KONCEPTI I EKSPERIENCËS CITROËN

Légende ci-dessous
KONCEPTI I EKSPERIENCËS CITROËN

Ekskluzivisht zbuluar një muaj para fillimit të sallonit të shenjtë në Paris, Citroën KONCEPTI EKSPERIENCË paraqet nevojën për të përmbushur vullnetin e tij “Jeni të ndryshëm, të ndiheni mirë” në segmentin e madhësisë së limuzinës. Kjo dukje, e cila dallon në shikim të parë, kjo makinë e re e konceptuar shkatërron kodet dhe thekson përparësitë e programit «Citroën Advanced Comfort®».

Hatchback limuzinë me  gjatësi prej 4,85m, KONCEPTI I KONTROLLIT thekson veturën e Citroën-it, në segmentin e automjetev luksuze, plotëson vullnetin e tij “Jini të ndryshëm, të ndiheni mirë”. Kjo më së shumti realizim, i krijuar mbi bazat e inteligjencës dhe historisë brenda, dallon nga komoditeti, i cili është karakteristikë e drejtë e Citroënit. KONCEPTI CXPERIENCE është produkti më i ri i programit «Citroën Advanced Comfort®», i cili është i dizajnuar që udhëtarët të ofrojnë kënaqësi dhe komoditet. Ky program është në përputhje me dizajnin, teknikën dhe zhvillimin teknologjik të modelit të ri Brenda dhe reflekton dëshirat e konsumatorëve, të cilët vazhdimisht ndryshojnë dhe zbatohen në të gjitha fazat e procesimit të dizajnit.

IDENTITET I VËRTETUAR

Në vetitë e tyre unike dhe të njohura, automjete koncept CXPERIENCE shqyrton rregullat e limuzinave luksoze, segmenti i cili është i afërt me brendin dhe historinë e tij. Automjete koncept CXPERIENCE është aerodinamik dhe nga dizajni i tij është parë se për të është menduar për çdo detaj, një linjë dhe vizuale janë të veçantë për brendin e Citroënit, kështu që lehtë të njihet dhe kujtohet.

Është krijuar në qendrën për dizajnimin në Velizisë (Vélizy) dhe paraqet një identitet estetik brenda. Pamja e jashtme e kësaj veture inovative është frymëzuar me teknologji të avancuar, një kabina të shenjtë në mobilje dhe udhëtime.

Me proporcione impozante (gjatësia: 4,85 m, gjerësia: 2 m), kati i ulët (lartësia: 1,37 m) dhe shkurtimet e shkurtra (3 m në mes të rrugës), CONCEPT CXPERIENCE bashkon qëndrim dhe formë fluide me një dizajn rrotash nga alumini prej 22 .

Pjesën para përbëjnë linja të pastra, me një nënshkrim të thjeshtë, si një interpretim i ri i ndriçuar në dy nivele, të cilat janë identike të identitetit / brednit Citroën. Vërejtje të veçantë tërheqin dritat në formën e shkronjës V, të cilat ofrojnë një avantazh të avancuar teknologjik, dhe përbëjnë një gjerësi prej 3mm, ndër të cilat janë elegante të vendosura treguesit e drejtimit. Në fund të vitit, mbishkrim i ndritshëm i kompletuar me 3 drejtime LED svetla me të dyja anët.

Pamje e mrekullueshme lë edhe pjesa më e poshtme e automjeteve me xhama fuqishëm të ekspozuar, xhamë i pasëm konkavë dhe me spojler lëvizës në fund, gjithashtu, për një aerodinamikë më të mirë. Vetura e fundit 3D, të paraqitura në teknologjinë laserike, po ashtu janë në formë të shkronjës V. Treguesit e drejtimit, të vendosura në mes të llajsnes së hollë nga kromi e shkëlqyeshme, japin veturës CXPERIENCE CONCEPT pamje unike dhe teknologjik.

Në mesin e shumë karakteristikave të elementeve të dizajnit, të cilat i sjellin CXPERIENCE një pamje unike, mbërrijmë tek dera e pasme e cila shtrihet deri në majë të çatisë dhe hapen nën këndin prej 90 °, gjë që lehtëson hyrjen. Dera ofrojnë një pamje të mrekullueshme në një dhomë luksoze komodite në plan të parë dhe që bën thirrje për udhëtim.


BRENDËSIA E PUNUAR ME LINJA FLUIDE

Frymëzuar nga bota e arkitekturës, dizajnit të brendshëm dhe mobiljeve, kabina e makinave CONCEPT CXPERIENCE karakterizohet nga linja të pastra dhe moderne. Kabina është bërë me materiale të cilësisë më të lartë të limonit të verdhë, e cila është sinonim me freski dhe optimizëm.

Një pllakën për kërkim me dizjan vertikal është drejtuesi me një krah, që i ngjan historisë së një bredni. Dashuria ka një pamje tre-dimensionale në sajë të një profili tubular që shtrihet nga dera e pasme e majtë në atë të pasme të djathtë.

Vëmendje e veçantë i kushtohet hartimit të ulëses së veshur me pëlhurë të verdhë. Ashtu si tabela komanduese, anësoret e mbështetëseve  janë bërë prej nuancës së lahtë të arrave. Veshjet e dyerve janë nga materialet e cilësisë së lartë. Pëlhura e gjelbër, me një model gjeometrik, është në përputhje me ngjyrën e trupit dhe në kontrast me ambientin e brendshëm.  Dysheme e sheshtë prej penei veshur me një lëkurë të errët të një mostre të parregullt. Në këtë anë ka pregje të gjera krom të cilat nxjerrin në pah ngjyrat dhe materialet e përzgjedhura me kujdes.

Kohët e fundit, me rastin e konventës botërore për C3-in e re, e cila mblodhi së bashku më shumë se 2,000 përfaqësues të markave nga më shumë se 36 vende, Citroën ka provokuar një surprizë duke zbuluar mjetin konceptual CXPERIENCE, i cili do të paraqitet para publikut në Motor Show në Paris.