaj do të përkeqësohet gjatë makinës.

 

 

VOZITNI ME GJAMA TE MBYLLUR

08_Roulez-les-vitres-closes...

Kur vozitni më shpejt se 50 km / h me një çati ose dritare të hapur, rezistenca aerodinamike rritet ndjeshëm. E njëjta gjë është rasti me kabrio me një çati të hapur.

Ju ruani karburantin nëse mbyllni dritaret kur vozitni shpejt. Jepni përparësi sistemit të ventilimit për të rifreskuar kabinën e automjetit tuaj. Ajër të kondicionuar është më efikas se sa shpejtësia më e lartë.

MENAXHONI HARGJUESIT E RRYMES

09_Gérez-les-consommateur-de-...

Të gjitha sistemet elektrike që janë në dispozicion në automjetin tuaj janë të mundësuar nga një motor elektrik. Rrjedhimisht, sa më shumë që përdorni energjinë, aq më shumë konsumoni lëndë djegëse.

Në përgjithësi, bëhuni të arsyeshëm: mos i përdorni në mënyrë të panevojshme pajisjet elektrike. Funksionet për vende të nxehta, për shkrirjen e xhamit të pasmë ose për ventilim duhet të çaktivizohen ose të përshtaten me vlerat më të ulëta që plotësojnë nevojat tuaja.

Ajëri i kondicionuar tërheq fuqinë e motorit. Në rast të ngrohjes së lartë, nëse mbani një temperaturë të ulët, konsumi i karburantit mund të rritet me 25%. Përdorni në mënyrë të mençur kondicionerin, dhe nëse keni një model automatik, sigurohuni që mos të zgjidhni një temperaturë të tejtremuar ose temperaturë shumë më të ndryshme nga temperatura e jashtme (jo më shumë se 4-5 ° C). Jo vetëm që do të ruani karburantin, por gjithashtu do të shmangni “goditjen e nxehtësisë” kur hyni ose daljeni nga automjeti.

Ruani rregullisht automjetin tuaj

10_Entretenez-régulièrement-votre-véhicule

Nëse pjesët (motor,marshi, ajër të kondicionuar, goma …) janë në gjendje të keqe, automjeti juaj nuk do të funksionojë në mënyrë optimale dhe konsumi i karburantit do të rritet.

Ju nuk mund të mbani performancën më të mirë nëse automjeti juaj nuk mirëmbahet rregullisht nga serviser profesional. Sigurohuni që pjesët dhe materialet e konsumueshme (vaji, filtri i ajrit, gomat …) të garantuara, rekomanduar dhe testuar Citroën. Çdo pjesë e automjetit tuaj korrespondon me një sërë specifikash.

Për shembull, vaji i motorit ofron lubrifikim, por kontribuon në efikasitetin e motorit. E njëjta gjë vlen edhe për shumicën e pjesëve në automjetin tuaj. Një kondicioner i keq sjell ndjeshëm rritjen e konsumit tuaj të karburantit. Ju do të jeni fitimprurës nëse mbani automjetin tuaj në gjendje të përsosur sepse do të kushtojë më pak, do të jetë më i besueshëm dhe do t’ju kushtojë më shumë në rishitje.

Zhvilloni një automjet për të pushuar

11_Bien-roder-pour-bien-rouler

Makina që blini është e re. Duhet një periudhë e shkurtër për të arritur maksimumin e efikasitetit.

Konsumi i karburantit do të jetë optimal kur automjeti juaj është ndërmjet 3000 dhe 5000 kilometra.

Në pak fjalë, përdorni makinën tuaj në një mënyrë të arsyeshme për të marrë maksimumin nga ajo dhe për të kursyer para.