Lacoste

Légende ci-dessous
Lacoste

Folozofija

600x430_1_Lacostejpg

Citroën Lacoste, një makinë konceptuale e rafinuar, e lehtë dhe e relaksuar, por edhe e sofistikuar, paraqet udhëzime të reja në përcaktimin e makinës së ardhshme: një automjet që kërkon të vendosë një vend në diktimin “gjithnjë e më shumë” që nganjëherë mbizotëron në botën e makinave.

Ky mjet bëri që Citroën të mendojë për një proces që do të përqendrohej në atë që është e rëndësishme për të krijuar modele të pabesueshme, në të njëjtën kohë të thjeshta, por edhe ambicioze në ofrimin e përvojës.

Duke hequr paragjykimet e një automjeti kompakt, vetura konceptuale e Citroën Lacoste konfirmon qartë dhe me zë të lartë se ka mënyra të tjera. Për të, udhëtimi është një eksperiencë e pabesueshme, një aventurë pa kuptim për shqisat e të gjithë udhëtarëve, një përvojë që sjell jetën dhe freski në jetë.

 

Citroën  dhe Lacoste

 

Të dy markat, Citroën dhe Lacoste, kanë një vizion të përbashkët: të inkurajojnë guxim, kreativitet dhe optimizëm. Plotësisht Citroën, me karakteristikat tipike të Lacoste, në kryqëzimin midis botës së makinave dhe botës së modës dhe sportit, ky mjet fluturon me botë të ndryshme.

Disa detaje aludojnë në botën sportive të markës krokodili, të tilla si grafikët e lehtësimit (rrallë), të cilat janë në formë katrore dhe që duket se kanë ikur nga një rrjet tenisi. Për të festuar takimin e këtyre dy markave, makina konceptuale e Citroën Lacoste mund të jetë në ngjyra të ndryshme dhe materiale të ndryshme.

 

Dizajni

600x430_2_Lacoste

Elegantë në thjeshtësinë e saj, elegant në relaksimin e saj, kjo makinë zbulon linjat e zakonshme të një veture sportive: linjat e larta anësore, katër rrota që janë të spikatura dhe një udhëtim që i ngjan një topi golfi.

E jashtme e tij shumë e hapur tërheq vëmendjen; ajo premton përvojat e jashtëzakonshme lëvizëse, duke ruajtur inventivitetin dhe elegancën si udhërrëfyes kryesor.

Në mënyrën e vet, ky mjet nxjerr në pah një koncept të ri të realitetit në të cilin perceptimi i botës merr një dimension të ri.

 

Harmonia

600x430_3_Lacoste

 

Në makinën konceptuale të Citroën Lacoste, nuk ka nevojë për një vëllim të lartë motori për t’i bërë përvojat të forta. Automjeti ka një motor benzinë me 3 cilindra. Një motor ekonomik dhe ekologjik ka performancën e duhur për të përzënë automjetet e përmasave dhe peshës së tij.

Ky motor përputhet në mënyrë të përkryer me logjikën që i jep përparësi vetëm asaj që është e nevojshme. Ai kujdeset për mbrojtjen e mjedisit.

Megjithëse ka goma të mëdha, Citroën Lacoste duket të “qajë” natyrën, por nuk e kundërshton atë. Kjo qasje jep përshtypjen se shoferi luan me elementet në mënyrë që të ketë kënaqësi më të mirë.

 

 

Kabina

 

Për të theksuar karakterin e tij të lumtur, të thjeshtë dhe elegante, ky automjet i jep përparësi ngjyrave të mrekullueshme si blu e bardhë dhe e errët, të cilat janë të theksuara me të verdhë të ndritshme.

Kabina e automjeteve përmban pengesa të shumta për të lehtësuar qëndrimin e automjetit. Ata janë fshehur fshehurazi nën tastierë qendrore dhe në dy stola të endura në pambuk të bardhë, pëlhurë e të cilit duket qartë si një këmishë me mëngë, një ikonë e markës Lacoste.

Vendi i zënë është shumë i lehtë; nuk ka derë para, por një hapje e madhe që është në harmoni të përsosur me të gjithë stilin e automjetit.

 

 

Teknologjia kreative

 

Në brendësi të makinës së konceptit të Citroën Lacoste, kombinohen teknologjia me argëtim dhe thekson paradoksin e qartë midis ekspertizës së projektimit dhe kohës së lirë. Ky model nuk ka një çati fikse, por një strukturë me formë T që ndihmon në prani të një automjeti.

Në të njëjtin stil, pultet mbulojnë një ekran të madh për të shfaqur informacionin e makinës. Pas këtij vështrimi naiv, ekzistojnë teknologjitë më të fundit.

Edhe dritat janë të matura – të fshehura nën ngjyrën blu të automjetit dhe pothuajse të padukshëm kur shuhen. Ato janë të dukshme vetëm kur ato ndizen.