Citroën AMI ONE CONCEPT

Légende ci-dessous
Citroën AMI ONE CONCEPT

LINDUR CITROËN

Që nga viti 1919, historia e Citroën ka reflektuar gjithmonë me automjete jo konformiste dhe revolucionare që janë bërë ikona. Në Panairin e Gjenevës në 2019, Citroën po prezanton modelin e tij ndaj lëvizshmërisë urbane, të cilën synon të bëjë të arritshme për të gjithë.

Citroën Ami Një Koncept është marrë Citroën për lirinë në qytet: #LibertyElectriCityMobility! Ajo kombinon të gjitha avantazhet e teknologjisë 100% elektrike me një dizajn të guximshëm dhe të gjallë dhe lehtësi të plotë në përdorim , rehati dhe praktikë. I aksesueshëm pa licencë, Ami One Concept i përgjigjet të gjitha llojeve të përdorimit “à la carte”, nga mënyrat e qiradhënies .

Kështu, dhe si  në kohën e saj, 2 CV mundet, AMI ONE CONCEPT mishëron lirinë e lëvizjes për të gjithë dhe mban në të gjithë potencialin e një ikone urbane dhe popullore.

®UNIKE

Unique1-CL.18.051.004_308X176

AMI ONE CONCEPT krenohet me një trup me formë kubi  ultra-kompakt (2,50 m të gjatë, 1,50 m të gjerë dhe 1,50 m të lartë), duke dhënë një përshtypje të qëndrueshmërisë, gatishmërisë dhe manovrimit të jashtëzakonshëm. Bërë për qytetin, ajo është e shoqëruar edhe me mbrojtje në 4 anët e trupit. Markerët e stilit, këto Airbump® integrojnë ngjyra të veçanta Out Of The Blue.

 

 

Unique2_CL.18.051.007_308X176

Moderne, Ami One Concept miraton një parakolp ekspresiv të sublimuar nga një nënshkrimin elegant me shkëlqim në Y i cili kujton atë të konceptit CXperience. DRLs dhe treguesit japin një   finesë me strukturën e tyre lundruese. Ngjyra portokalli  dhe logoja 2D në qendër të sipërfaqes së zezë të llakuar nxisin shikimin e automjetit.

 

INTELIGJENTE

 

Ami One Concept përmban një dizajn inteligjent me pjesë simetrike, duke përfshirë dyert identike në të djathtë dhe të majtë me mekanizma hapje inverte (anësore të pasme në anën e shoferit) dhe të njëjtat përbërës në skajet e përparme dhe të pasme .

Gjithashtu ka dritat e prapme inverte të djathtë / të majtë, ndërsa katër pjesët që përbëjnë pasqyrat e pasme dhe dorezat e derës, përfshijnë drejtime të ndryshme të asemblimit.

Një tjetër tipar dallues është konfigurimi i hapur. Çatia me hapje manuale me ngjyrë  Grey antracit. Kapaku rrëshqet dhe del në një lëvizje të vetme.

PA LICENSE

SansPermis_CL.19.006.013_308X176 Ami One Concept ofron liri në përdorim dhe adreson konsumatorët urbanë me ose pa patentë shoferi. Është i arritshëm për të gjithë që nga mosha 16 vjeçare (14 në Francë). Citroën ka krijuar Ami One Concept si një alternativë për transportin publik dhe mjetet e tjera individuale të transportit (dy rrota).

 

 

100% ELECTRIKE

AMI One

Ami One Concept është 100% elektrike, për respektimin e mjedisit dhe uljen e kostos në përdorim. Ajo arrin një shpejtësi maksimale prej 45 km / h pa emetuar CO2. Ajo ka një autonomi prej 100 km, e përsosur për udhëtimet urbane. I lidhur në një stacion të karikimit publik ose Wallbox, Ami One Concept karikohet me lehtësi në dy orë nëpërmjet kabllit të tij elektrik.

