E-MEHARI X JEAN-CHARLES DE CASTELBAJAC

Légende ci-dessous
E-MEHARI X JEAN-CHARLES DE CASTELBAJAC

MEHARI FESTON 50 VITE NGA KRIJIMI I NJË ARTCAR ME JEAN-CHARLES OF CASTELBAJAC

50 vjet pas lansimit të Citroën Méhari dhe 2 vjet pas asaj të Citroën E-MEHARI, ky kabriolet 4 venësh i konvertueshëm 100% jokonformist elektrik mbetet simbol i guximit francez të automjeteve. Për këtë ditëlindje, Citroën i bën thirrje krijuesit Jean-Charles de Castelbajac për të hartuar një ekskluziv Art Car E-MEHARI, një manifestim i fuqishëm dhe kromatik, i vërtetë, i cili feston 50 vjetët e lirisë dhe 50 vjet të krijimit.

 

NJË TAKIM NDËRMJET DY SIMBOLEVE KREATIVE
Emblema e stilit të jeteses në Made in France

Maj 1968 shënon krijimin e Citroën Méhari dhe fillimet e Jean-Charles de Castelbajac. Maj 2018 bashkëpunimi mes dy talenteve të vendosura nën shenjën e revolucionit krijues simbolizon cili animon Citroën dhe artistin. Një takim i natyrshëm dhe i qartë: Citroën kultivon guximin dhe kreativitetin që nga viti 1919 dhe bën goditje një erë freski në peizazhin e automobilave. Jean-Charles de Castelbajac është një krijues inovativ, i cili parashikoi nga krijimet e tij dekompozicionimin midis arteve dhe modës.
Rencontre_CL-18.021.009_747X400

NGA E MEHARI NË E-MEHARI

Méhari në maj 1968: origjina e mitit
Ndërsa brezi i ri rreh gurin e shtrimit në kërkim të më shumë lirisë, Citroën zbulon më 11 maj 1968 një model të zbrazëtive para orës: Citroën Méhari. Thjeshtë, argëtuese dhe pa pretendime, kjo e konvertueshme me ngjyrat pop karakterizohet nga trupi i saj plastik, i ngjyrosur në masë, rezistent ndaj korrozionit dhe i lehtë i pastrueshëm. Pasuri të tjera: modulariteti i saj i madh në sajë të strukturës së saj të konvertueshme mbi rripin e saj të rastit, duke përfshirë edhe nivelin e xhamit i cili është i palosur në kapak, pasi korniza e tij është e lartë që i jep atij cilësitë e kontrollit pa precedent.
Citroën Méhari bëhet kështu një fenomen i vërtetë shoqëror gjatë viteve, edhe për një karrierë me kinemanë dhe praninë e saj në disa bastisje.Mehari_CL-18.021.007_747X400E-MEHARI NË 2015: saga vazhdon
Në dhjetor të vitit 2015, Citroën zbulon Citroën E-MEHARI: një 4 vendësh të konvertueshme 100% elektrik. Një “Ajo sepse”, emblemë e njerëzve në kërkim të diferencimit, i vëmendshëm me tendencat dhe mjedisin. Citroën E-MEHARI përkthen vullnetin e Citroënit për të propozuar automjete të ndryshme, teknologjike dhe përfaqësuese të krijimtarisë “franceze”. Parlamenti në fabrikën e Rennes, E-MEHARI është automjeti i parë elektronik i certifikuar “Origin Guaranteed France”.
Në janar të vitit 2018, Citroën E-MEHARI miraton një Hard Top (çati të ngurtë), për t’u bërë në konvertim elektrik me 4 vende 100% të aftë për të rrokullisur në të gjitha kohët, si dhe një brendësi e rikonceptuar për më shumë komoditet dhe modernitet. duke lehtësuar instalimin në pjesën e prapme dhe pajisjet e reja të sigurisë.

MEHARI_CL-18.021.003_747X400 (1)

 

MAI A RI EN 68… E-MEHARI EN 2018!

Un manifeste graphique et chromatique
Plus qu’un mythe, Citroën E-MEHARI est un modèle révolutionnaire, que Jean-Charles de Castelbajac définit par un jeu de couleurs, un jeu de rôles et un jeu de mots.

Son approche artistique est celle d’une Art car libre, comme un manifeste graphique à l’image d’une affiche de Mai 68, pour accompagner les voyageurs vers des horizons porteurs de projets et d’envie de changer le monde. Son travail chromatique délivre un message engageant : le rouge pour la passion, le jaune pour le rayonnement, le bleu comme l’électricité et l’écologie.

MAIARI_CL-18.021.014_747X400