Tubik

Filozofia

01_Philosophie

Në kontekstin kur nuk flasim më për distancën, por për kohëzgjatjen e udhëtimit, ambicja e automjetit konceptual të Tubikut është që të kthehet argëtimi në udhëtim.

Tubik e pranoi sfidën duke ofruar një makinë 9-vendëshe me stil që mban statusin e sedan modern. Frymëzuar nga linjat e tipit të famshëm Citroën H, i cili quhet ngrohtësisht “TUB”, dizenjatorët e Citroënit kanë kombinuar një stil të çuditshëm me një mënyrë përpunimi materialesh që plotësojnë një shkallë të lartë të sofistikimit dhe rehati.

Tubiku shkon edhe më tej duke u ofruar udhëtarëve të saj charms në frymën më të pastër të “sallë pritjeje”, të dedikuar për relaksim. Ofron shumë mundësi për rregullimin e sediljes (gjysmë i çmontuar, ballë për ballë …). Me Tubik, udhëtimi bëhet po aq i rëndësishëm sa destinacionet.

Dizajni

02_Design

Linjat Tubik na kujtojnë “TUB”. E njëjta formë si paraardhësi i tij i famshëm, Tubik adopton përmasa bujare (gjerësia: 2.08 m, lartësia 2.05 m, gjatësia: 4.80 m) për të akomoduar 9 pasagjerë.

Linjat e përparme me rrip dhe dy mbajtësit e xhamave që kujtojnë karakteristikat e tipit Citroën H. Për të nxjerrë në pah përshtypjen e kutisë së bizhuteri, dizenjatorët e Citroënit kanë lidhur dy ngjyra të kundërta: trupi gri i metalit të trupit përfundon ngjyrën e bardhë të të dyja fundeve.

Xhami panoramik i pangjyrë, i cili i jep mundësi hyrjes në kabinën, është pothuajse e dukshme për shkak të jashtme të thjeshtë, por të bukur. Derisa dera e shoferit ngrihet në drejtim të përparmë, derën anësore, e cila ngrihet lart, lëshon tëresisht anën e djathtë të kabinës.

Kabina

03_Habitacle

Poput prave čaure u najčišćem duhu « lounge-a », prostor za putnike objedinjuje materijale koji su nadahnuti arhitekturom i unutrašnjim dizajnom: sedišta od filca, nasloni i obloge vrata od svile, a pod od kože.

Ashtu si një mëngë e vërtetë në shpirtin më të pastër të “sallës së gjumit”, hapësira e udhëtarit kombinon materialet e frymëzuara nga arkitektura dhe dizajni i brendshëm: ulëse të ndjerë, mbrapa dhe mëndafshi dhe nën lëkurë.

Një dritare në stilin arab “muhabarbia” dhe një xham i gjerë i pangjyrë i ofrojnë pasagjerëve pamje të pabesueshme, duke i mbrojtur ato nga pikëpamjet e jashtme.

Në përputhje me dëshirat e tyre, udhëtarët mund të rregullojnë pozicionet e tre rreshtave të ulëseve për të arritur rehati optimale. Rreshti i mesëm mund të shndërrohet në një shtrat të ulët, duke ulur poshtë rreshtit të pasme të sediljes për të çliruar një hapësirë bosh prej rreth 2sqm dhe mund të zgjerohet plotësisht për t’u kthyer në një shtrat.

Ky konfigurim bën thirrje për relaksim dhe pasagjerët bëhen shikues të cilët gëzojnë ekranin multimedial më të madh.

Teknologjia

04Technologies

Me ekranin e saj të gjysmë rrethore, tingulli i saj me rezolucion të lartë, teknologjia nga Tubiku e kthen kabinën në një hapësirë për jetën dhe shoqërimin.

Ulur pas timonit të Tubik, shoferi hyn në një botë të teknologjisë së lartë që është projektuar tërësisht rreth timonit. Kjo hapësirë, e cila materializohet në formën që projektuesit Citroën e quajnë “ciklotron”, unifikon një vend, një timon dhe një ekran në nivelin e kokës me një lëvizje rrethore.

Duke ulur në vendin e tij, shoferi identifikon veten me njohje dixhitale. Merr të gjitha informacionet e nevojshme për të lundruar nga ekrani në lartësinë e kokës. Për të kontrolluar pjesën e pasme, ekrani shfaq imazhe nga kamera për kthim dhe nga pasqyra e pasme e pasme.

Mbrojtja e mjedisit

05_Environnement

Duke adoptuar teknologjinë Hybrid4, në Tubik, niveli i emetimeve të CO2 është i barabartë me atë të sedan klasik. Drive «Hibrid i plotë» Diesel rrit autonominë e automjetit në krahasim me motorin me djegie të brendshme. Automjeti gjithashtu ka një makinë me katër rrota (rrotat e para operohen nga një motor me djegie të brendshme dhe motor elektrik i pasmë).

Tubik ka rrota prej 22″ të gjata dhe të ngushta me rezistencë të lëvizjes shumë të ulët dhe kështu zvogëlon konsumin e karburantit. Për një kompromis më të mirë mes rehati dhe shtrirë në rrugë, Tubik ka një mbështetje hidraulike. dhe merr pjesë në zvogëlimin e konsumit të karburantit dhe emisioneve të CO2.