Numéro 9

Filozofija

01_Philosophies

Numéro 9 paraqet një vizion të ri të automjeteve luksoze dhe mishëron thelbin e modelit DS. Ai është unik në stilin e tij të njohur të mbushur me imagjinatë, sofistikim dhe mbarim të jashtëzakonshëm.

Numéro 9 ofron ngasësve të saj një ndjenjë të pabesueshme të ngasjes dhe është projektuar për përdorim të përditshëm.

Me konceptin e saj të “frenimit të shtënave”, Numéro 9 dallon nga diversiteti dhe karizmi i saj.

 

Dizajni

02_Design

Numéro 9, me vëmendje të kushtuar për detajet më të vogla, mishëron trashëgiminë dhe elegancën e linjës DS në mënyrën më të bukur të mundshme. Mjeti, i projektuar në Paris, kryeqyteti i modës në kuptimin e tij më të famshëm dhe universal, hap një kapitull të ri në hartimin e linjës DS.
Numéro 9 gjithashtu ofron një “çati lundruese”, e cila është theksuar nga mbishkrimiprej kromit me logon DS të endur diskrete dhe dritare anësore që u bashkuan me xhamin e pasmë.

Duke zgjedhur ngjyrat dhe materialet e tij, Numéro 9 merr një vështrim misterioz dhe të sofistikuar. Trupi i tij i zi me hije vjollce diskrete, të quajtur ‘pëshpëritje’, përshtatet në mënyrë të përkryer me detajet ‘kaliforniane’ të ngjyrës së kromit, të butë dhe të ngrohtë.

Teknologjia

03_Technologies

K

Makina konceptuale Numéro 9 kombinon disa teknologji që ofrojnë rehati dhe siguri të jashtëzakonshme, si dhe mbrojtjen e mjedisit. Ajo u jep udhëtarëve ndjenjat e makinës të njëkohshme dhe të butë dhe të fuqishme. Këto teknologji kreative ilustrojnë në mënyrë të përsosur njohuritë dhe aftësitë e Citroen.

Ky automjet ka një makinë hibride që kombinon një motor me djegie të brendshme, që mund të jetë benzinë ose naftë, me një motor elektrik të montuar në boshtin e pasmë. Motor elektrik, i mundësuar nga bateri litium-jon dhe zhvillimi i një fuqie 70k dhe një çift rrotullues 200 Nm, mund të ngarkohet nga një prizë shtëpiake e zakonshme në vetëm 3 orë dhe 30 minuta.

 

Mbrojtja e mjedisit

04_EnvironnementMe teknologjinë Plug-in Hybrid, Numéro 9 kontribuon në mbrojtjen e mjedisit. Kjo është më e dukshme në drejtimin e qytetit, me regjimin ZEV (Automjet Zero Emision), në mënyrë elektrike me një autonomi prej 50 km ose në rrugë që kërkojnë përshpejtim dhe ngadalësim të vazhdueshëm dhe ku teknologjia hibride kufizon konsumin e karburantit duke përdorur të dyja llojet e energjisë. Në autostradë, motori me djegie të brendshme ofron performancë veçanërisht të mirë. Kjo teknologji lejon Numéro 9 të arrijë në 295 hp, pa ndikuar në rritjen e konsumit (1.7 l / 100 km) ose emisionet e CO2 (39 g / km).