19_19 CONCEPT

Légende ci-dessous
19_19 CONCEPT

19_19 Koncepti, ë-konfort mënyra e udhëtimit

BORN CITROËN

Pas konceptit të Ami One, një makinë konceptuale elektrike për lundrimin e qytetit, Citroën, për të festuar 100 vjetorin e saj, është Koncepti 19_19, një koncept tjetër elektrik që shpreh vizionin e tij të lëvizshmërisë në rrugë të hapur. 19_19 Koncepti është një model i teknologjisë së lartë me dizajn të pabesueshëm të frymëzuar nga aviacioni. Ai solli rehati në kufijtë e saj, duke përfaqësuar dhomën e duhur të jetesës në rrota, e cila është në mbështetje të zgjuar dhe që krijon ndjenjën se po e tejkaloni rrugën. Inovative dhe futuriste, ajo ofron një autonomi prej 800 km, aftësi autonome lëvizëse të nivelit të katërt dhe një asistent personal që komunikon me pasagjerët.

I Lindur si Citroën

Kapsul transparente

Capsule_CL.19.021.007_308X176

Për shkak të trupit të tij plotësisht transparent, Koncepti 19_19 duket si një tullumbace transparente. Ai impresionon me familjen e timonit dhe këmbët shumë të shkurtra.

Kabina shumë e rrumbullakët fillon bazën e krahut të ajrit në të dyja anët, duke krijuar përshtypjen e qëndrueshmërisë dhe gjerësisë.

Përpara, pleksi është në të zezë dhe në pjesën e prapme të ngjyrës së kaltër, e cila ngjan me ngjyrën kaltër të Rosalie të vogël, një trashëgimi e markës. Në pjesën e përparme, udhëtarët mund të shohin dhe të shihen, ndërsa pjesa e pasme ka një film mikro-formë që mbron privatësinë e tyre

Pjesa e parme futuristike

FaceAV_CL.19.021.005_308X176

Koncepti i dizajnit 19_19 është aerodinamik. Pjesa e përparme integron mbulesën e dyfishtë motorike, të ulët dhe të sipërm. Mbulesa e sipërme shtrihet shumë lart mbi krahët, duke shërbyer si pendë dhe si mbajtës për nënshkrimin e plotë LED të ndezur, me logon dhe logon e Origjinës. Kabina dhe teknologjia janë të dukshme. Struktura e pezullimit, rrotat dhe brenda krahut janë zbukuruar me brinjë që i ngjajnë shearës.

Pjesa e pasme teknologjike

FaceAR_CL.19.021.004_308X176

Zadnji deo je ponovljeni prednji deo: balon vrata prtljažnika, aerodinamični donji deo, svetlosni potpis, sa dve linije u Y, u koje su ugrađeni ševroni i koje prave spojler. Dva LIDAR-a (sistemi za lasersko skeniranje) se nalaze na zadnjem delu krova. Podvozje je dizajnirano poput skejtborda, otkrivajući baterije i sve tehničke elemente. Ukrašen je sa tri plave, bele i crvene linije.

Rotat XXL

Roues_CL.19.023.004_308X176

Koncepti 19_19 duket sikur është ulur në rrota XXL (diametri: 930 mm dhe goma 255/30 R30), të cilat janë projektuar me Good Year. Gomat dhe aliazhet duken sikur përbëjnë një tërësi, goma shtrihet mbi rrota, duke kontribuar kështu në rehati akustike.

Krahët, të ndara nga trupi dhe të integruara në rrota, ngjajnë me rrota krejtësisht të pavarura: duket se kabinën u vendosën në 4 sfera, të cilat janë të ndara nga rruga.

Pjesa qendrore e timonit nuk lëviz dhe tregon logon e Citroën Origins, ndërsa koncepti 19_19 lëviz.

BORN COMFORT*

Dhomen e ndenjes ne rrota

Salon_CL.19.021.009_308X176

Koncepti i 19_19 ofron një univers unik për çdo udhëtar. Ulësja e shoferit ofron kontrolle intuitive, head-up display me informacione lëvizëse, vende shumë të rehatshme dhe altoparlantë në kufizimet e kokës. Pasagjeri ka një vend më të gjatë me një legroom të motorizuar dhe vende të pasme që janë konceptuar si një divan. Çdo pasagjer ka një zonë të vet personale, me përmbajtje të personalizuar të dërguar direkt tek ai.

Në pjesën e poshtme, paneli maksimal instrumental i thjeshtuar ka një pjesë qelqi që mund të konvertohet në një ekran filmash. Rrota e drejtimit është lundrues, duket si një mermer dhe, në mes, ka një ekran që lëviz të gjitha gjeneratat e logos së Citroënit.

Dyert janë kthyer prapa dhe lejojnë hyrjen optimale për të gjithë pasagjerët, sepse nuk ka shtylla B.

Ndjeni sikur jeni duke fluturuar gjatë rrugës

Survoler_CL.19.021.006_308X176

19_19 Koncepti ka amortizer të zgjuar, pilot aktiv inteligjent me një sistem anti-roll, anti-list, përveç amortizimit me “Progressive Hydraulic Cushions®”. Jolts dhe ndërprerjet e jashtme janë eliminuar për këtë arsye.

Rrotat dhe gomat gjithashtu kontribuojnë në komoditetin e pezullimit. Teknologjia IntelliGrip, sistemi i sensorëve të zgjuar, lejon konceptin 19_19 të përcaktojë mënyrën optimale të vozitjes, e cila ndikon në shpejtësinë, frenimin, mbajtjen e rrugëve dhe stabilitetin.

BORN FUTURE*

100% electric and autonomous

Autonome_CL.19.022.003_308X176

800 km of autonomy Koncepti 19_19 është 100% elektrik. Ajo gjeneron 0-100 km për 5 s, dhe një shpejtësi maksimale prej 200 km / h. Ajo ka një mbushës shumë të shpejtë të induksionit që lejon që të mbulojë 600 km të fushës  në vetëm 20′ minuta pa mbushje me kabllo.

 

Një ngasje autonome

800km_CL.19.022.001_308X176

19_19 Koncepti mund të menaxhojë makinën automatikisht. Mund të delegohen disa faza lëvizëse, të tilla si autostrada ose bllokimi i trafikut. Për kënaqësinë e vozitjes ose në situata më komplekse, si ngarje në qendrat e qytetit të zënë, shoferi mund të marrë mbi vete timonin në çdo kohë.

Një Asistent Personal intuitive dhe proaktive

Assistant_CL.19.023.008_308X176

Ndihmësi personal vjen në formën e një cilindri në pult. Pajisur me inteligjencën artificiale, ai merr ndërveprime me automjetin dhe pasagjerët. Kur shoferi është duke vozitur, ajo mbetet aktive, por nuk merr përsipër. Në modalitetin e shoferit, drejtuesi dhe njësia e pedalit tërhiqen dhe Asistenti Personal vendoset mbi pult, duke liruar sipërfaqen e projektorit për shoferin.

Ndihmësi personal është i pajisur me njohje me zë me fjalën e natyrshme, e zhvilluar nga SoundHound Inc., fillimi i luginës së silikonit.