Identiteti

TEKNOLOGJIA KREATIVE

01_histoire_identite_creativetechnologie_capture

Në njohjen e të arriturave të së kaluarës, Citroën më 5 shkurt 2009, në ditëlindjen e themeluesit të saj, zbuloi një firmë të re të markës: Creative Technology. Teknologjia kreative është forca lëvizëse e Citroën dhe reflekton të gjitha mjetet e shprehjes, si dhe territorin natyror dhe legjitim të markës në sytë e publikut.
Kreativiteti ishte ngulitur në ADN Citroën. Teknologjia është investimi kryesorë për prodhuesit e automjeteve. Teknologjia kreative do të thotë të shkosh përtej aftësive teknike dhe shkencore. Kjo do të thotë gjetjen e zgjidhjeve të sakta dhe të papritura … për automjete të reja dhe shërbime të reja.
Teknologjia kreative është më shumë se një mbishkrim, është premtimi i Citroën.

ANDRE SITROEN (ANDRÉ CITROËN)

02_histoire_identite_andrecitroen_capture

Andre Sitroen (André Citroën) ka lindur më 5 shkurt 1878 dhe konsiderohet si një nga figurat më të rëndësishme në industrinë e automjeteve. Edhe pse ai jetonte në Paris, ai udhëtoi për në Shtetet e Bashkuara dhe kishte ambicie të mëdha për kompaninë e tij. Talenti i tij mund të shpjegohet me aftësinë e tij për të parë larg në të ardhmen.
Ai ishte vetëm 24 vjeç kur themeloi kompaninë e tij të parë, Citroën Gear Factory, i cili pas Luftës së Parë Botërore u shndërrua në një fabrikë për prodhimin e automjeteve. Fabrika e tij është bërë një model për produktivitetin falë metodave të Fordit të sjella nga Shtetet e Bashkuara. Ambicia e André Citroën ishte të bënte makina të përballueshme, objekte të përditshme.
Ai vdiq më 3 korrik 1935. Larg nga harresa: talenti dhe guximi i tij e lanë shenjën e tyre deri më sot.

LOGO ME SHERVON TË DYFISHT

03_histoire_identite_logo_capture

Në vitin 1900, kur udhëtoi për në Poloni, Andre Sitroen (André Citroën) zbuloi metodën për të bërë ingranazhet në formën e brirëve dhe në atë teknologji ai pa një mënyrë për të filluar karrierën e tij industriale. Ai vendosi të blejë një licencë për këtë proces prodhimi dhe të ngrejë fabrikën e tij të parë.
Në vitin 1919, kur filloi prodhimi i automjetit, ai do të zgjidhet shovronin e dyfishtë për emblemën. Logoja ndryshoi me kalimin e kohës, por mban ngjyrën e saj të verdhë blu deri në vitin 1980 dhe pastaj bëhet e bardhë në një sfond të kuq për një vështrim më dinamik.
Që nga viti 2009, shevronët janë liruar nga korniza e tyre dhe paraqiten në tre dimensione. Ata arritën lehtësim, dhe ata morën forcë dhe çështje.