I heshtur, Ami One Concept është gjithashtu i sigurt për mjedisin e jashtëm falë nënshkrimit të saj të veçantë. Sipas rregullores evropiane të paraqitur më 1 janar 2019, të gjitha automjetet elektrike duhet të lëshojnë një zë artificial për të paralajmëruar këmbësorët .

DIXHITALE

Digital_CL.19.006.012_308X176

Ami One Concept është një objekt i lidhur 100% në të cilin telefoni Smartphohne është  ndërlidhur me funksionin njeri-makinë. Konsumatorët kanë mundësi përdorimi të Ami One Concept duke përdorur telefonat e tyre smartphone.Dyert bllokoheN dhe zhbllokohet me anë të një kodi QR në dorezat e derës. Me celularin e ruajtur në zonën e tij të veçantë, mund të fillojë dialogu midis Ami One Concept dhe shoferit. Aplikacioni i përzgjedhur shfaqet në formën e flluskës, e projektuar në fushën e vizionit të shoferit . Shoferët mund të hyjnë në hapësirën e tyre personale dhe një sërë shërbimesh nëpërmjet smartfonit të tyre. Ami One Concept ka dy butona në timon: një komandë zanore për thirrjen e asistentit dhe një menu app-drop-down.

Në të djathtë të Drive POD, një cilindër strehon butonin e fillimit dhe selektorin automatik të shpejtësisë.

 

SHPENZIMA TE REJA

 

Ami Një Koncept është një objekt i lidhur që merr gjërat më tej duke propozuar mënyra të reja të konsumit. Me aplikacionin e përkushtuar, klientët mund të zgjedhin nga disa opsione të makinës  me qira me një portal të shërbimeve përkatëse (karikimi, kërkimi i hapësirës së parkimit, etj.). Kjo i plotëson të gjitha nevojat e udhëtimit të konsumatorëve duke iu përgjigjur llojeve të ndryshme të përdorimit (një përdorim ose jo). Me aplikacionin, klientët mund të gëzojnë Ami One Concept dhe të rregullojnë periudhën e përdorimit në çdo kohë, pa angazhim dhe gjithpërfshirëse.

Për të përmbushur nevojat e lëvizshmërisë së secilit person, ofertat për marjen e makinave  me qira përfshijnë qeranë për pesë minuta ose pesë orë (nëpërmjet Free2Move), pesë ditë (Citroën Rent & Smile), pesë muaj (afat gjatë) ).

PRAKTIKE

Pratique1_CL.18.051.012_308X176

Kabina është mjaft e gjerë dhee fuqishme për funksionalitetin. Sedilja e shoferit (në shina ) dhe sedilja e pasagjerit (fiksuar) janë vendosur asimetrikisht për hapësirë më të madhe dhe lehtësi lëvizjeje. Hapësirat e magazinimit janë të dizejnuara në mënyrë inteligjente, duke shfrytëzuar maksimalisht çdo cep të kabinës.

 

Pratique2_CL.18.051.010_308X176

Në krahun e pasagjerit, Ami One Concept ka një hapësirë magazinimi me madhësi për një valixhe të vogël. Në pjesën e pasme, një platformë që arrihet nëpërmjet palosjes së sediljes së pasagjerit mund të përdoret për bagazhet e rastit, krijuar posaçërisht për Ami One Concept nga Damien Beal.

KOMERCIALE

 

Komercialiteti projektuar për AMI ONE CONCEPT ndan të njëjtat premtime dhe ngjyra:
– # RUN: një thyerës i erës u zhvillua në partneritet me markën franceze, kthim në Alaska
– # LISTEN : një altoparlant portativ 5W Bluetooth
– # DRIVE: një mbajtëse celësash me të njëjtën formë dhe material si doreza e derës
– # PLUG: një kabllo karikimi e përshtatme me   iOS dhe Android
– # CARE: një  kasë smartphone  zhvilluar në partneritet me markë Bone
– # CHARGE: një miniaturë  origami e krijuar në partneritet me kompaninë franceze Litogami
– # PLAY: një metal 1:43  miniaturë