Koncepti i ri SUV C5 Aircross Hybrid

Légende ci-dessous
Koncepti i ri SUV C5 Aircross Hybrid

Mjeti i parë hibrid Citroën që mund të mbushet

Koncepti i ri C5 Aircross Hybrid njoftoi versionin hibrid të Ri C5 Aircross SUV, i planifikuar për t’u paraqitur në 2020. Ky është hibridi i parë plug-in i Citroën dhe modeli i parë në ofensivën e “Automjeteve me Emetim të Ulët” të markës. Kjo markë planifikon të lançojë një automjet të ri LEV “Low Emission Vehicle” çdo vit nga 2020. C5 Aircross Hybrid i Ri Concept SUV është një mjet i gjithanshëm për konsumatorët që kërkojnë një automjet “dy-në-një” duke kombinuar përfitimet e ngasjes elektrike (ZEV) komutoni dhe një motor me djegie të brendshme për udhëtime më të gjata.

Teknologjia e avancuar PHEV (plug-in-hybrid electric vehicle) e C5 Aircross Hybrid te Ri  Concept SUV shton një dimension të ri në programin Citroën Advanced Comfort®. Lehtë për t’u përdorur, kombinon lëvizjen e qetë dhe të heshtur në regjimin ZEV me lëvizshmëri të zgjeruar dhe lëvizshmërinë e një motor të brendshëm me djegie të lidhur me një motor elektrik dhe kutinë e shpejtësisë EAT8.

Një udhëtim i elektrizuar dhe frymëzuar nga përdorimi i konsumatorit

Mobilite_18.045.001_597X550.295823

Me modelin e ri C5 Aircross Hybrid Concept SUV, vozitni në mënyrë të gjithanshme elektrike, të izoluar nga bota e jashtme. Brendësia e fshikëzës filtron burimet e mundshme të bezdisshme, duke i mbështjellë pasagjerët në një flluskë relaksimi. Ai siguron një zgjidhje për të gjitha llojet e përdorimeve. Makina hibride ju lejon të lëvizni deri në 50 km me shpejtësi deri në 135 mph në regjimin ZEV, pa emetimet e CO2. Ky varg është i përshtatshëm për shumicën e nevojave të udhëtimit të përditshëm. Ju shijoni më të mirën nga të dy botët: sferën ideale për lëvizjen tuaj të përditshme dhe një ICE për të marrë përsipër distanca më të gjata.

C5 Aircross i Ri SUV është e pajisur me një motor me djegie të brendshme PureTech 180 (€ 6.3) dhe një motor elektrik prej 80 kW të lidhur me kutinë e shpejtësisë EAT8. EAT8 fiton dy përmirësime, me zhvendosje të optimizuar të shpejtësisë dhe një mënyrë “Brake” për të ngadalësuar mjetin pa përdorur pedalin e frenave.

I Lehtë për t’u përdorur

IHM_18.045.004_597X500.295776

Automjeti menaxhon motorin elektrik dhe ICE automatikisht, por ju mund të zgjidhni mënyrën tuaj të drejtimit: ZEV, Hybrid ose Sport.

Koha e tarifimit është optimizuar: nga një prizë konvencionale brenda natës ose nga një Wallbox 32A (blerë ose marrë me qira) për dy orë. Ngarkimi është i thjeshtë me përplasjen ergonomike dhe kabllot e ngarkimit.

Koncepti i ri Hybrid SUV C5 Aircross ofron man-machine Interfaces lehtë për t’u përdorur: me një pamje të përshtatur të ekranit dixhital (matës i fuqisë, fuqia dhe karburanti, autonomia në mënyrë elektrike dhe hibride, diagrami i rrjedhjes së energjisë dhe, gjatë ngarkimit, pjesa tjetër koha për të ngarkuar, autonomia dhe përqindja e ngarkesës së baterisë …). Ekrani përmban disa faqe hibrid drive (diagrami i rrjedhës së energjisë, statistikat e konsumit, këshilla eko …). Navigimi 3D i Citroën Connect Nav përfshin një varg funksione specifike të tilla si fushat ku fuqia mund të ngarkohet. Aplikacioni MyCitroën ju lejon të programoni ngarkimin, fillimin ose ndalimin e ngarkimit dhe lexoni nivelin e ngarkimit të baterisë.

Një koncept që lajmëron të ardhmen

Annonciateur_18.045.003_597X500.295775-1024x575

Citroën ka ambicie për të marrë pjesë në tranzicionin energjetik duke zgjeruar gamën e veturave me emisione të ulëta. Sot, marka ofron një sërë mjetesh elektrike që mbulojnë nevojat e klientëve të ndryshëm: E-Berlingo, C-Zero dhe E-Mehari.
Me hibridin e ri konceptual SUV C5 Aircross, Citroën regjistron një kalim në një gomë të zgjeruar që përveç motorëve me djegie të brendshme dhe automjeteve elektrike të synuar do të ketë gjithashtu një gamë të automjeteve elektrike prej 100% deri në vitin 2020, si dhe Plug- hibrid-a. Versioni i ardhshëm PHEV i ri SUV C5 Aircross, që do të vihet në shitje në vitin 2020, do të jetë PHEV i parë i Citroën. Deri në vitin 2023, 80%, dhe që nga viti 2025, loja 100% do të ketë edhe motore elektrike. Nga C5 Aircross i SUV-it të ri, të gjitha modelet e reja të markave gjithashtu do të kenë motor elektrik.